IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ελλάδα, η χώρα της (λαθρο)μετανάστευσης!
 
Τα τελευταία χρόνια ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η παράνομη μετανάστευση. Χιλιάδες πολίτες άλλων κρατών, κυρίως των χωρών της Ασίας, κατακλύζουν τη χώρα μας αναζητώντας το... «όνειρο»!
Το μεγάλο παραμύθι
Σχεδόν όλοι (για να μην πούμε όλοι κυριολεκτικά) οι άνθρωποι που μ’ αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο ήρθαν στη χώρα μας, ομολογούν ότι πλήρωσαν ένα σημαντικό ποσό για την μεταφορά τους εδώ, που κυμαίνεται κοντά στα 2.500 δολάρια (περίπου 1.500 ευρώ). Με δεδομένο το γεγονός ότι το ημερομίσθιό τους στη χώρα τους μπορεί να ήταν ακόμη και 5 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι δαπάνησαν τον κόπο 18 μηνών ως καθαρή αξία απλά και μόνο για να πάρουν θέση σε κάποιο δουλεμπορικό και να κάνουν το ταξίδι προς τη «σωτηρία». Για να μαζέψουν όμως τα χρήματα αυτά μπορεί να δούλευαν στη χώρα τους ακόμη και 5 ολόκληρα χρόνια.
Όλα αυτά τα χρόνια όμως, πώς ζούσαν; Πώς άντεξαν και παρέμειναν ζωντανοί επί 5 συναπτά έτη, μέχρι το μεγάλο ταξίδι τους σε κάποια δυτική χώρα; Γιατί δεν αναζήτησαν κάτι καλύτερο στον ίδιο τους τον τόπο; Δεν υπάρχουν ευκαιρίες για ένα καλύτερο αύριο, το αντίθετο μάλιστα, λένε οι ίδιοι. Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι οι ευκαιρίες σε μία καπιταλιστική κοινωνία επίσης δεν υπάρχουν. Ποντάρουν στο γεγονός του πολύ πιο υψηλού ημερομισθίου, όμως και το κόστος διαβίωσης είναι αντίστοιχο. Που σημαίνει, ότι θα οδηγηθείς και πάλι σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και θα είσαι αναγκασμένος να περάσεις... απέναντι, δηλαδή, στην παρανομία.
Βαθιά κοινωνική (και οικονομική) πληγή
Ο άνθρωπος που θα έχει την ατυχία να βρεθεί σ’ αυτή τη θέση, δεν έχει και πολλές επιλογές για να ζήσει. Ή να κλέψει και να βιαιοπραγήσει (εγκληματήσει) ή να γίνει πλανόδιος μικροπωλητής (παρανομήσει). Για την πρώτη περίπτωση δεν χρειάζονται εξηγήσεις για το πώς και το γιατί. Οι λόγοι είναι προφανείς. Η ανάγκη επιβίωσης πολλές φορές σε εξωθεί σε ανορθόδοξους τρόπους για την κάλυψη των βασικών βιοποριστικών σου αναγκών. Τις περισσότερες φορές εγκληματικές πράξεις μεν, αναπόφευκτες δε. Οι νόμοι όμως μιας οργανωμένης κοινωνίας πρέπει να εφαρμόζονται στο ακέραιο, προς αποφυγή της διατάραξης των δημοκρατικών θεσμών και της υπονόμευσης της ασφάλειας του νομοταγή πολίτη. Έτσι, πολλές φυλακές έχουν ως τροφίμους αλλοδαπούς από ανάλογες περιπτώσεις. Το γεγονός αυτό δημιουργεί περεταίρω επιβάρυνση της Οικονομίας της χώρας.
Εξ ίσου όμως οικονομική επιβάρυνση προκαλείται και στην άλλη περίπτωση, των πλανόδιων μικροπωλητών, καθώς τα όποια (μικρά ή υπολογίσιμα) εισοδήματά τους, δεν περνούν μέσα από το θεσμοθετημένο σύστημα φορολόγησης, με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων από το κράτος, το οποίο όμως με τη σειρά του, τις απώλειες αυτές θα τις αναζητήσει από τους υπόλοιπους πολίτες, κυρίως αυτούς που δεν θα μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα. Δηλαδή τον πληθυσμό της λαϊκής βάσης, μισθωτούς και συνταξιούχους. Εδώ το πρόβλημα όμως έχει κι άλλο «βάθος».
Τα προϊόντα που διακινούνται μέσα από τους πλανόδιους αλλοδαπούς μικροπωλητές, είναι εμπορεύματα που συνήθως διακινήθηκαν παράνομα, χωρίς παραστατικά κατά την εισαγωγή και διάθεσή τους, άλλα εξ αυτών είναι προϊόντα κλοπής, ενώ συνάμα, δεν παρέχουν καμία ασφάλεια κατά τη χρήση τους. Η οικονομική κρίση εξωθεί τους καταναλωτές, των χαμηλών κυρίως κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων, να αναζητούν όλο και πιο φτηνά προϊόντα για να καλύψουν βασικές ή προαιρετικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα να προσεγγίζουν τέτοια προϊόντα, ως λύση ανάγκης πλέον κι όχι ως λύση πραγματικής προσωπικής τους επιλογής. Έτσι, το λαθρεμπόριο όχι μόνο παραμένει ένα ισχυρό πλήγμα στην οικονομία της χώρας, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο.
Δημογραφικό πρόβλημα
Πολλοί εκ των παράνομων μεταναστών δεν έχουν κάποιο επίσημο έγγραφο της χώρας προέλευσής τους, ούτε καν για την πιστοποίησης της προσωπικής τους ταυτότητας, με αποτέλεσμα την απέλαση. Αλλά κι όσοι έχουν χαρτιά, ακόμη κι αν καταφέρουν να παραμείνουν στη χώρα, δεν εξασφαλίζουν μια παραδεισένια ζωή. Η χώρα μας, που γεωγραφικά είναι η πύλη των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, δεν προωθεί όλο αυτό τον πληθυσμό και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, τουλάχιστο στην αναλογία που θα έπρεπε. Έχουμε πλέον το 20% του πληθυσμού μας σε ανθρώπους αυτή της περίπτωσης. Μία Γερμανία, μία Βρετανία, μία Γαλλία ή μία Ιταλία, δεν έχουν τέτοια ποσοστά στον δικό τους πληθυσμό.
Λαμβάνοντας παράλληλα και το γεγονός ότι είμαστε μία μικρή πληθυσμιακά χώρα, οπότε και μία μικρή αγορά, η επιβάρυνση της δικής μας οικονομίας είναι αναπόφευκτα μεγάλη, κάτι που βολεύει τις οικονομίες των άλλων προαναφερόμενων κρατών, γι’ αυτό και δεν απορροφούν όλο αυτό τον πληθυσμό στο ποσοστό που τους αναλογεί. Κι όσο το πρόβλημα αυτό δεν επιλύνεται, στο μέλλον υπάρχει το ενδεχόμενο αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας. Και μη βιαστείτε να μας χαρακτηρίσετε ρατσιστές. Όλο και περισσότεροι εξακολουθούν να εισέρχονται στη χώρα μας και οι ήδη υπάρχοντες τεκνοποιούν και αυξάνονται. Μέσα σε μερικά χρόνια το παραπάνω ποσοστό μπορεί να γίνει τρομακτικά υψηλό.
Επουλώνοντας πληγές αμερικανικών χεριών
Το κύμα λαθρομετανάστευσης που μαστίζει την Ευρώπη, με το μεγαλύτερο να «σκάει» στη χώρα μας, είναι κατά βάση το αποτέλεσμα των «πληγών» που άφησαν ανοιχτές πίσω τους οι πολεμικές δυνάμεις ειρήνης των ΗΠΑ. Σε χώρες τις Ασίας όπου δραστηριοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, προκάλεσαν τόσο μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό (πέραν του αιματοκυλίσματος για το οποίο ουδέποτε δικάστηκαν και καταδικάστηκαν), που ανάγκασαν τους πολίτες αυτών των κρατών να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο. Κι αυτός που βλέπουν πιο κοντά τους, είναι αυτός της Ευρώπης κι όχι της Αμερικής. Καταλήγοντας, θεωρούμε ότι πρέπει να θέσουμε το ζήτημα πιο δυναμικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε πρώτη φάση, για την ισόποση (ποσοστιαία) απορρόφηση των ήδη υπαρχόντων μεταναστών. Εν συνεχεία, να απελάσουμε όσους δεν πληρούν τους όρους παραμονής τους και να σταματήσουμε κάθε νέο ανάλογο μετανάστη. Και τέλος, να απαιτήσουμε οικονομική ενίσχυση από τους συμμάχους Αμερικανούς για όσους μετανάστες προέρχονται από χώρες που επλήγησαν από πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
 
 
Δημήτρης Σπυράκης 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Subaru
Π. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Μον. ΕΠΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Καποδιστρίου 72, 142 35 Φιλοθέη (Αλσούπολη)
Τηλ.: +302106831774, Fax: +302106831175, E-mail: subaru_filothei@yahoo.gr
 
Χρήσιμα