IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Volvo S60: Με δυναμισμό και τόλμη
Το νέο Volvo S60 αναμένεται να κάνει αίσθηση στη CD premium κατηγορία, καθώς είναι το μοντέλο με τον πιο δυναμικό σχεδιασμό που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volvo στην μακρόχρονη ιστορία της.
Η κουπέ φιγούρα του νέου Volvo S60 δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχει σμιλευτεί από ένα ενιαίο κομμάτι μέταλλο. Συνδυάζει την πολυτέλεια με κορυφαία συμπεριφορά στο δρόμο. Διαθέτει τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ανάμεσά τους, μια σημαντική πρωτοπορία για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, που πρώτη η Volvo παρουσιάζει. Πρόκειται για το Σύστημα Ανίχνευσης Πεζών (Pedestrian Detection System) που όπως δηλώνει και το όνομά του ανιχνεύει την ύπαρξη πεζών σε μια περιοχή μπροστά από το κινούμενο όχημα και ειδοποιεί τον οδηγό. Αν ο τελευταίος δεν αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα όχι μόνο επιβραδύνει αλλά είναι σε θέση, για συγκεκριμένο εύρος ταχυτήτων, ακόμα και να ακινητοποιήσει με σταδιακή επιβράδυνση το αυτοκίνητο.
Κορυφαία δυναμική συμπεριφορά
Το νέο S60 είναι χτισμένο σε ένα εντελώς νέο σασί με έντονο σπορ χαρακτήρα. Η εξέλιξή του βασίστηκε σε μία ολιστική προσέγγιση των μηχανικών, με σκοπό τη βελτίωση κάθε παραμέτρου, ακριβέστερη κατευθυντικότητα, καλύτερο κράτημα, μεγαλύτερη άνεση. Σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα τονίζουν αυτό το δυναμικό χαρακτήρα, ενισχύοντας τη σπορ συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο, χωρίς συμβιβασμούς στην προσφερόμενη άνεση. Το νέο S60 είναι το πρώτο σεντάν της αγοράς που εξοπλίζεται με Προηγμένο Σύστημα Ευστάθειας (Advanced Stability Control). Το σύστημα αυτό ανιχνεύει πολύ νωρίς τις όποιες ενδείξεις απώλειας πρόσφυσης έτσι ώστε να επέμβουν ακόμα πιο έγκαιρα τα συστήματα δυναμικής ευστάθειας και ελέγχου πρόσφυσης. Νέο χαρακτηριστικό είναι και το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης στις Στροφές (Corner Traction Control) που επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στην οδήγηση σε δρόμους με στροφές, περιορίζοντας δραματικά τις όποιες τάσεις υποστροφής. Όλες οι εκδόσεις του νέου S60 θα είναι προαιρετικά διαθέσιμες και με το αυτορυθμιζόμενο ενεργό σασί Four-C, σε ακόμα πιο ραφιναρισμένη και εξελιγμένη έκδοση. Το συγκεκριμένο σασί της Volvo προσφέρει καλύτερο έλεγχο στην οδήγηση και μεγαλύτερη άνεση για οδηγό και επιβάτες.
Προηγμένα συστήματα ασφάλειας
Οι μηχανικοί της Volvo είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παγκόσμια πρωτιά που πέτυχαν. Το Σύστημα Ανίχνευσης Πεζών, μετά από μακροχρόνιες δοκιμές και συνεχή εξέλιξη έχει καταστεί πλέον τεχνολογικά αξιόπιστο. Είναι σε θέση να επιβραδύνει σταδιακά έως και να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα, αποτρέποντας παράσυρση του πεζού από το αυτοκίνητο, όταν αυτό κινείται με ταχύτητα έως 35 χ.α.ώ. Για μεγαλύτερες ταχύτητες το σύστημα μειώνει την ταχύτητα του οχήματος σε μεγάλο ποσοστό, περιορίζοντας αντίστοιχα τις όποιες αρνητικές συνέπειες. Το νέο S60 διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό και το σύστημα City Safety. Με αυτό, το αυτοκίνητο επιβραδύνει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα όταν το προπορευόμενο όχημα μειώσει ταχύτητα ή σταματήσει.
Υψηλές αποδόσεις με ισχυρούς κινητήρες
Κατά την αρχική περίοδο λανσαρίσματος κι όσον αφορά στην εγχώρια αγορά, η επιλογή είναι ανάμεσα σε 2 βενζινοκινητήρες, αμφότεροι εφοδιασμένοι με turbo. Ο 4-κύλινδρος 2.0 λίτρων άμεσου ψεκασμού αποδίδει 203 ίππους με ροπή 300 Nm από πολύ χαμηλά, μόλις στις 1.750 σ.α.λ. και επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0-100 χ.α.ώ. σε 7,7’’ με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (8,2’’ για το αυτόματο) επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 235 χ.α.ώ. (230 χ.α.ώ. για το αυτόματο). Τα αντίστοιχα νούμερα για τον 6-κύλινδρο κινητήρα 3.0 λίτρων είναι 304 ίπποι, 440 Nm ροπή, 0-100 χ.α.ώ. σε 6,5’’ και τελική ταχύτητα 250 χ.α.ώ. Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι 6 σχέσεων, μηχανικό ή αυτόματο Powershift διπλού συμπλέκτη για τον 2.0 λίτρων κινητήρα και αυτόματο Geartronic 2ης γενιάς για τον 3.0 λίτρων. ο τελευταίος συνδυάζεται με στάνταρ μόνιμη 4-κίνηση. Ενδεικτικά, η κατανάλωση για τον κινητήρα 2.0 λίτρων είναι 7,9 λίτρα/100 χλμ. ενώ για τον 3.0 λίτρων 10,2 λίτρα/100 χλμ (συνδυασμένη EU, αρχικές τιμές).
Ποιότητα και πολυτέλεια στο εσωτερικό
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εξωτερικού. Εντυπωσιάζει, συνδέοντας τις μοντέρνες γραμμές και το αψεγάδιαστο design με την πρακτικότητα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες. Προσφέρει άπλετους χώρους και μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας. Έντονα χρώματα, αντισυμβατικές φόρμες, ακριβά υλικά και προηγμένη τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά όσο ποτέ άλλοτε. Ακόμη και η μεσαία θέση της πίσω σειράς καθισμάτων είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο που ο επιβάτης νιώθει προνομιακά. Το αυτοκίνητο, αν και εξωτερικά δείχνει κουπέ, φιλοξενεί άνετα και με ευρυχωρία 5 ενήλικες. Τέλος, το νέο Volvo S60 αναμένεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2010. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
SINIOROS - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ευθυγραμμίσεις
(Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου, Βελτιώσεις Chip Tuning by Overload)
Α' πάροδος Γιαννιτσών, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ. & Fax: +302721069026, E-mail: mrsinioros@gmail.com

 
Χρήσιμα