IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Hyundai i20 3θυρο: Πιο νεανικό και πιο σπορ
Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του 5θυρου i20, η νέα 3θυρη έκδοση που λανσαρίστηκε στη Γενεύη τον Μάρτη του 2009 αποτελεί μια ακόμη προσθήκη στην ήδη πετυχημένη σειρά «i» της Hyundai.
Το μοντέρνο και ευέλικτο 3θυρο i20 , παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού το 2008 και ήδη διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων της Hyundai στην Ευρωπαϊκή αγορά. Με την έλευση της νέας 3θυρης έκδοσης, η Hyundai επεκτείνει ακόμα περισσότερο την απήχηση του i20 στο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο πελατολόγιο αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Στοχεύοντας σε νεανικό κοινό που ψάχνει για άριστη ποιότητα, υψηλά standards και οικονομική κίνηση, η 3θυρη έκδοση προσφέρεται σε μια άκρως ανταγωνιστική τιμή. Με εκκίνηση πωλήσεων από τα μέσα καλοκαιριού του 2009, η 3θυρη έκδοση του i20 ήρθε για να συμπληρώσει τη γκάμα του i20.
Ελκυστικό αμάξωμα
Τοποθετημένο ανάμεσα στα ήδη πετυχημένα i10 και i30, το i20 ακολουθεί τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της σειράς «i», περιλαμβάνοντας την έντονα χρωμιωμένη μπροστινή μάσκα, πλαισιωμένη από προβολείς που εκτείνονται προς τα πίσω σχηματίζοντας ένα δάκρυ και εντυπωσιακά πίσω φωτιστικά σώματα. Διατηρώντας πολλά απ’ τα χαρακτηριστικά του 5θυρου i20, το μπροστινό και πίσω μέρος του 3θυρου μοντέλου παραμένουν το ίδιο. Τα χαρακτηριστικά νεύρα που τρέχουν στις πλαϊνές πλευρές ενδυναμώνονται απ’ τις μακρύτερες μπροστινές πόρτες και το σπορ ανυψωμένο σχήμα των πίσω παραθύρων. Το 3θυρο i20 είναι διαθέσιμο σε 10 βασικά και μεταλλικά χρώματα. Βασισμένο στο ίδιο μεταξόνιο των 2,525 μέτρων και ζυγίζοντας 10 κιλά λιγότερα απ’ ότι το 5θυρο i20, η 3θυρη έκδοση προσφέρει ένα εξίσου αναλογικό εξωτερικό και ευρύχωρο εσωτερικό που φιλοξενεί άνετα ενήλικες επιβάτες στα μπροστινά ή πίσω καθίσματα. Οι μεγαλύτερες μπροστινές πόρτες δημιουργούν ένα πλατύ άνοιγμα εισόδου και τα καθίσματα μνήμης γρήγορης απελευθέρωσης (quick-release memory seats) με εργονομία εισόδου παρέχουν εύκολη πρόσβαση από και προς τα πίσω καθίσματα. Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα στα εμπρός καθίσματα να γλιστρήσουν μπροστά ακουμπώντας τα. Αυτό το πολύ απλό σύστημα επιστρέφει το μπροστινό κάθισμα στην αρχική του θέση χωρίς να χρειάζεται αναπροσαρμογή.
Πλούσιος εξοπλισμός
Στην 3θυρη έκδοση διατίθενται 2 επίπεδα εξοπλισμού L και GL συνδυάζοντας πλούσιο standard εξοπλισμό και εξοπλισμό ασφαλείας που ξεπερνά κατά πολύ τον ανταγωνισμό. Όπως ακριβώς το 5θυρο i20, έτσι και το 3θυρο, διατίθεται με αυτόματο σύστημα κλιματισμού, τιμόνι με πολλαπλές λειτουργίες, σύστημα πρόσβασης χωρίς κλειδί, ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικούς πλευρικούς καθρέφτες. Το μοντέρνο σύστημα ράδιο/CD είναι συμβατό με MP3 και διαθέτει 4 ηχεία. Τα 2 πίσω ηχεία είναι επανατοποθετημένα στην 3θυρη έκδοση στις επενδύσεις των πίσω φτερών.
Υψηλό πακέτο ασφάλειας
Η ασφάλεια είναι πάντα προτεραιότητα για την Hyundai και το i20 διαθέτει μια εκτεταμένη λίστα ενεργητικού και παθητικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει 6 αερόσακους (μετωπικούς, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας) στο standard εξοπλισμό, ενεργά προσκέφαλα, προεντατήρες των μπροστινών ζωνών ασφαλείας, φρένα με σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS) τελευταίας γενιάς και σύστημα ηλεκτρονικής κατανομής της δύναμης πέδησης (EBD) στο βασικό εξοπλισμό, καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP).
Πλούσια γκάμα κινητήρων
Επιπλέον, το 3θυρο i20 κάνει την δυναμική εμφάνιση του με μία γκάμα από 7 EU4 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2. Ειδικότερα, ο κινητήρας βενζίνης Kappa 1.2 λίτρων με ισχύ 78 ίππους καταναλώνει μόλις 5,2 λίτρα/100 χλμ. σε συνδυασμένο κύκλο και τα επίπεδα εκπομπών CO2 αγγίζουν τα 124 γραμμ./χλμ., ενώ o αντίστοιχος των 1.4 λίτρων με ισχύ 100 ίππους καταναλώνει μόλις 5,6 λίτρα/100 χλμ. σε συνδυασμένο κύκλο και τα επίπεδα εκπομπών CO2 αγγίζουν τα 133γραμμ./χλμ. Επιπρόσθετα στο κορυφαίας αξίας πακέτο που προσφέρεται απ’ την Hyundai, ο κινητήρας πετρελαίου των 1.4 λίτρων, με ισχύ 75 ίππους, επιτυγχάνει επίπεδα εκπομπών CO2 116γραμμ./χλμ. και κατανάλωση 4,4λίτρων/100 χλμ. σε συνδυασμένο κύκλο. Παρέχεται επίσης από 3ετή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων της Hyundai.
Ένας ξεχωριστός κινητήρας
Η Hyundai αναμένει πως ο κινητήρας βενζίνης 1.2 με την ονομασία Kappa θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία. H νέα μονάδα κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο, είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης 48 μηνών και συνδυάζει πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 και αποδεικνύεται ως ένα πολύ ελκυστικό πακέτο με χαμηλά κόστη λειτουργίας, έναντι του ανταγωνισμού. Ο Kappa αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα της εξειδίκευσης της εταιρίας στην ανάπτυξη ελαφρύτερων, με χαμηλό NVH (τραχύτητα θορύβων και κραδασμών), υπεραποδοτικών κινητήρων και ακολουθεί τα χνάρια του κινητήρα Tau 4.6 V8, που διακρίθηκε ως ένας εκ των 10 καλύτερων κινητήρων του 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ward’s. Με κυβισμό μόλις 1.248 κ.εκ., o 16-βάλβιδος κινητήρας Kappa αγγίζει την εντυπωσιακή ιπποδύναμη των 78 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 119 Nm στις 4.000 σ.α.λ., προσφέροντας στο i20 εξαιρετική επιτάχυνση και άριστη οδηγική συμπεριφορά. Τα μεγέθη της ροπής του κινητήρα είναι ανταγωνιστικά στη κατηγορία του. Οι επιδόσεις και η αποδοτικότητα του i20 υποβοηθούνται απ’ το γεγονός ότι το καθαρό βάρος του κινητήρα είναι μόλις 82,4 κιλά, ελαφρύτερος από οποιονδήποτε άλλο κινητήρα ίδιας χωρητικότητας. Επιπλέον, έχουν γίνει πολλά βήματα για την μείωση τριγμών και την εκλεπτυσμένη λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής μιας πρωτοποριακής αποτύπωσης στροφαλοφόρου άξονα χρονισμού. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η σημαντική μείωση θορύβων, σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας κατάταξη NVH του κινητήρα Kappa του i20 που αποδεικνύει την γνώση της Hyundai σε θέματα μηχανολογίας. Στην Ελλάδα διατίθενται οι εκδόσεις 1.2 L, 1.2 GL και 1.4 GL. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mitsubishi
ΑΦΟΙ ΛΕΛΕΚΑΚΗ ΟΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
2ο χλμ. Ιεράπετρας-Γρα Λυγιάς, 722 00 Ιεράπετρα Κρήτης
Τηλ.: +302842024190, +302842080245, +302842089173, Fax: +302842026424
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα