IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ξεκινάει η παραγωγή της Bentley Mulsanne
 
Με εξαντλητικές δοκιμές εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, η νέα Bentley Mulsanne ολοκληρώνει το τελευταίο στάδιο εξέλιξης και η παραγωγή της ξεκινάει. Η εξαιρετική ικανότητα της Bentley να συνδυάζει την μοναδική χειροποίητη διαδικασία παραγωγής με την πιο σύγχρονη τεχνολογία και τις πιο μοντέρνες και ακριβείς τεχνικές κατασκευής φτάνει στην καλύτερη της στιγμή με την εκπληκτική νέα Bentley Mulsanne.
Μια απόλυτα συντονισμένη ομάδα 98 εξειδικευμένων τεχνιτών, με εμπειρία και τεχνογνωσία που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της Mulsanne σύμφωνα με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και πολυτέλειας που έχουν τεθεί μέχρι σήμερα από τη Bentley. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για το «πάντρεμα» του χειροποίητου αμαξώματος με τις δερμάτινες και τις ξύλινες επενδύσεις, τον υπερσύγχρονο 8-κύλινδρο κινητήρα και τα μύρια ηλεκτρονικά. Παραδοσιακές και σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής εμπλέκονται αρμονικά μεταξύ τους, είτε πρόκειται για την εγκατάσταση εξαιρετικά ευαίσθητων οπτικών ινών, είτε για την επεξεργασία ακατέργαστων κομματιών ξύλου.
Όταν το βαμμένο αμάξωμα της Mulsanne εισέλθει στην κύρια αίθουσα παραγωγής ξεκινά η τοποθέτηση των ηλεκτρικών καλωδίων που προθερμαίνονται για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ελαστικά, και του ρεζερβουάρ. Ταυτόχρονα, άλλες ομάδες τεχνιτών ξεκινούν την κατασκευή μερών όπως το ταμπλό και οι πόρτες. Εδώ, η ανάμιξη διαφορετικών ειδικοτήτων, χειροποίητων μεθόδων και υψηλής τεχνολογίας είναι εντυπωσιακή. Έξι τεχνίτες είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση και τη δοκιμή των περίπλοκων κυκλωμάτων με τη χρήση υπολογιστών αφής, την ίδια στιγμή που 2 συνάδελφοί τους τοποθετούν, με το χέρι φυσικά, τη δερμάτινη επένδυση στο πάνω τμήμα του ταμπλό. Η τοποθέτηση αυτής της επένδυσης πρέπει να γίνει τέλεια και χωρίς το παραμικρό ψεγάδι, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας.
Όπως και κάθε τμήμα της νέας Bentley, και αυτή θα περάσει από σχολαστικό έλεγχο που διαρκεί πάνω από 2 ώρες και περιλαμβάνει 503 σημεία και λειτουργίες του αυτοκινήτου. Όπως χαρακτηριστικά λένε στη Bentley, «ένα χέρι θα περάσει πάνω από κάθε επιφάνεια της καμπίνας για να σιγουρευτούμε ότι έχει τη σωστή αίσθηση». Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται χωρίς εξαίρεση για κάθε νέα Mulsanne και προηγείται της τελικής δοκιμής του αυτοκινήτου στην ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή των 35 χλμ. στα περίχωρα του Crewe. Στους απαιτητικούς δρόμους που τόσο καλά γνωρίζουν οι δοκιμαστές της Bentley αξιολογείται η απόδοση του εκπληκτικού κινητήρα των 6,75 λίτρων με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το «παλιρροιακό» κύμα ροπής των 104 χλγμ. από τις 1.750 σ.α.λ., η ποιότητα κύλισης και η τελειότητα της συναρμογής.
Ο κινητήρας δεν πρέπει να έχει ούτε υποψία κραδασμών στο ρελαντί, το σαλόνι πρέπει να αναδύει το πλούσιο και ώριμο άρωμα δέρματος των κλασικών Bentley, ενώ η ξύλινη επένδυση που κυριολεκτικά περικλείει την καμπίνα να διαθέτει χαρακτηριστική στιλπνότητα. Η πόρτα του εργοστασίου της Bentley στο Crewe ανοίγει τον Μάιο προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν την εκπληκτική νέα Mulsanne, να ξεναγηθούν στις νέες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για αυτή και να θαυμάσουν από κοντά τη μοναδική διαδικασία παραγωγής. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το ειδικό site για τη Mulsanne (http://mulsanne.bentleymotors.com).
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
Δημητρίου Βερελλή 47, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ.: +302109603459
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα