IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Nissan Qashqai & Qashqai+2: Το φρεσκάρισμα του «σαμουράι»
NISSAN - Ν. ΖΥΜΠΑΣ AΕ
Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Γρ. Λαμπράκη 440, 187 58 Κερατσίνι, Τηλ.: 2104002901-3, Fax: 2104004040
E-mail: zibas@zibas-nissan.gr
Το μεσαίου μεγέθους Crossover της Nissan, έχει υποστεί εκτεταμένη αναβάθμιση, με σκοπό τη διατήρηση της θέσης του κορυφαίου μοντέλου της κατηγορίας, πρωτοπορώντας σαν εναλλακτικό hatchback στην Ευρώπη.
Από το Ευρωπαϊκό του λανσάρισμα (Μάρτιος 2007), το Qashqai ξεπέρασε όλους τους προβλεπόμενους στόχους πωλήσεων, μ’ ένα σύνολο 500.000 μονάδων στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η εξαιρετικά δημοφιλής παρουσία του, έφερε πολλούς Ευρωπαίους πελάτες εκ των οποίων πάνω από 80% ήταν για πρώτη φορά αγοραστές ενός Nissan. Οι αναβαθμίσεις ενισχύουν τον χαρακτήρα του Qashqai ως μοντέρνου Crossover, το οποίο συνδυάζει τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά ενός σπορ hatchback, με την στιβαρότητα και το κύρος ενός compact SUV.
Ανανεωμένο εμπρός μέρος
Η πιο ευδιάκριτη αλλαγή του Qashqai είναι στο εμπρός μέρος, το οποίο έχει ανασχεδιαστεί ολοκληρωτικά. Νέας σχεδίασης είναι το καπό, ο εμπρός προφυλακτήρας, τα φτερά, η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα τα οποία προσδίδουν έναν επιπλέον αέρα κύρους, δυναμικότητας και ποιότητας. Το νέο εμπρός μέρος υιοθετείται και στο Qashqai+2. Οι 2 διακριτικές σηκωμένες λωρίδες στο εμπρός καπό, είναι τώρα μεγαλύτερες και τελειώνουν κοντύτερα από το εμπρός χείλος. Επιπλέον, η εμπρός ακμή του καπό, όπου συναντά τα φωτιστικά σώματα έχει σχεδιαστεί να ακολουθεί το σχήμα των φώτων, προσδίδοντας ένα πιο ακριβές φινίρισμα, ενισχύοντας το συναίσθημα της ποιότητας, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα μικρό κενό ανάμεσα στα δύο αυτά τμήματα.
Η περιοχή χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα έχει επανασχεδιαστεί γύρω από την εισαγωγή αέρα, βελτιστοποιώντας την είσοδο του αέρα στο ψυγείο της μηχανής, με επιπλέον πλεονέκτημα μια πιο δυναμική εμφάνιση. Τα νέα δυναμικά σχεδιασμένα επιθετικά φωτιστικά σώματα ενισχύουν την εμφάνιση του εμπρός μέρους του Qashqai, διαθέτοντας πιο κολακευτική εμφάνιση από τα υπάρχοντα, καλύπτοντας εν μέρει και ένα κομμάτι από τις εμπρός γωνίες του αυτοκινήτου. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού των φωτιστικών σωμάτων είναι πιο προηγμένος, με ξεχωριστές λεπτομέρειες για κάθε λαμπτήρα (μικρά φώτα, μεγάλα φώτα και φλας). Η κλασσική γρίλια του υπάρχοντος Qashqai έχει αναβαθμιστεί με μια νέα σχεδίασης που διαθέτει σχήμα κυψελών η οποία είναι πιο σπορ και συνδυάζει το κύρος με τη δυναμική εμφάνιση.
Το υπάρχον λογότυπο της Nissan το οποίο περιβάλλεται από τα 3 χρωμιωμένα πλαίσια, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό στοιχείο στις γρίλιες όλων των Crossover, διατηρείται χωρίς τροποποιήσεις. Συνολικά, το επιθυμητό αποτέλεσμα της ανανέωσης είναι να προσθέσει στην εμφάνιση του στοιχεία, τα οποία θα ικανοποιούν τις προσδοκίες αγοραστών που προηγούμενος οδηγούσαν hatchback κύρους ή μικρά πολυτελή μοντέλα. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό όλων αυτόν των αλλαγών είναι η συμβολή που παρέχουν στην συνολική βελτίωση της αεροδυναμικής του Qashqai.
Στο πίσω μέρος, το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παρέμεινε ανέπαφο, αλλά υιοθετήθηκε ένα πιο καθαρό σχέδιο, με το πάνω μέρος να φιλοξενεί τα φώτα της όπισθεν με τα φλας, τα οποία είναι λευκά, ενώ στο κάτω μέρος που είναι κόκκινου χρώματος, βρίσκονται τα φώτα πορείας και φρένων. Επιπλέον τα φώτα των φρένων χρησιμοποιούν λάμπες 12 LED για μέγιστη ευκρίνεια. Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι η αεροτομή που βρίσκεται πάνω στην πίσω πόρτα έχει ελαφρώς ανασχεδιαστεί, συμβάλλοντας στην συνολική μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης. Επιπλέον αλλαγές στο σχεδιασμό του πατώματος του Qashqai έχουν βελτιώσει την ροή του αέρα, συμβάλλοντας παράλληλα στην μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης.
Προσθέτοντας μια πιο λεία περιοχή γύρω από το πάτωμα κάτω από τον κινητήρα, επιπλέον επίπεδες ποδιές κατά το μήκος του πατώματος και βελτιωμένα καλύμματα γύρω από τους εμπρός και πίσω τροχούς, όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει συμβάλλουν συνδυαστικά στην μείωση του συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης του Qashqai  από 0,34 σε 0,33. Δύο νέα εξωτερικά χρώματα έχουν προστεθεί στην γκάμα του νέου Qashqai (Warm Red και Style Grey). Αμφότερα τα χρώματα υπηρετούν την φιλοσοφία του μεγαλύτερου κύρους που χαρακτηρίζει συνολικά την αναβάθμιση. Επιπλέον, παρουσιάζονται 2 νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου. Αμφότερα είναι 5 ακτινών, διαμέτρου 16-17 ιντσών, τα οποία ενισχύουν το παρουσιαστικό του. 
Αλλαγές στο εσωτερικό
Το ανανεωμένο Qashqai διαθέτει νέο, πιο ξεκάθαρης σχεδίασης πίνακα οργάνων, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερη ευκρίνεια και είναι πιο ευανάγνωστος. Τα 2 όργανα, ταχύμετρο και στροφόμετρο διαθέτουν άσπρες ενδείξεις σε μαύρο φόντο, με κόκκινες βελόνες. Γύρω τους περιβάλλονται με χρωμιωμένους δακτυλίους. Μέσα στο στροφόμετρο, που βρίσκεται αριστερά του πίνακα οργάνων υπάρχει μια μικρότερη ένδειξη θερμοκρασίας, ενώ αντίστοιχα στο ταχύμετρο δεξιά υπάρχει η ένδειξη στάθμης καυσίμου. Μεταξύ των 2 οργάνων βρίσκεται ένα ανασχεδιασμένος υπολογιστής ταξιδίου, του οποίου η άσπρη LCD οθόνη δείχνει τις ενδείξεις κατανάλωσης καυσίμου, χιλιομέτρων, ώρας, cruise control (σταθεροποιητής ταχύτητας) και του περιοριστή ταχύτητας.
Μια νέα Perl Grey δερμάτινη επένδυση έχει προστεθεί στον συνολικό διάκοσμο, η οποία συνδυάζεται με τις μαύρες επενδύσεις των θυρών και του ταμπλό και την γκρι επένδυση του κάτω μέρους της κονσόλας, κάνοντας το εσωτερικό ζεστό και φωτεινό. Άλλη μια προσθήκη στο εσωτερικό είναι ο ελαφρύς φωτισμός στο κάτω μέρος της κονσόλας, στο ύψος των ποδιών των εμπρός επιβατών, δίνοντας ένα πιο ζεστό τόνο κατά την είσοδο στο αυτοκίνητο. Επιπλέον χώροι αποθήκευσης έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό για επιπλέον πρακτικότητα, με μια νέα θήκη στη βάση της κεντρικής κονσόλας του ταμπλό, ιδανική για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές ήχου.
Επιπλέον, στις δικίνητες εκδόσεις (εκεί που βρίσκεται ο διακόπτης της 4κίνησης ALL MODE), υπάρχει μια ακόμα θήκη για εισιτήρια, κλειδιά και άλλα μικροαντικείμενα, εργονομικά τοποθετημένη ανάμεσα από τα εμπρός καθίσματα και πίσω από τον επιλογέα ταχυτήτων. Συνολικά η παραμονή στο εσωτερικό έχει γίνει πιο άνετη για τους επιβάτες, χάρη στην βελτιωμένη ηχομόνωση και τους χαμηλότερους κραδασμούς. Αυτό έχει επιτευχθεί με την προσθήκη ενός νέου πολλαπλών στρώσεων ηχομονωτικού υλικού στο χώρο του κινητήρα, καθώς και ενός πιο ηχοαπορροφητικού υλικού το οποίο εμποδίζει την μετάδοση του ήχου. Η μείωση του θορύβου έχει επιτευχθεί και με την αλλαγή των τσιμουχών του παρμπρίζ. 
Αναβαθμισμένη ανάρτηση
Η έρευνα αγοραστών του Qashqai απέδειξε ότι οι πελάτες ήταν ενθουσιασμένοι με την σταθερότητα και την ευελιξία που προσφέρει η ανάρτηση, πάραυτα έγιναν μερικές μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην ανάρτηση, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την άνεση και την αμεσότητα στις αντιδράσεις στο δρόμο.
Έκδοση με χαμηλές εκπομπές ρύπων
Εν τέλει, δουλεύοντας στην βελτίωση της αεροδυναμικής του ανανεωμένου Qashqai, θα παρουσιαστεί μια νέα οικολογική έκδοση ECO, η οποία θα έχει χαμηλές εκπομπές CO2. Χάρη σε κάποιες καινοτόμες αλλαγές που έχουν γίνει από τους μηχανικούς του τεχνολογικού κέντρου της Nissan στο Bedfordshire της Αγγλίας, το ECO Qashqai, θα εξοπλίζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων dCi, θα διαθέτει το σήμα Pure Drive της Nissan, αποτελώντας για το αγοραστικό κοινό ένα από τα πιο αποτελεσματικά και οικονομικά μοντέλα της Nissan. Η μείωση του βάρους, η υιοθέτηση αεροδυναμικών πλαστικών καλυμμάτων στους τροχούς, σε συνδυασμό με την κατάργηση των θέσεων των φώτων ομίχλης, την χρήση ελαστικών με χαμηλή αντίσταση κύλισης και την αύξηση της τελική σχέσης μετάδοσης του κιβωτίου ταχυτήτων, μείωσαν τις εκπομπές CO2από τα 137 στα 129 γραμμ./χλμ.
Η γκάμα του Qashqai εμπλουτίστηκε την άνοιξη του 2008 με την έκδοση Qashqai+2, η οποία είναι μακρύτερη και ψηλότερη από την απλή. Το Qashqai+2 έχει σχεδιαστεί να παρέχει μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, να είναι πιο πρακτικό, κυρίως χάρη και στην ύπαρξη 3ης σειράς καθισμάτων, η οποία αναδιπλώνεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Αμφότερες και οι 2 εκδόσεις είναι διαθέσιμες δικίνητες ή χάρη στην 4κίνηση ALL MODE με κίνηση στους 4 τροχούς, ενώ υπάρχουν βενζινοκινητήρες 1.6 και 2.0 λίτρων και κινητήρες πετρελαίου 1.5 και 2.0 dCi, με απόδοση 115-140 ίππους (βενζίνη) και 106-150 ίππους (πετρέλαιο). Αμφότερα τα Qashqai και Qashqai+2 έχουν σχεδιαστεί στο Ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Nissan στο Paddigton, στο Λονδίνο. Ο βασικός σχεδιασμός των 2 μοντέλων έχει γίνει στο τεχνολογικό κέντρο της Nissan στο Bedfordshire της Αγγλίας, με την κατασκευή να γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, στη βορειοανατολική Αγγλία.
Πλούσιος εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις
Πλούσιο χαρακτηρίζεται το πακέτο εξοπλισμού του ανανεωμένου Qashqai. Η έκδοση Action διαθέτει προφυλακτήρες βαμμένους με μαύρο κάτω τμήμα, κρύσταλλο παρ-μπριζ προστασίας UV, μαύρους εξωτερικούς καθρέπτες, εξωτερικά χερούλια θυρών και μπροστινό πλέγμα, ηλεκτρικούς & θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, ζάντες σιδερένιες 16 ιντσών (ελαστικά 215/65R16), ηλεκτρομαγνητικό άνοιγμα χώρου αποσκευών και πίσω φώτα τεχνολογίας LED, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση. Στο εσωτερικό διατίθεται air-condition, παροχή ρεύματος 12V, σκιάδιο οδηγού & συνοδηγού με καθρέπτη, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, ανακλινόμενο πίσω κάθισμα 60/40, ποτηροθήκες (2 εμπρός), άνοιγμα θυρών με τηλεχειρισμό, δείκτης εξωτερικής θερμοκρασίας, πίσω υποβραχιόνιο, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω (οδηγού auto), υπολογιστής ταξιδίου, cruise control με καθορισμό μέγιστης τελικής ταχύτητας (speed limiter), υδραυλικό τιμόνι ρυθμιζόμενο σε ύψος & βάθος, ράδιο CD-ΜΡ3 με Bluetooth & 4 ηχεία και χειρισμό στο τιμόνι. Στον τομέα της ασφάλειας, διατίθενται ABS με BA και EBD, δισκόφρενα εμπρός & πίσω, αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί και πλαϊνοί τύπου κουρτίνας, απενεργοποίηση αερόσακου συνοδηγού, ενεργά εμπρός προσκέφαλα, εμπρός ζώνες ασφαλείας 3 σημείων με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου, πίσω ζώνες ασφαλείας 3 σημείων/ELR, αυτόματο κλείδωμα θυρών μετά την εκκίνηση, κλειδαριές ασφαλείας για παιδιά πίσω, υποδοχή καθισμάτων ISOFIX και immobiliser.
Οι εκδόσεις με τον πετρελαιοκινητήρα των 2.0 λίτρων έχουν στάνταρτ ESP και DPF. Στις 7-θέσιες εκδόσεις Qashqai+2 Action, υπάρχουν επίσης: γυάλινη οροφή με κρύσταλλο UV με ηλεκτρικό σκιάδιο anti-trap, συρόμενη και ανακλινόμενη 40/20/40 2η σειρά καθισμάτων, θήκες πίσω από τα καθίσματα οδηγού & συνοδηγού, πίσω υποβραχιόνιο με παροχή 12V (ευέλικτο), 2 ποτηροθήκες πίσω, φιμέ κρύσταλλα στις πίσω πόρτες και το παρμπρίζ και ράγες οροφής. Οι εκδόσεις με τους κινητήρες 2.0 και 2.0D έχουν ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με ελαστικά 215/60R17. Η έκδοση Action Plus διαθέτει, επιπλέον της έκδοσης Action, ESP, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών (όχι για τα μοντέλα με κινητήρες 2.0 και 2.0D του Qashqai+2).
Η έκδοση Acenta (S για τα 5-θέσια, Pack για τα 7-θέσια), επιπλέον της Action Plus, διαθέτει προβολείς με αυτόματο άνοιγμα, βαμμένους & αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, προβολείς ομίχλης, βαμμένα εξωτερικά χερούλια θυρών και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με ελαστικά 215/60R17 (μόνο για τα Qashqai και όχι για τα Qashqai+2). Στο εσωτερικό, διατίθενται αυτόματος κλιματισμός 2 περιοχών, κλιματιζόμενο ντουλαπάκι, αεραγωγός ήπιας ροής αέρα, δερμάτινο τιμόνι με ασημί διάκοσμο, δερμάτινος λεβιές ταχυτήτων, πίσω υποβραχιόνιο με ποτηροθήκες, εσωτερικές λαβές θυρών με ασημί διάκοσμο, κεντρικό υποβραχιόνιο συρόμενο, αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, οσφυϊκή στήριξη καθίσματος οδηγού, θήκες πίσω από τα καθίσματα οδηγού & συνοδηγού, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, CD changer 6 δίσκων και 6 ηχεία.
Πρόσθετα πακέτα εξοπλισμού
Παράλληλα με τις παραπάνω εκδόσεις εξοπλισμού του ανανεωμένου Qashqai, διατίθενται και κάποια πρόσθετα πακέτα εξοπλισμού, όπως το Con (σύστημα Nissan Connect), το οποίο περιλαμβάνει οθόνη αφής 5 ιντσών QVGA, CD μονού δίσκου, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης που περιλαμβάνει χάρτη Ελλάδας, χειριστήρια στο τιμόνι, Bluetooth-hands free και εισόδους για σύνδεση ψηφιακών μονάδων αναπαραγωγής ήχου (USB, Aux-in) όπως ipod και MP3. Το πακέτο Roof (μόνο για τα Qashqai) προσφέρει γυάλινη οροφή με κρύσταλλο προστασίας UV με ηλεκτρικό σκιάδιο anti-trap και φώτα ανάγνωσης πίσω.
Το πακέτο Look περιλαμβάνει 18άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 215/55R18, αλουμινένια πετάλια, φιμέ κρύσταλλα πίσω θυρών και πίσω παρμπρίζ (μόνο για τα Qashqai) και ράγες οροφής (επίσης μόνο για τα Qashqai). Το πακέτο Acenta Premium διαθέτει επιπλέον της Acenta S (για τα 5θέσια) και Acenta Pack (για τα 7θέσια) τον εξοπλισμό όλων των παραπάνω πακέτων εκτός των ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών, καθώς και προβολείς Xenon, έξυπνο κλειδί και ηχοσύστημα Bose με 7 ηχεία. Τέλος, το πακέτο Premium Pack διαθέτει ό,τι και το πακέτο Premium, καθώς και 18άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 215/55R18 και δερμάτινο σαλόνι.
 
Κάνετε κλικ στο ακόλουθο link και δείτε τον αναλυτικό πίνακα τεχνικών προδιαγραφών των ανανεωμένων μοντέλων Nissan Qashqai & Qashqai+2 (αρχείο Excel)
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Φανοποιείο/Βαφείο
Δαρδανελίων 72, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ.: +302109616318, Fax: +302109645849
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα