IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Alfa Romeo Giulietta: Το παρελθόν «ξαναχτυπά»!
Η νέα Giulietta θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, θα διατίθεται στην αγορά από την άνοιξη και προβλέπεται να δώσει νέα ώθηση στη θρυλική Ιταλική μάρκα.
Με την ευκαιρία των 100 χρόνων της Alfa Romeo, το όνομα που επιλέχθηκε αποδίδει φόρο τιμής σε έναν αυτοκινητιστικό μύθο και στην Alfa Romeo. H Giulietta είναι ένα αυτοκίνητο που στη δεκαετία του ’50 αποτελούσε τον πόθο των φίλων του αυτοκινήτου, κάνοντας για πρώτη φορά τόσο εφικτή την απόκτηση ενός Alfa Romeo στους φίλους της μάρκας.
Σύγχρονη σχεδίαση τηρώντας την παράδοση
Το κέντρο σχεδίασης της Alfa Romeo δημιούργησε τη νέα Giulietta, ένα sport αυτοκίνητο ικανό να προσφέρει ταυτόχρονα ευελιξία και απόλαυση στις απαιτητικές διαδρομές και ταυτόχρονα παρέχοντας άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις. Μια νέα αρχιτεκτονική για βέλτιστο κράτημα και ευελιξία, αλλά και κορυφαία άνεση και ασφάλεια, θα χαρακτηρίζουν το νέο αυτό μοντέλο. Η Giulietta βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη να καλύπτει τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού πελάτη για βέλτιστο κράτημα, ευελιξία και ασφάλεια. Η εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά της οφείλεται στις εξελιγμένες τεχνικές λύσεις που εφαρμόστηκαν στις αναρτήσεις, στο επόμενης γενιάς σύστημα διεύθυνσης, στο άκαμπτο και ελαφρύ πλαίσιο από αλουμίνιο και υψηλής αντοχής ατσάλι καθώς και στον πλέον καινοτόμο τρόπο κατασκευής.
Το Alfa DNA, το οποίο αλλάζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα με το επιθυμητό στιλ οδήγησης και τις εκάστοτε συνθήκες του δρόμου, μπορεί να προσαρμόσει τη νέα Alfa Romeo στις ανάγκες του κάθε οδηγού, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη οδηγική απόλαυση και τη βέλτιστη άνεση. Η νέα αρχιτεκτονική της Alfa Romeo σχεδιάστηκε για να συνδυάσει και να ολοκληρώσει όλα τα ενσωματωμένα υποσυστήματα. Τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις (Dynamic, Normal, All Weather) μπορούν να επιλεχθούν από το διακόπτη του Alfa DNA. Το DNA ανήκει στο βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις του νέου μοντέλου και ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του Q2 ηλεκτρονικού διαφορικού. Παράλληλα αλλάζει τη ρύθμιση του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης (VDC) διαφοροποιώντας τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει.
Σπορ και άνεση με Ιταλικό στιλ
Συνδυάζοντας τη σπορ εμφάνιση με την κομψότητα, η Alfa Giulietta είναι το αποτέλεσμα της νέας κατεύθυνσης της Alfa Romeo στο σχεδιασμό και την τεχνολογία -μια προσέγγιση που ξεκίνησε με την εκπληκτική 8C Competizione. Βασιζόμενη στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας δίνει μια σύγχρονη μορφή στις παραδοσιακές αξίες της Αlfa Romeo, δηλαδή της τεχνολογίας και του έντονου συναισθήματος. Το εμπρός μέρος έχει σχεδιαστεί πάνω σ’ ένα σχήμα με 3 τομείς (trilobo) και προβάλλει μια ολοκαίνουρια μορφή του κλασικού σήματος της Alfa Romeο, που βρίσκεται στον μπροστινό προφυλακτήρα ανάμεσα στους 2 αεραγωγούς. Ξεκινώντας από αυτό, το αυτοκίνητο στο σύνολό του συνδυάζει μια δυναμική προσωπικότητα με ένα φινετσάτο σχήμα.
Στα μπροστινά φωτιστικά σώματα χρησιμοποιείται τεχνολογία LED με τη λειτουργία φώτων ημέρας DRL για μεγιστοποίηση της ενεργητικής ασφάλειας. Το προφίλ της Alfa Romeo Giulietta είναι πλούσιο σε προσωπικότητα και τονίζει την εικόνα ενός ευέλικτου και συμπαγούς μοντέλου. Αυτό οφείλεται πάνω από όλα στα πλευρικά παράθυρα που θυμίζουν coupe υπογραμμίζοντας το επιθετικό και αεροδυναμικό σχήμα, καθώς και στις κρυφές χειρολαβές ανοίγματος των πίσω θυρών. Οι «εξέχουσες» πλευρές προσδίδουν στο αυτοκίνητο μια καλλίγραμμη όψη, ενώ οι τεντωμένες γραμμές που συγκλίνουν στο πίσω μέρος του αμαξώματος αναδεικνύουν το σφηνοειδές σχήμα του. Το στιλ του πίσω μέρους, όπως κι αυτό του μπροστά και του πλαϊνού, είναι δυνατό και ενισχύει την εντύπωση ενός μυώδους αυτοκινήτου, που είναι γερά δεμένο με το δρόμο.
Όπως στους προβολείς έτσι και στα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν τοποθετηθεί LED, δίνοντας ωραία εμφάνιση αλλά και αυξάνοντας την ασφάλεια. Ο εσωτερικός του σχεδιασμός είναι έντονος και απλός, μ’ ένα οριζόντια προσανατολισμένο ταμπλό με στοιχεία αλουμινίου και διακόπτες αεροπορικού τύπου που θυμίζει την 8C Competizione. Η επιμελής προσοχή στις λεπτομέρειες και η υψηλή ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι η πιο προηγμένη έκφραση του ιταλικού στιλ. Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου προσφέρουν ένα γερό, δυναμικό σχήμα σε συνδυασμό με την ευρυχωρία του εσωτερικού και του χώρου αποσκευών του αυτοκινήτου (350 λίτρα). Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,35 μέτρα, ύψος 1,46 και πλάτος 1,80 μέτρα, μ’ ένα μεταξόνιο στα 2,63 μέτρα.
Με 4 ισχυρούς και οικονομικούς κινητήρες
Η νέα Giulietta εγγυάται κορυφαίες επιδόσεις και υψηλή τεχνολογία στο θέμα των τεχνικών λύσεων, της απόδοσης και της φιλικότητας προς το περιβάλλον, με 4 υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες διαθέσιμους κατά το λανσάρισμα. Όλοι πληρούν τις προδιαγραφές EU5 και έχουν ενσωματωμένο το σύστημα Start & Stop για χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Οι κινητήρες βενζίνης είναι δύο, 1.4TB 120 ίππων και 1.4TB MultiAir με 170 ίππους, ενώ οι άλλοι 2 κινητήρες είναι πετρελαίου, 1.6 JTDM με 105 ίππους και 2.0 JTDM των 170 ίππων που ανήκουν στης 2ης γενιάς JTDM κινητήρες. Τέλος, η γκάμα θα ολοκληρωθεί με τον κινητήρα 1750ΤΒi των 235 ίππων που θα διατίθεται όμως κατ’ αποκλειστικότητα στην έκδοση Quadrifoglio Verde.
Ασφάλεια και δυναμική συμπεριφορά
Η νέα Giulietta σχεδιάστηκε για να κατακτήσει την υψηλότερη βαθμολογία στο EuroNCAP, προκειμένου να προσφέρει ύψιστη ασφάλεια στον οδηγό και τους επιβάτες. Επιπλέον, η ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα πέδησης, έχουν σχεδιαστεί ώστε να συνεργάζονται τέλεια ακόμη και στους πιο επικίνδυνους ελιγμούς. Τέλος, η νέα Giulietta διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό τις πιο εξελιγμένες λύσεις για τον έλεγχο της δυναμικής συμπεριφοράς, όπως το VDC (Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας), το DST (Δυναμικό Έλεγχο Διεύθυνσης), το Q2 (Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενο Διαφορικό) και τον επιλογέα Alfa DNA. Όλα τα συστήματα εξασφαλίζουν ενεργητική ασφάλεια, δυναμική συμπεριφορά και επιδόσεις ανάλογες με την παράδοση της Alfa Romeo. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
QUICK FIT by CAR CENTER (ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ & ΣΙΑ ΟΕ)

Ελαστικά, Ζάντες, Ευθυγραμμίσεις
Δημοσθένους 8 & Πεντέλης (όπισθεν Λεωφ. Αμφιθέας), 175 64 Π. Φάληρο
Τηλ.: +302109422250, +302109428157 (4 γραμμές), Fax: +302109402904
E-mail: carcenter@ath.forthnet.gr, Website: www.center.gr/carcenter
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
 
Χρήσιμα