IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Opel Meriva: Πρωταθλητής Ευελιξίας
Με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία, την ευελιξία και την κομψότητα, η 2η γενιά του Opel Meriva, αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στις 4 Μαρτίου, στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.
Η νέα γενιά θα εγκαινιάσει νέα πρότυπα πολυμορφικότητας με πλείστες καινοτομίες που βελτιστοποιούν την ευέλικτη χρήση χώρου και συνδυάζονται με μία χαρακτηριστική, σύγχρονη σχεδίαση. Έχοντας χαράξει νέους δρόμους στην ευελιξία εσωτερικού του αυτοκινήτου με το μικρομεσαίο πολυμορφικό 7θέσιο Zafira το 1999, η Opel δημιούργησε ένα νέο τμήμα της αγοράς για μικρά, προσιτά οχήματα ενός όγκου, λανσάροντας την 1η γενιά Meriva, το 2003. Με την επαναστατική φιλοσοφία πίσω καθισμάτων FlexSpace, υπερυψωμένη θέση καθισμάτων και ευρύχωρη καμπίνα, το Meriva προσέφερε άφθονη ευελιξία μέσα από μικρές διαστάσεις, μία δημοφιλής φόρμουλα που το εδραίωσε στην κορυφή της κατηγορίας μικρών οχημάτων ενός όγκου, με πωλήσεις οι οποίες ανέρχονται σε πάνω από 1.000.000 μονάδες στην Ευρώπη. Τώρα, η 2η γενιά Meriva ανεβάζει και πάλι τον πήχη στην προσιτή ευελιξία εσωτερικού.
Το εξελιγμένο σύστημα FlexSpace έχει γίνει ακόμα πιο διαισθητικό και εύκολο στη χρήση. Επίσης λανσάρει την καινοτόμο φιλοσοφία πίσω θυρών FlexDoors που ανοίγουν με αντίθετη φορά, (ανάποδα), διευκολύνοντας την πρόσβαση στην καμπίνα, πρεμιέρα για κατασκευαστή οχημάτων μαζικής παραγωγής. Επιπλέον, το νέο Meriva διαθέτει πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό με μία επαναστατική φιλοσοφία ευέλικτης κεντρικής κονσόλας, καθώς και το αποκλειστικό σύστημα Opel FlexFix, μία ενσωματωμένη πίσω σχάρα ποδηλάτου που αποθηκεύεται σαν συρτάρι κάτω από το χώρο αποσκευών. Η πρότυπη ευελιξία του Meriva αναδεικνύεται με εκφραστικά στιλιστικά στοιχεία που προάγουν τη βραβευμένη νέα φιλοσοφία γλυπτικής σχεδίασης της Opel. Η ενός όγκου σιλουέτα του είναι χυτή, κομψή και δυναμική. Το κυματοειδές σχήμα των πίσω παραθύρων τονίζει τις πόρτες FlexDoors και παράλληλα βελτιώνει την ορατότητα των πίσω επιβατών, κυρίως για τα παιδιά.
Σημείο αναφοράς η ευελιξία εσωτερικού
«Με τις φιλοσοφίες καθισμάτων Flex 7 του Zafira και FlexSpace του Meriva, επινοήσαμε ένα νέο είδος, πλήρως ενσωματωμένης ευελιξίας εσωτερικού», σχολιάζει ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales της Opel. «Με το νέο Meriva θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πρωταθλητή ευελιξίας στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο αυτοκίνητο που να προσφέρει τόσες πολλές ιδέες για μεγαλύτερη άνεση και ευκολία στην καθημερινότητα». Η αυξημένη ευελιξία εκτείνεται σε όλους τους τομείς του νέου Meriva. Στην καμπίνα, το καινοτόμο σύστημα πίσω καθισμάτων FlexSpace που λανσαρίστηκε με το πρώτο Meriva έχει αναβαθμιστεί. Τώρα η μετατόπιση των καθισμάτων σε διαφορετικές θέσεις και η αναδίπλωσή τους απαιτεί λιγότερη προσπάθεια. Το σύστημα είναι ακόμα πιο διαισθητικό και εύκολο στη χρήση.
Σε όλη την καμπίνα, οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν αυξηθεί σημαντικά, με βολικές θέσεις για αντικείμενα που συνήθως μεταφέρονται μέσα στο αυτοκίνητο. Το επαναστατικό σύστημα κονσόλας FlexRail με αποθηκευτικούς χώρους που σύρονται πάνω σε ράγες ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, αποτελεί μία βολική και προσαρμοζόμενη λύση αποθήκευσης για κάθε χρήση. Μπροστά, τα μεγάλα καθίσματα είναι παρεμφερή με του νέου Astra και του Insignia. Προσφέρουν κορυφαίο εύρος ρυθμίσεων, μετατόπιση εμπρός/πίσω 240 χλστ. και διαδρομή ύψους 65 mm, δημιουργώντας συνθήκες βέλτιστης άνεσης στο ταξίδι για άτομα όλων των ηλικιών και σωματότυπων. Επίσης, για πρώτη φορά στο Meriva, διατίθεται η μοναδική ενσωματωμένη πίσω σχάρα ποδηλάτων FlexFix της Opel.
Σε μία νέα εποχή με τις πόρτες FlexDoors
Το Meriva εγκαινιάζει μία νέα διάσταση άνεσης με τις μοναδικές πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα. Η φιλοσοφία FlexDoors είναι η πρώτη στη βιομηχανία από κατασκευαστή οχημάτων μαζικής παραγωγής. Αντίθετα με τα λίγα γνωστά συστήματα θυρών με πίσω μεντεσέδες που κυκλοφορούν στην αγορά, η φιλοσοφία FlexDoors περιλαμβάνει μεγάλες πόρτες που ανοίγουν ανεξάρτητα, χωρίς να χρειάζεται κάποια επικάλυψη από τις εμπρός πόρτες. Το ανεξάρτητο άνοιγμα επιτυγχάνεται με μία συμβατική κολόνα Β, και διασφαλίζεται άριστη ακαμψία του αμαξώματος και προστασία σε πλευρική σύγκρουση. Επιπλέον, υπάρχει λαβή που διευκολύνει την είσοδο και έξοδο. Οι πόρτες FlexDoors είναι άκρως λειτουργικές διευκολύνοντας την πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.
Η τοποθέτηση των μεντεσέδων θυρών στην κολόνα C απελευθερώνει επίσης περισσότερο χώρο για τα πόδια των επιβατών καθώς περνούν από την κολόνα Β. Οι πόρτες FlexDoors ανοίγουν κατά 84 μοίρες, πολύ περισσότερο από τις συμβατικές οι οποίες συνήθως ανοίγουν στις 68-70 μοίρες. Οι εμπρός επιβάτες επωφελούνται επίσης από την ίδια γωνία ανοίγματος 84 μοιρών. Επιπλέον, η φιλοσοφία FlexDoors επιτρέπει στους εμπρός επιβάτες να ανοίγουν εργονομικά και ταχύτερα τις πίσω πόρτες για να αφήσουν πίσω ένα μπουφάν, μία τσάντα ή την ομπρέλα τους. Οι πόρτες FlexDoors παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, κυρίως για οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι γονείς έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα για να δέσουν τη ζώνη ασφαλείας των παιδιών, ενώ τα παιδιά μπαινοβγαίνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο αυτοκίνητο.
Για παράδειγμα, όταν οι εμπρός και οι πίσω πόρτες ανοίγουν ταυτόχρονα, δημιουργείται μία ζώνη προστασίας, καθώς γονείς και παιδιά βγαίνουν από το αυτοκίνητο χωρίς να τους χωρίζει κάποια πόρτα, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο για τα παιδιά να πεταχτούν στο δρόμο. Οι πόρτες FlexDoors προσδίδουν στιλ στην αυξημένη λειτουργικότητα. Η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο φυσική και προχωρημένη. Δεν χρειάζεται πλέον να βγαίνεις σκύβοντας ή γλιστρώντας από το πίσω κάθισμα. Η φιλοσοφία FlexDoors έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στην αγορά και αξιολογηθεί από τους πελάτες του Meriva από το 2006. Υποστηρίζεται από ποικίλες πατέντες για τα συστήματα ασφάλισης, που σχεδιάστηκαν με στόχο τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας.
Η νέα σχεδίαση Opel σε όχημα ενός όγκου
Εσωτερικά και εξωτερικά, το Meriva προάγει τη νέα, εκφραστική σχεδιαστική γλώσσα της Opel («η γλυπτική σχεδίαση συναντά τη Γερμανική ακρίβεια») παραμένοντας σταθερή στην ποιότητα που χαρακτηρίζει το Insignia και το νέο Astra. Οι σχεδιαστές της Opel δημιούργησαν ένα δυναμικό και κομψό μοντέλο ενός όγκου. Μία χαμηλότερη, καμπύλη γραμμή οροφής σε συνδυασμό με το σχήμα λεπίδας στο πλάι (στοιχείο σχεδιαστικής ταυτότητας Opel) και η κυματοειδής γραμμή των πίσω παραθύρων χαρίζουν στο Meriva ανανεωμένο χαρακτήρα και ξεχωριστή εμφάνιση.
Στο εσωτερικό κυριαρχούν αρμονικές ρέουσες γραμμές και κομψές επιφάνειες. Το χαρακτηριστικό σχήμα του ταμπλό επιτείνει την αίσθηση πλάτους και ευρυχωρίας. Το κεκλιμένο προς τα εμπρός κεντρικό πάνελ εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό και προσδίδει μία νότα σπορ στιλ και γλυπτικής αισθητικής. Για το εσωτερικό διατίθενται 6 διαφορετικά εκδόσεις χρωμάτων και ταπετσαριών, η πλουσιότερη γκάμα που έχει προσφέρει ποτέ η Opel. Τα υψηλά πρότυπα εφαρμογής και φινιρίσματος των υφασμάτων και υλικών καθώς και η διάταξη και αισθητική των χειριστηρίων παραπέμπουν σε πολυτελέστερα αυτοκίνητα.
Με 6 κινητήρες φιλικούς προς το περιβάλλον
Το νέο Meriva φέρει μακρύτερο μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια, στοιχεία που βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά και οδηγική άνεση. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει οικονομικές και αποδοτικές υπερτροφοδοτούμενες μονάδες, με εύρος ισχύος 75-140  ίππους. Μία ιδιαίτερα οικονομική έκδοση ecoFLEX θα πλαισιώσει τη γκάμα. Το Meriva θα διατίθεται με 5τάχυτα ή 6τάχυτα μηχανικά κιβώτια, καθώς κι ένα 6τάχυτο αυτόματο. Έχοντας σχεδιαστεί και εξελιχθεί στο κέντρο μηχανολογίας της Opel στο Rüsselsheim (Γερμανία), το νέο Meriva θα κατασκευάζεται στη Zaragoza (Ισπανία), ενώ οι πωλήσεις του προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2010.
Συμπερασματικά
Το νέο Meriva, πέραν της νέας σχεδιαστικής αντίληψης της Opel που λανσάρει, αφήνει σημαντικά πίσω του το απερχόμενο μοντέλο, τόσο στην εκμετάλλευση των εσωτερικών του χώρων, όσο και στη γενικότερη ευελιξία του. Η φίρμα δείχνει πλέον ότι θέλει να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στην κατηγορία των μικρών πολυμορφικών οχημάτων και χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό μάλιστα. Με μια πρώτη ματιά, το νέο Meriva φαίνεται πως έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να κυλήσει η χρονιά (2010) και να δούμε τα πρώτα δείγματα από τις πωλήσεις του στην Ευρωπαϊκή αγορά. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΛΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεργείο & Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (Audi, VW, Seat, Skoda) & Παντός Τύπου
Μικράς Ασίας 42, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ. & Fax: +302109631480, E-mail: saradoslalogiannis@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα