IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Chevrolet Range: Απόβαση στις ΗΠΑ με τα μικρά μοντέλα
Προώθηση της γκάμας των μικρών της αυτοκινήτων στην Αμερικανική αγορά προγραμματίζει η μάρκα Chevrolet του ομίλου GM, ξεκινώντας από το σαλόνι αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής του 2010.
Η αναπτυσσόμενη οικογένεια μικρών αυτοκινήτων της Chevrolet δίνει δυναμικό παρόν στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου Βορείου Αμερικής στο Ντιτρόιτ με την παρουσίαση του πρωτοτύπου Aveo RS ένα δυναμικό hatchback Ευρωπαϊκής έμπνευσης που απευθύνεται στους νεότερους λάτρεις της οδήγησης. Το νέο Chevrolet Cruze και το πρωτότυπο Aveo RS που προαναγγέλλει την επόμενη γενιά του Aveo παραγωγής, μαζί με το νέο 5θυρο μίνι Spark, αποτελούν τη βάση για το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο μικρών αυτοκινήτων της Chevrolet. Το Cruze θα κυκλοφορήσει στην Αμερική μέσα στη χρονιά του 2010, το νέο Aveo παραγωγής αναμένεται στην Αμερικανική ήπειρο το 2011, ενώ οι Αμερικανικές πωλήσεις του Spark ξεκινούν στις αρχές του 2012. Στην Ευρώπη, το Cruze (που ήδη πωλείται) θα πλαισιωθεί άμεσα από το Spark ενώ, το νέο Aveo στα μέσα του 2011.
Η Chevrolet ανακοίνωσε επίσης ότι στην Καλιφόρνια, την αρχική αγορά λανσαρίσματος του Volt, προστίθεται τώρα και το Μίσιγκαν. Η Chevrolet συνεργάζεται με τη εταιρία κοινής ωφέλειας DTE Energy που εδρεύει στο Ντιτρόιτ και με άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους στο Μίσιγκαν, στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου προγράμματος εξέλιξης και δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες για την εξάπλωση της δημοτικότητας της ηλεκτροκίνησης και τη δημιουργία προγραμμάτων φόρτισης οχημάτων. Πρόσφατα, η Chevrolet και η OnStar παρουσίασαν μια τεχνολογία πέραν του τομέα των μπαταριών, με την πρώτη λειτουργική εφαρμογή έξυπνου τηλεφώνου (smartphone) της βιομηχανίας, που προσφέρει στους ιδιοκτήτες του Volt σύνδεση και έλεγχο των λειτουργικών του οχήματος και των υπηρεσιών OnStar από απόσταση(remotely), όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
«Τα νέα μας μικρά αυτοκίνητα και το ηλεκτρικό Volt με δυνατότητες επέκτασης της αυτονομίας αντιπροσωπεύουν ακρογωνιαίους λίθους στην πολιτική της Chevrolet για ενσυνείδητη χρήση πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Jim Campbell, Γενικός Διευθυντής της Chevrolet. «Εκτιμούμε ότι τα Spark, Aveo και Cruze θα πρωτοστατήσουν στην οικονομία καυσίμου, ενώ το Volt μπορεί να λειτουργεί χωρίς την κατανάλωση βενζίνης, πριν περάσει στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας, όταν η φόρτιση της μπαταρίας πέσει σε χαμηλά επίπεδα». Ας κάνουμε όμως μια σύντομη παρουσίαση των μικρών και μικρομεσαίων μοντέλων Chevrolet που αναμένονται στην αγορά των ΗΠΑ.
