IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η GM και η SAIC στη Shanghai World Expo 2010
 
Η General Motors (GM) και η εταίρος της Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) θα ανοίξουν το εκθεσιακό τους κτίριο το Σάββατο 1η Μαΐου 2010 στους επισκέπτες της World Expo 2010 στη Σαγκάη. Εκεί θα παρουσιάσουν μια ολιστική εμπειρία, προβάλλοντας το μέλλον της βιώσιμης μετακίνησης με θέμα «Drive to 2030». Μεταξύ των εκθεμάτων του SAIC-GM Pavilion, τον πρώτο ρόλο θα παίξουν τα πρωτότυπα Ηλεκτρικών Οχημάτων EN-V (Electric Networked-Vehicle) που λανσαρίστηκαν πρόσφατα. Το Chevrolet Volt όσο και το κυψελών καυσίμου Chevrolet Equinox, θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις των VIPs στο Expo Bureau.
Η σχεδίαση του εκθεσιακού κτιρίου, εμβαδού 6.000 τμ. της SAIC-GM είναι εμπνευσμένη από τη φύση κι ένα αμάξωμα αυτοκινήτου. Το ελικοειδές σχήμα δηλώνει αισιοδοξία και πρόοδο, αποτυπώνοντας ένα δρόμο που συνδέει το παρόν με το μέλλον. Μια οθόνη LED 300 τμ. με την ονομασία «Angel’s Eye», θα προσελκύσει την προσοχή των επισκεπτών της Έκθεσης από μακριά, με εντυπωσιακά βίντεο, φωτογραφίες κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Το εκθεσιακό κτίριο της SAIC-GM έχει ήδη κερδίσει το βραβείο του ‘Κορυφαίου Δημόσιου Κτιρίου’ από την Αρχιτεκτονική Κοινότητα της Σαγκάης στα 6μηνιαία Βραβεία Αρχιτεκτονικών Δημιουργιών. Διακρίθηκε μεταξύ 212 συμμετοχών και επιλέχθηκε για τη μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία του και τις φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον εγκαταστάσεις του.
Στο εσωτερικό, το κτίριο διαιρείται σε 3 περιοχές, τον προεκθεσιακό χώρο, τον κυρίως εκθεσιακό χώρο και τον μετεκθεσιακό χώρο. Στον προεκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για την αστική μεταμόρφωση και την εξέλιξη του αυτοκινήτου τα τελευταία 20 χρόνια. Θα κάνουν ένα ταξίδι στην προσεχή 20ετία, βλέποντας όλες τις προκλήσεις και τις λύσεις που οραματίζονται η SAIC και η GM. Στον κυρίως εκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες θα κάθονται σε μοναδικά κινούμενα καθίσματα για να παρακολουθούν μία ταινία η οποία θα προβάλλεται σε αμφιθεατρική οθόνη 38 μέτρων. Εκεί θα βλέπουν και θα βιώνουν τις άπειρες δυνατότητες που θα μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο το 2030 και τον τρόπο με τον οποίο θα φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά μεταξύ τους.
Στο τέλος, θα τους περιμένει μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όταν όλα τα εικονικά αυτοκίνητα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή. Στον μετεκθεσιακό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν από κοντά τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που έχουν ήδη δει στην ταινία. Η περιοχή θα αποτελείται από 8 τμήματα, διάδρομο υποδοχής, κυκλοφοριακός κόμβος, δορυφορική πόλη, επιχειρησιακό κέντρο, ζωή στο διαμέρισμα, παράθυρο στο μέλλον, μελλοντικές προοπτικές και πωλήσεις αναμνηστικών. Την 1η Μαΐου 2010 η World Exposition θα ανοίξει τις πύλες της στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις της Expo, επιφάνειας σχεδόν 6 τχ. (τετραγωνικά χιλιόμετρα) στη Σαγκάη. Θα είναι η πρώτη φορά που μια καταξιωμένη Παγκόσμια Έκθεση πραγματοποιείται σε μια αναδυόμενη αγορά.
Πάνω από 200 χώρες και διεθνείς οργανισμοί θα καλωσορίσουν τους περίπου 70.000.000 επισκέπτες από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Το θέμα της Expo «Better City, Better Life» (Καλύτερη Πόλη, Καλύτερη Ζωή) επιλαμβάνεται των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων και παρουσιάζει ιδεαλιστικές λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Οι επισκέπτες της Expo που επιθυμούν να δουν το SAIC-GM Pavilion μπορούν να κάνουν μια κράτηση είτε επί τόπου ή εκ των προτέρων online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του περιπτέρου www.our2030.com. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι επισκέπτες έχουν κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη GM και τη SAIC στην World Expo 2010, επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο: www.gmexpo2010.com/en ή το σύνδεσμο της World Expo 2010 στο http://media.chevroleteurope.com.



 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Ford
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΑΡΑΚΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ - Βελτιώσεις
Πόντου 71, 164 52 Αργυρούπολη
Τηλ.: +302109958545, Fax: +302109945639, E-mail: g.pitarakis@hotmail.gr
 
Χρήσιμα