IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Dunlop SP Sport FastResponse - Η συνέχεια της παράδοσης

Άριστο σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο, έξοχη ευστάθεια, υψηλή αντίσταση στην υδρολίσθηση και αυξημένη πρόσφυση και ακρίβεια διεύθυνσης. Αυτό είναι το νέο ελαστικό επιδόσεων της Dunlop.

Με τη σειρά SP Sport, η Dunlop ξεκίνησε μια σειρά ελαστικών με πολύ υψηλές επιδόσεις. Το SP Sport Maxx έκανε με τον καλύτερο τρόπο «δήλωση ταυτότητας» στον ανταγωνισμό και φυσικά στο κοινό του που δεν είναι άλλο από τους σπορ οδηγούς, που επιλέγουν ελαστικά αυτής της τόσο απαιτητικής κατηγορίας. Ως γνήσιο προϊόν της οικογένειας Dunlop, ακολουθεί κι αυτό την νεοεμφανιζόμενη τεχνολογία «Touch Technology», με την οποία μπορεί να παρέχει πολύ καλή πληροφόρηση από το δρόμο.

Άριστη συμπεριφορά
Το SP Sport FastResponse συμπεριφέρεται άριστα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, SP Sport 01, παίρνει πολύ υψηλότερη βαθμολογία στη χιλιομετρική κάλυψη και τη συμπεριφορά. Επιπλέον, το νέο ελαστικό υπερέχει του προκατόχου του στο κράτημα και την υδρολίσθηση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Η προηγμένη τεχνολογία σύνθεσης πέλματος της Dunlop βελτιώνει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ελαστικού χωρίς να υπονομεύεται η χιλιομετρική κάλυψη, η συμπεριφορά στο βρεγμένο και η αντίσταση κύλισης.

Προηγμένη τεχνολογία
Το SP Sport FastResponse υιοθετεί μια προηγμένη χάραξη πέλματος Tri-Area. Η χάραξη αυτή βρίσκεται σε 3 εξειδικευμένες ζώνες. Η 1η ζώνη βελτιστοποιεί την πληροφόρηση από το δρόμο για καλύτερο κράτημα και απόκριση. Η 2η ζώνη έχει μία συνεχή, ευθεία ράβδωση γύρω από το κέντρο του ελαστικού, που βελτιώνει την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. Η 3η ζώνη έχει ένα μεγαλύτερο και πιο άκαμπτο εξωτερικό τακούνι (ώμος) που διασφαλίζει ότι ο οδηγός έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, κυρίως όταν στρίβει. Επιπλέον, το SP Sport FastResponse εφοδιάζεται με ένα ειδικό μίγμα πυριτίου, που βελτιώνει σημαντικά την αντοχή του ελαστικού. Ο Frederic Schilling, Διευθυντής της Dunlop σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, εξήγησε: «Η ικανότητα ουσιαστικά να νιώθει και να ερμηνεύει το δρόμο και σχεδόν να «διαβάζει» τις επιφάνειες με περισσότερη ακρίβεια και να λαμβάνει άμεση πληροφόρηση από το δρόμο κάνει τη διαφορά στην οδηγική εμπειρία». Το ελαστικό SP Sport FastResponse έχει κατασκευαστεί με εξαιρετικά υψηλή αντίσταση στην υδρολίσθηση, προσφέροντας έξοχη απόδοση στο βρεγμένο δρόμο και στο φρενάρισμα. Το ελαστικό επίσης έχει το πλεονέκτημα ενός πιο επίπεδου προφίλ πέλματος συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Αυτό το νέο προφίλ πέλματος αποδείχθηκε ότι έχει 5% μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και σαν αποτέλεσμα, αποτρέπει τη φθορά τόσο στο κέντρο όσο και στους ώμους του. Αυτή η σχεδίαση ελαστικού δημιουργείται με την Multi-Radius Trend Technology (MRT), Πολυακτινή Τεχνολογία Πέλματος της Dunlop, που επιτυγχάνει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και καλύτερη κατανομή πίεσης. Με το MRT απλά έχουμε περισσότερη επαφή του ελαστικού με το δρόμο, για πιο πολύ χρονικό διάστημα.

Στην πίστα
Η Goodyear Dunlop Ελλάς, φρόντισε να μας παρέχει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το νέο αυτό ελαστικό στην πίστα των Μεγάρων και μάλιστα κάνοντας συγκρίσεις με τον ανταγωνισμό, καθώς υπήρχαν στη διάθεσή μας και μοντέλα με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης άλλων κατασκευαστών. Αυτό που μας έκανε εντύπωση από την αρχή της δοκιμής μας, ήταν το εξαιρετικό κράτημα και μάλιστα με διάρκεια, πιστοποιώντας τα λόγια του Frederic Schilling, όσον αφορά τη διάρκεια στην απόδοση. Για όσους γνωρίζουν την πίστα των Μεγάρων, υπάρχουν αρκετά σημεία που απαιτείται μεγάλη επιβράδυνση, καταπονώντας (μοιραία) το πέλμα των ελαστικών. Και εδώ όμως, η απόδοση του νέου SP Sport FastResponse, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, επιβεβαιώνοντας το στόχο της Dunlop, να θεωρείται μία premium μάρκα στο χώρο των ελαστικών από κάθε άποψη.Στην πίστα με τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη
Η Goodyear Dunlop Ελλάς, στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου αυτού ελαστικού, φρόντισε να φέρει στην Ελλάδα, ειδικά για το σκοπό αυτό, τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη, το νεαρό οδηγό που κρατάει ψηλά την Ελληνική σημαία στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM), αγωνιζόμενος με Mercedes και με πολύ θετικές επιδόσεις. Ο Αλέξανδρος, ιδιαίτερα φιλικός με τους Έλληνες δημοσιογράφους, δεν έβλεπε την ώρα και τη στιγμή να βρεθεί στην πίστα και να δοκιμάσει τα συμβατικά ελαστικά της Dunlop, η οποία είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στον παραπάνω θεσμό. Ο Έλληνας οδηγός έμεινε ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του ελαστικού, θεωρώντας ότι η εξέλιξη των ελαστικών μέσα από τους αγώνες αυτοκινήτων, έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των «δικών» μας αυτοκινήτων ενώ παράλληλα έχουν ανέβει τα περιθώρια της ενεργητικής ασφάλειας.

Με 31 διαφορετικά μεγέθη
Θέλοντας να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερα μοντέλα, η Dunlop ξεκινάει τη διάθεση του νέου SP Sport FastResponse με 31 μεγέθη, από το χαμηλότερο που είναι το 185/60R14 82 H, φτάνοντας στο μεγαλύτερο, το 205/55R17 95 V XL. Αξιόλογο είναι το γεγονός ότι 15 διαστάσεις αφορούν τις 15άρες ζάντες και 13 τις 16άρες, ενώ μόλις 2 μεγέθη αφορούν τις ζάντες 17 ιντσών.

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
Δημητρίου Βερελλή 47, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ.: +302109603459
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα