IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ελληνική η μεγαλύτερη σαλάτα στον κόσμο!
 
Ένα ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την πόλη της Ιεράπετρας στην Κρήτη, είναι προ των πυλών. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σαλάτα που έχει γίνει στον κόσμο. Τα υλικά: 7 τόνοι ντομάτας, 3 τόνοι αγγούρια , 2 τόνοι πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα και 500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο. Πέραν των παραπάνω υλικών, θα χρειαστούν ακόμη, το κέφι και το μεράκι εκατοντάδων εθελοντών, για να παρασκευαστεί η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, βάρους πάνω από 12 τόνους, σε μία σαλατιέρα συνολικής επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων.
Στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα της όμορφης Κρήτης, το Σάββατο 19 Ιουνίου (2010), δίπλα στη θάλασσα και με θεά το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους, ο Δήμος Ιεράπετρας, Αγροτικοί και Πολιτιστικοί φορείς, πολίτες και επισκέπτες, με κέφι, τραγούδι και χορό, επιχειρούν να καταρρίψουν το ρεκόρ Guinness, για τη μεγαλύτερη σαλάτα (το προηγούμενο ρεκόρ είναι 10.200 κιλά στο Ισραήλ).
Με προϊόντα της Κρητικής Γης, καλλιεργημένα με σύγχρονους τρόπους, πιστοποιημένα και υγειονομικά ελεγμένα, γευστικά και ολόφρεσκα, τεμαχισμένα από τις Κρητικές νοικοκυρές, φιλοδοξούν να αναδείξουν ότι σ’ αυτό τον τόπο, υπάρχουν και άνθρωποι που με κόπο και ιδρώτα, παράγουν «καθαρά», ποιοτικά προϊόντα και τροφοδοτούν μ’ αυτά τις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και αρκετών χωρών της υπόλοιπης Ευρώπης.
 
 
Η όμορφη Ιεράπετρα στο νότο της Ευρώπης, ντυμένη στα καλά της, περιμένει όλους, να γευματίσουν με τη μεγαλύτερη σαλάτα, να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου και ιδιαίτερα, να γευτούν τη φιλοξενία ενός τόπου που θεωρεί τον επισκέπτη φίλο και όχι πελάτη. Όση από τη σαλάτα δε καταναλωθεί από τους παρευρισκόμενους, θα διατεθεί σε ιδρύματα και απόρους. Και για να δώσουν έναν άλλο τόνο στη διασκέδαση, την επόμενη (20 Ιουνίου 2010) στην καρδιά της παραγωγής των πρωίμων κηπευτικών , στη Γρα Λυγιά, αναβιώνουν το παραδοσιακό έθιμο, «τα ξεντοματιάσματα», έναν ντοματοπόλεμο με τρελό κέφι και τις αντίπαλες ομάδες, με μοναδικό όπλο τις άφθονες ντομάτες (μη εμπορεύσιμες και μη βρώσιμες), να συναγωνίζονται στην όμορφη τρέλα, αυτό που στη Κρήτη το λένε «κουζουλάδα».
Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων και εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας, το γεγονός αυτό αποτελεί μία ευχάριστη νότα στα πρόσωπα των ανθρώπων, πολύ περισσότερο μάλιστα αυτών που εθελοντικά θα συμβάλλουν για το όλο εγχείρημα. Παράλληλα, με την επίτευξη του παραπάνω στόχου, τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν στη χώρα μας και σ’ αυτόν τον τόσο όμορφο τόπο, αναδεικνύοντας συνάμα τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, όπου μέρος αυτού είναι και η υπέροχη, μοναδική, όσο και απολαυστική της κουζίνα. Τέλος, το αναμενόμενο αυτό ρεκόρ, θα προσθέσει ένα σημαντικό χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων, που τόση πίκρα έχουν δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό. Η σκέψη όλων των Ελλήνων ανά τον κόσμο βρίσκεται στο πλευρό των επιστρατευμένων εθελοντών. Καλή μας επιτυχία! Και όρεξη φυσικά!..
 
Δημήτρης Σπυράκης
  
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Volkswagen
ΔΕΛΤΑ ΚΑΡ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 47, 264 42 Πάτρα
Τηλ.: +302610420373, Fax: +302610423772
Έκθεση - Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
3ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Πατρών, 271 00 Πύργος
Τηλ.: +302621034863, Fax: +302621032272
E-mail: vw@deltacar.gr, Website: www.deltacar.gr

 

 
Χρήσιμα