Chevrolet Aveo RS
Το πρωτότυπο Aveo RS ενσαρκώνει το όραμα των σχεδιαστών για ένα μελλοντικό αυτοκίνητο παραγωγής. Μια ματιά στη μπλε Boracay απόχρωση του πρωτότυπου αυτοκινήτου, στους εκτεθειμένους προβολείς και τα πίσω φώτα που είναι εμπνευσμένα από μοτοσικλέτα, στη χαμηλή γραμμή οροφής, στα διογκωμένα φτερά, στους μεγάλους τροχούς και τα ελαστικά, και το εσωτερικό με διπλό ταμπλό οργάνων δίνει μια γεύση από την επόμενη γενιά Aveo. «Το σημερινό Aveo κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο μικρών αυτοκινήτων της Chevrolet», δήλωσε ο Campbell. «Στόχος μας με το πρωτότυπο Aveo RS είναι να καταδείξουμε το όραμα και τις σχεδιαστικές δυνατότητες της Chevrolet για τη δημιουργία ενός μικρού αυτοκινήτου, που πιστεύουμε ότι οι πελάτες θα αγαπήσουν».
Καθώς το κοινό στο οποίο απευθύνεται η Chevrolet με το Aveo είναι νεότερο ηλικιακά, έδωσε στο πρωτότυπο αυτοκίνητο μία σπορ γραμμή, μέσα έξω. Δυναμική φυσιογνωμία, καθαρές, λείες πλαϊνές γραμμές, ενσωματωμένη πίσω αεροτομή οροφής, μεγάλο πλάτος και μεγάλες ζάντες πέντε ακτινών 19 ιντσών με λογότυπο Chevrolet σε gun metal και δαγκάνες φρένων σε Boracay Blue, στοιχεία που υποδηλώνουν προηγμένο στυλ και δυναμική συμπεριφορά. Το θέμα Boracay Blue συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με έντονες ραφές στο διπλό ταμπλό οργάνων, στα ένθετα των εμπρός και πίσω θυρών στο κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, στο χειρόφρενο και στα μαξιλάρια των καθισμάτων.
Το Aveo RS χρησιμοποιεί τον ίδιο, μικρού κυβισμού υπερτροφοδοτούμενο 1.4 Ecotec που θα διατίθεται με το 2011 Chevrolet Cruze στη Β. Αμερική. Με ισχύ 138 ίππους, συνδυάζει τα χαρακτηριστικά δύο κινητήριων μονάδων σε μία, καθώς προσφέρει την κατανάλωση ενός μικρού κινητήρα και τις επιδόσεις ενός μεγαλύτερου. Στο πρωτότυπο Aveo RS, ο 1.4 συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Η Chevrolet έχει ήδη ανακοινώσει ότι το νέο Aveo θα κατασκευάζεται για την αγορά της Βορείου Αμερικής στο εργοστάσιό της στο Orion Township, Michigan από το 2011, μία κίνηση που θα αποκαταστήσει 1.200 θέσεις εργασίας στο Southeast Michigan. Η εγκατάσταση και αναβάθμιση των εργαλείων για την παραγωγή του Aveo προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2010.
Chevrolet Cruze
Το μικρομεσαίο Cruze ήδη πωλείται σε Ασία και Ευρώπη και απολαμβάνει την υψηλή αποδοχή της αγοράς. Το 2011, το Cruze θα αλλάξει τους κανόνες στην Αμερική, φέρνοντας ουσιαστικά ένα μεσαίο αυτοκίνητο στην κατηγορία μικρομεσαίων sedan. Θα προσφέρει πολλά κορυφαία χαρακτηριστικά, περισσότερο χώρο στο εσωτερικό και χωρητικότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά και προηγμένες ανέσεις όπως Bluetooth, USB και πλοήγηση. Διαθέτει χώρους, ασφάλεια και ανέσεις ενός αυτοκινήτου μεσαίας κατηγορίας με την κατανάλωση και στην τιμή ενός μικρομεσαίου.
Η Αμερικανική έκδοση παραγωγής του Cruze παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2009. Το Cruze επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Chevrolet να ηγηθεί των 4κύλινδρων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων μικρού κυβισμού με οικονομική κατανάλωση. Το Cruze εκτιμάται ότι θα προσφέρει κορυφαία οικονομία καυσίμου στην αγορά της Βορείου Αμερικής, αφού σε συνδυασμό με το νέο κινητήρα Ecotec 1.4 turbo με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων η κατανάλωση πέφτει κάτω από τα 6 λίτρα/100 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο. Το νέο Cruze θα κατασκευάζεται στο Lordstown, Ohio από το 3ο 3μηνο.
Chevrolet Spark
Το 5θυρο Spark, το μικρότερο μέλος της οικογένειας μοντέλων Chevrolet, λανσάρει στυλ, ευρυχωρία και πολυμορφικότητα στην κατηγορία των πολύ οικονομικών σε κατανάλωση, μικρών αυτοκινήτων. Το Spark θα προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου, με τις εξωτερικές του διαστάσεις να συνεισφέρουν στην άριστη ευελιξία σε όλες τις οδηγικές συνθήκες, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση σταθερότητας στον ανοιχτό δρόμο. Από τον Ιανουάριο του 2010, το Spark θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη. Η Αμερικανική έκδοση παραγωγής θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012. «Αυτό το μικρό αυτοκίνητο είναι ικανό για μεγάλα πράγματα», δήλωσε η Margaret Brooks διευθύντρια μάρκετινγκ μικρών αυτοκινήτων Chevrolet στην Αμερική και συμπληρώνει: «Με τη φρέσκια, νεανική φιλοσοφία του, πιστεύουμε ότι το Spark θα προσελκύσει πελάτες που επιζητούν άριστη οικονομία καυσίμου, λειτουργικότητα και στυλ σε προσιτή τιμή».
Chevrolet Volt
Όπως ανακοινώθηκε μέσα στον Δεκέμβριο του 2009 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, το Michigan προστίθεται στην Καλιφόρνια, σαν μία ακόμα από τις πρώτες αγορές λανσαρίσματος. Άλλες αγορές θα ανακοινωθούν αργότερα. «Το λανσάρισμα στην Καλιφόρνια και το Μίσιγκαν θα δημιουργήσει σημαντικές βάσεις πωλήσεων στη Δυτική Ακτή και το Midwest που θα μας επιτρέψουν να λανσάρουμε το Volt πιο αποτελεσματικά σε περισσότερες περιοχές της Αμερικής», δήλωσε χαρακτηριστικά η Maria Rohrer, διευθύντρια μάρκετινγκ της Chevrolet για το Volt. Η Chevrolet θα προσφέρει πάνω από 100 Volt σε αρκετές εταιρίες κοινής ωφέλειας το 2010, μεταξύ των οποίων και η DTE Energy, στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου προγράμματος έρευνας και δοκιμών στόλων.
Εν όψει μάλιστα του προγράμματος αυτού, θα εγκατασταθούν 500 σταθμοί φόρτισης για οικιακή, επαγγελματική και δημόσια χρήση. Μέσω αυτών, θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία για τη διαδικασία εγκατάστασης, τη φόρτιση των οχημάτων και την άποψη των πελατών. «Βασικός παράγοντας στην ευρεία επιτυχία των ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι η ικανότητα εταιριών κοινής ωφέλειας να παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια όταν τη χρειάζονται και σε προσιτή τιμή», δήλωσε ο Steven Kurmas πρόεδρος και COO της ηλεκτρικής εταιρίας κοινής ωφέλειας της DTE Energy, Detroit Edison. «Μέσα από τη συνεργασία τους με τη βιομηχανία του αυτοκινήτου, το Τμήμα Ενέργειας και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς, η DTE Energy και οι εταιρίες ηλεκτρισμού σε εθνικό επίπεδο δεσμεύονται πλήρως στη δημιουργία μιας αξιόπιστης υποδομής φόρτισης που θα υποστηρίξει τα ηλεκτρικά οχήματα και θα βοηθήσει στην επιτυχημένη μετάβαση στα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς».
Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με μια χρηματοδότηση άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων στα πλαίσια των Αμερικανικών Κεφαλαίων Ανάκτησης & Επανεπένδυσης από την Πρωτοβουλία Ηλεκτροκίνησης των Μέσων Μεταφορών που διαχειρίζεται το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας. Η Chevrolet συνεργάζεται με άλλους φορείς του Μίσιγκαν εκτός της περιοχής του Ντιτρόιτ εν όψει της προετοιμασίας της υποδομής για plug-in οχήματα. Μεταξύ των εταίρων κοινής ωφέλειας είναι οι Lansing Board of Water & Light και CMS Energy. Η Chevy ανακοίνωσε παρόμοια συνεργασία μέσα στο Δεκέμβριο (2009) με το Electric Power Research Institute (EPRI) και τις εταιρίες κοινής ωφέλειας της Καλιφόρνιας Pacific Gas & Electric, Southern California Edison και Sacramento Municipal Utility District.
Σε μια προσπάθεια να προάγουν την εμπειρία ιδιοκτησίας του Volt, η Chevrolet και η OnStar παρουσίασαν την πρώτη λειτουργική εφαρμογή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) στη βιομηχανία αυτοκινήτου την περασμένη εβδομάδα. Αυτή θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του Volt σύνδεση και έλεγχο των λειτουργικών του οχήματος και των υπηρεσιών OnStar από απόσταση (remotely), καθ’ όλο το 24ωρο και τις 7 ημέρες της εβδομάδας. Η εφαρμογή OnStar Mobile Application προχωρά σε θέματα πέραν της μπαταρίας, επιτρέποντας στους οδηγούς του Volt να επικοινωνούν με το όχημά τους μέσω των κινητών τηλεφώνων Motorola Droid, Apple iPhone και BlackBerry Storm (smartphones). Χρησιμοποιεί σύνδεση σε πραγματικό χρόνο για λειτουργίες όπως απεικόνιση κατάστασης φόρτισης και ρύθμιση προγραμμάτων φόρτισης ανάλογα με την παροχή του δημόσιου δικτύου ηλεκτρισμού.
Η εφαρμογή, παρουσιάζει την κατάσταση φόρτισης, ανεξάρτητα αν είναι συνδεδεμένο ή όχι, και την τάση (120V ή 240V), παρέχει ευελιξία στην «Άμεση Φόρτιση» ή στον προγραμματισμό του χρόνου φόρτισης, παρουσιάζει το ποσοστό του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την ηλεκτρική και συνολική αυτονομία, επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ρυθμίζει μηχανικά το πρόγραμμα φόρτισης για αποφυγή ωρών αιχμής και εκμετάλλευση φτηνών τιμών κιλοβατώρας (πχ. νυχτερινό ρεύμα), αποστέλλει ειδοποιήσεις μέσω sms ή email για υπενθύμιση φόρτισης, διακοπές και πλήρη φόρτιση, παρουσιάζει μίλια ανά γαλόνι, μίλια μόνο με ηλεκτροκίνηση και ενδείξεις χιλιομετρητή, εμφανίζει μίλια ανά γαλόνι, μίλια EV και ενδείξεις ημερήσιου ή γενικού χιλιομετρητή και ενεργοποιεί το αυτοκίνητο από μακριά για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας εσωτερικού Η εφαρμογή του smartphone για το Volt θα διατίθεται με το λανσάρισμα. Τέλος, παρουσίαση της εφαρμογής διατίθενται τώρα στο διαδικτυακό τόπο OnStarMobileDemo.com. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Alfa Romeo
ΑΦΟΙ ΒΥΤΙΝΑΡΟΥ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Βουλιαγμένης 270, 172 36 Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ.: +302109751184, +302109707707, Fax: +302109712710
E-mail: butinaros@gmail.com, Website: www.vitinaroscars.gr

 
Χρήσιμα