IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Fiat Doblo/Doblo Cargo: Ένας επαγγελματίας-οικογενειάρχης
Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, τα πρότυπα της ευρυχωρίας, καθώς και της πρακτικότητας, της λειτουργικότητας και της ευελιξίας σκαρφάλωσαν στο ζενίθ. Το νέο Doblo συνεχίζει αυτή την παράδοση.
Χώρος για την οικογένεια και τους φίλους, χώρος για ανθρώπους που λατρεύουν τα ταξίδια, τα χόμπι και την παρέα, χώρος για όσους επιλέξουν το Doblo σαν ένα σύντροφο για την αναψυχή ή/και την δουλειά. Το νέο Doblo, παρά τις compact εξωτερικές διαστάσεις, σχεδιάστηκε για να καλύψει ακόμα και τις πιο υψηλές απαιτήσεις λειτουργικότητας και άνεσης, που εξασφαλίζουν οι κορυφαίοι χώροι και ο έξυπνος χωροταξικός σχεδιασμός του εσωτερικού, που είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως και 7 άτομα.
Μεγάλα βήματα εξέλιξης
Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, που σημείωσε σχεδόν 1.000.000 πωλήσεις, το νέο Doblo είναι σχεδιασμένο απ’ την αρχή, διαθέτει νέους οικολογικούς κινητήρες και εφαρμόζει τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες. Αυτά χρήζουν εκ προοιμίου το νέο μοντέλο σαν τον βασιλιά της κατηγορίας του σε θέματα χώρου και μειωμένων εκπομπών καυσαερίων. Η χρήση μιας εντελώς νέας πλατφόρμας με μεταξόνιο 2,755 μέτρα (το μεγαλύτερο στην κατηγορία) εξασφάλισε ακόμα μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες, έναν τεράστιο χώρο αποσκευών 790 λίτρων, αλλά και πολλαπλούς τρόπους διαμόρφωσης του εσωτερικού με καθίσματα που μπορούν να αναδιπλωθούν ή να προσαρμοστούν στις εκάστοτε ανάγκες. Παράλληλα στο νέο Doblo όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας εξασφαλίζουν την προστασία των επιβατών και μειωμένες εκπομπέςρύπων (129 γραμμ./χλμ. CO2 με τον 1.3 Multijet 90 ίππων, η χαμηλότερη τιμή στην κατηγορία του).
Με στιλ και άνεση
Οι μοντέρνες και εκφραστικές σχεδιαστικές πινελιές του Doblo τονίζουν το χαρακτήρα και καθιστούν το νέο μοντέλο οικείο και θελκτικό ακόμη και με την πρώτη ματιά. Περιφερειακά στοιχεία, όπως η μάσκα και οι προφυλακτήρες, δείχνουν απόλυτα ενσωματωμένα στο αμάξωμα, τη στιγμή που τα τονισμένα φτερά, και οι χυτές γραμμές συμβάλλουν στο δυναμικό και ταυτόχρονα σοφιστικέ look. Οι χαρακτηριστικές και ουσιαστικές γραμμές στο πίσω μέρος εστιάζουν στην ευκολία πρόσβασης και το μέγεθος του εξαιρετικά ευρύχωρου χώρου αποσκευών, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τα φωτιστικά σώματα ενισχύουν τον κομψό χαρακτήρα του. Οι διακριτικές αλλαγές στο ανασχεδιασμένο εσωτερικό έγιναν με στόχο την πρακτικότητα και τη δημιουργία φιλόξενου περιβάλλοντος μέσα από νέους συνδυασμούς χρωμάτων, υλικών και επενδύσεων. Έξυπνες λύσεις όπως μια σειρά από χώρους αποθήκευσης μικροαντικειμένων, πολλαπλές δυνατότητες διαρρύθμισης και συρόμενες πλευρικές πόρτες (ανάλογα με την έκδοση), ικανοποιούν τις ανάγκες όσων θέλουν ένα αυτοκίνητο που θα απολαμβάνουν με όλη την οικογένεια ή πολλούς φίλους.
Με υψηλή τεχνολογία
Το νέο Doblo είναι διαθέσιμο αρχικά με 4 κινητήρες, έναν ατμοσφαιρικό βενζίνης 1,4 λίτρων 95 ίππων και 3 turbo diesel Multijet 90, 105 και 135 ίππων. Στο μέλλον στην γκάμα θα προστεθεί ένας Natural Power κινητήρας με διπλό καύσιμο (βενζίνη και μεθάνιο), καθώς κι ένας ακόμη κινητήρας turbo diesel συνδυασμένος με ημιαυτόματο κιβώτιο Dualogic. Όλα τα μηχανικά σύνολα έχουν σχεδιαστεί και αποδίδουν κατάλληλα ώστε να προσφέρουν υψηλή ισχύ και εξαιρετικά χαρακτηριστικά ροπής για οδική απόλαυση, κορυφαίες επιδόσεις, χαμηλά επίπεδα θορύβου, περιορισμένο κόστος χρήσης, αξιοπιστία και φυσικά φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η γκάμα πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 4 και Euro 5, ενώ προσφέρει στάνταρ το σύστημα Start&Stop, που διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του κινητήρα μόλις το αυτοκίνητο σταματήσει στο φανάρι ή την κίνηση για περιορισμό της κατανάλωσης και κατά συνέπεια της εκπομπής ρύπων.
Υψηλά επίπεδα ασφάλειας
Με σκοπό την κορυφαία δυναμική συμπεριφορά, την άνεση και την ενεργητική ασφάλεια κάτω από όλες τις συνθήκες οδήγησης και φορτίου, το νέο Doblo διαθέτει τεχνολογικές καινοτομίες, όπως ανάρτηση πίσω διπλού συνδέσμου (Bi-Link) με ρυθμίσεις ανάλογα με τον τύπο της έκδοσης και τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Η ακριβής και ασφαλής οδική συμπεριφορά εξασφαλίζεται επίσης με την χρήση τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, όπως ABS με ηλεκτρονικό κατανεμητή πίεσης EBD και πάνω από όλα με ESP συνδυασμένο με σύστημα ελέγχου εκκίνησης στην ανηφόρα (hill-holder), που διατηρεί αυξημένη την πίεση στο υδραυλικό σύστημα των φρένων για μερικά δεύτερα μόλις ο οδηγός αφήσει το μεσαίο πεντάλ για ομαλή και ασφαλή εκκίνηση. Το σύστημα προσφέρεται ως στάνταρ. Το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να προσφέρει υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας, χάρη στις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, τους μετωπικούς αερόσακους και τους πρωτοποριακούς πλευρικούς, που είναι σε θέση να προστατέψουν τόσο το κεφάλι, όσο και το θώρακα των επιβατών. Το νέο Doblo, εκτός από πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, προσφέρει και ανάλογα στοιχεία άνεσης με σκοπό τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών οδήγησης και τη διατήρηση της προσοχής του οδηγού στο δρόμο. Έτσι ανάλογα με την έκδοση, υπάρχει αυτόματος κλιματισμός με σύστημα παροχής αέρα και στα πίσω καθίσματα, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος και ενσωματωμένο σύστημα Blue&Me hands-free και σύστημα πλοήγησης «Blue&Me TomTom».
Ένας ταλαντούχος επαγγελματίας
Εκτός του νέου Doblo, το νέο επαγγελματικό Doblo Cargo σχεδιάστηκε με χαρακτηριστικά επιδόσεων και πρακτικότητας. Ο χώρος φόρτωσης είναι ακόμα μεγαλύτερος και ξεχωρίζει χάρη στο τετράγωνο και κανονικό του σχήμα, τις πλευρικές συρόμενες πόρτες και τις ευμεγέθεις πίσω πόρτες που κάνουν την φορτοεκφόρτωση εύκολη. Το εσωτερικό μήκος είναι 2,2 μέτρα, το πλάτος μεταξύ των θόλων 1,23 μ., ο όγκος φόρτωσης 3,4-4,2 κυβικά μέτρα, το ωφέλιμο φορτίο 750-1.000 κιλά, η μικτή κατανάλωση 4,8 λίτρα/100 χλμ. και η αυτονομία 1.250 χλμ. (1.3 Multijet).  Η γκάμα του Doblo Cargo είναι διαθέσιμη με 7 τύπους αμαξώματος, Van κοντού και μακριού μεταξονίου, Van υψηλής οροφής, κοντού και μακριού μεταξονίου 5θέσιου Combi και εντελώς νέας κοντής και μακριάς κλειστής έκδοσης που μπορεί εύκολα και φθηνά να μετατραπεί για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, όπως ψυκτικός θάλαμος. Το νέο επιβατικό Doblo και το επαγγελματικό Doblo Cargo αποτελούν την επιτομή της γνώσης της Fiat στην κατασκευή αξιόπιστων, ασφαλών, προσιτών, πρακτικών και λειτουργικών αυτοκινήτων. Στην Ελληνική αγορά αναμένεται το 1ο 3μηνο του 2010. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ Audi-VW-Seat-Skoda
Σκύρου 21, 341 00 Χαλκίδα
Τηλ.: +302221079696, Τηλ. & Fax: +302221077304
E-mail: skodars@otenet.gr, Website: www.skoda-gianoutsos.gr

 
Χρήσιμα