IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Honda ASIMO - Οι σύγχρονοι «υπηρέτες» είναι εδώ!
 
Η Honda παρουσιάζει νέα ανθρωποειδή ρομπότ για «ομαδική εργασία», προετοιμάζοντάς μας έτσι για το μέλλον που θα ζήσουμε στα επόμενα χρόνια. Οι σύγχρονοι «υπηρέτες» βρίσκονται ανάμεσά μας.
 
Πριν από μερικά χρόνια, θα φάνταζε ένα τρελό όνειρο. Ένα όνειρο που δεν θα τολμούσε κανείς να πει, φοβούμενος ότι θα κατέληγε σε θεραπευτήριο ψυχικών νοσημάτων. Ανθρωπόμορφες μηχανές με τη δική τους νοημοσύνη, πρόθυμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακούραστα και αδιάκοπα στους «αφέντες» τους, τους ανθρώπους. Πράγματι, ένα τρελό όνειρο. Όχι όμως για πολύ. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει εισβάλει τόσο πολύ στη ζωή μας, που σήμερα, μας φαίνονται πολύ συνηθισμένα, πράγματα που στο παρελθόν ούτε που θα τολμούσαμε να ξεστομίσουμε. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Η τεχνολογία τρέχει με γοργούς ρυθμούς και τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά μέρα με την ημέρα. Και οι επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα σχετίζεται με τεχνολογία αιχμής, έχουν καταλάβει ότι αυτές που θα «επιζήσουν» στο μέλλον, είναι αυτές που θα έχουν εξελίξει σε υπερθετικό βαθμό την τεχνολογία, προσφέροντας στους πελάτες/καταναλωτές τις μέγιστες ανέσεις, τόσο πολύ, που να αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Προς αυτή την κατεύθυνση, κινούνται και εταιρίες που χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής, για την κατασκευή των δικών τους προϊόντων.
The Power of Dreams
Το βασικό σλόγκαν της κολοσσιαίας κατασκευαστικής φίρμας από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, της Honda, είναι απόλυτα χαρακτηριστικό, αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι την έρευνα και την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν την χρησιμοποιεί μόνο στην, παραδοσιακά, κατασκευή τροχοφόρων οχημάτων και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ίσως να είναι αυτή, που μαζί με το νέο μας αυτοκίνητο αντιβαρύτητας (χωρίς τροχούς), να μας προσφέρει κι ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, που θα φροντίζει αυτόβουλα για την περεταίρω άνεσή μας, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.
Ο εξελιγμένος ASIMO
Η Honda παρουσίασε μία νέα σειρά τεχνολογιών αιχμής τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέψουν στον ASIMO να λειτουργεί αυτόνομα με τους ανθρώπους και με άλλους ASIMO. Αυτή η τεχνολογική πρόοδος φέρνει τη Honda ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός ανθρωποειδούς ρομπότ, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε πραγματικές συνθήκες και να συνυπάρχει με τους ανθρώπους. Οι βασικές τεχνολογίες που εξαγγέλθηκαν, είναι ένα νέο σύστημα που επιτρέπει σε πολλαπλά ανθρωποειδή ρομπότ ASIMO να μοιράζονται καθήκοντα και να συνεργάζονται ώστε να προσφέρουν συνεχείς υπηρεσίες στον άνθρωπο. Για παράδειγμα, αν ένας ASIMO επαναφορτίζεται, τα άλλα ρομπότ ASIMO μπορούν να παρεμβαίνουν και να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί. Μία νέα πρόσθετη λειτουργία επιτρέπει στον ASIMO να φορτίζει αυτόματα τη μπαταρία του, όταν χρειάζεται. Επίσης, μία τεχνολογία νοημοσύνης επιτρέπει στον ASIMO να αποφεύγει εμπόδια, οπισθοχωρώντας και ελισσόμενος προς τη σωστή κατεύθυνση ή συνεχίζοντας το περπάτημα με βάση την προβλεπόμενη κίνηση των ατόμων που βρίσκονται στο χώρο. Μία νέα τεχνολογία νοημοσύνης που σχετίζεται με την ικανότητα του ASIMO να εκτελεί καθήκοντα όπως η μεταφορά ενός δίσκου και το σπρώξιμο ενός κυλιόμενου τραπεζιού (trolley). Για να δοκιμαστούν αυτές οι τεχνολογίες, o ASIMO προσέφερε υπηρεσίες χωρίς διακοπή σε επισκέπτες, στο λόμπι που βρίσκεται στον 2ο όροφο των Κεντρικών Γραφείων της Honda στο Aoyama, μεταξύ 3:00-5:00 μμ. τις εργάσιμες ημέρες, από 12 Δεκεμβρίου 2007 μέχρι 31 Ιανουαρίου, 2008. Στο διάστημα αυτό, η Honda θα μελετήσει επίσης την ικανότητα του ASIMO να κατευθύνει τους επισκέπτες, να προσφέρει αναψυκτικά, κι αλλά το πώς χειρίζεται τις προκλήσεις της δουλειάς σε πραγματικό περιβάλλον. Από τότε που λανσάρισε το νέο ASIMO το 2005, με πιο προηγμένες φυσικές και νοητικές ικανότητες, η Honda έχει εστιάσει τις προσπάθειές της Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) περισσότερο στον τομέα των τεχνολογιών νοημοσύνης.
Νέα λειτουργία για συνεργασία
Σε καταστάσεις όπου απαιτείται η συνεργασία περισσότερων από έναν ASIMO, πληροφορίες αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση κάθε ASIMO θα μοιράζονται σταθερά μεταξύ των δικτυωμένων ASIMO και θα κατανέμονται καθήκοντα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Για την ακρίβεια, πρώτα θα υπολογίζεται η απόσταση μεταξύ της τρέχουσας θέσης κάθε ASIMO και της περιοχής όπου πρέπει να εκτελεστεί η όποια εργασία. Μετά, λαμβάνοντας υπόψη το υπόλοιπο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, θα προσδιορίζεται ο ταχύτερος τρόπος για την κατανομή καθηκόντων μεταξύ των ASIMO. Με βάση αυτή την απόφαση, κάθε ASIMO θα εκτελεί αυτόνομα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.
Νέα λειτουργία για την αποφυγή των επερχόμενων ατόμων
Ο ASIMO αναγνωρίζει τα άτομα που κινούνται στο χώρο του και μέσω της κάμερας του, υπολογίζει την κατεύθυνση της διαδρομής, την ταχύτητα, προβλέπει τις μελλοντικές κινήσεις τους και επιλέγει τον πιο κατάλληλο δρόμο για να μη μπλοκάρει τις κινήσεις των άλλων. Όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, ο ASIMO οπισθοχωρεί ελισσόμενο προς τη σωστή κατεύθυνση.
Νέα αυτόνομη λειτουργία φόρτισης μπαταρίας
Ένας νέος σταθμός φόρτισης μπαταρίας δημιουργήθηκε για την αυτόνομη επαναφόρτιση του ASIMO. Όταν το υπόλοιπο φόρτισης της μπαταρίας πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο, ο ASIMO το αναγνωρίζει και αυτόματα θα προχωρεί στον πλησιέστερο διαθέσιμο σταθμό φόρτισης για την επαναφόρτιση του. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Συνεργείο & Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (Audi, VW, Seat, Skoda)
Αετοφωλιάς & Πρεμένης 20, 111 47 Αθήνα (Πανόραμα Γαλατσίου)
Τηλ.: +302102913987, Fax: +302102130018
E-mail: opel.mparkas@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα