IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Το Subaru Forester 2.0 με υγραεριοκίνηση
 
Η Subaru Motor Hellas σχεδίασε και υλοποίησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα τοποθέτησης ενός κιτ υγραεριοκίνησης για όλες τις εκδόσεις του Subaru Forester των 2.0 λίτρων βενζίνης, προτείνοντας μία αποτελεσματική λύση στη μείωση του αυξημένου κόστους χρήσης, το οποίο προέρχεται κυρίως από την πολύ αυξημένη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου (2010), θα παρέχεται η δυνατότητα προς τους υποψήφιους πελάτες της Subaru, αγοράζοντας οποιοδήποτε καινούργιο Forester 2.0 βενζίνης, να μπορούν να αξιοποιούν το μεγάλο πλεονέκτημα του μειωμένου κόστους χρήσης που αποκομίζει επιλέγοντας το LPfi χρησιμοποιώντας καύσιμο του οποίου η αξία υπολείπεται κατά πολύ της αξίας που έχει η βενζίνη σήμερα.
Το υγραέριο προσφέρει οικονομία στα καύσιμα αφού (όπως προαναφέρθηκε) η τιμή ανά λίτρο του υγραερίου είναι περίπου στο 45% της τιμής της βενζίνης σήμερα, τελειότερη καύση, με λιγότερες εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και υδρογονανθράκων (HC) και δυνατότητα αξιοποίησης της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ βενζίνης και του ρεζερβουάρ υγραερίου, αυξάνοντας κατά πολύ την αυτονομία του αυτοκινήτου μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό. Η Subaru Motors Hellas επέλεξε το σύστημα υγραεριοκίνησης LPfi (light propane flex injection) ως την καλύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά λύση για την αξιοποίηση της χρήσης υγραερίου στο Forester. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα του συστήματος LPfi, είναι ο ψεκασμός του υγραερίου μέσω ανεξάρτητων μπεκ κι όχι μέσω των μπεκ της βενζίνης, ενώ το αέριο καύσιμο φθάνει την στιγμή του ψεκασμού σε υγρή μορφή.
Ο τρόπος ανεφοδιασμού του ρεζερβουάρ υγραερίου γίνεται από ένα ειδικό στόμιο ανεφοδιασμού, εύκολα και γρήγορα, μέσω ενός ειδικού αντάπτορα για το υγραέριο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το σημείο ανεφοδιασμού με βενζίνη. Μέσα στο χώρο της καμπίνας, δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων, βρίσκεται ο διακόπτης εναλλαγής του συστήματος υγραερίου-βενζίνης. Ο συγκεκριμένος διακόπτης λειτουργεί και ως δείκτης ποσότητας υγραερίου του ρεζερβουάρ μέσω των φωτεινών ενδείξεων (led) που φέρει στο πάνω μέρος της περιμέτρου του. Η κεντρική φωτεινή ένδειξη ανάβει μόλις ενεργοποιηθεί η επιλογή της κίνησης με υγραέριο.
Το σύστημα υγραεριοκίνησης τοποθετείται εντός του αυτοκινήτου και στον χώρο που καταλαμβάνει ο εφεδρικός τροχός ανάγκης, ο οποίος αντικαθίσταται με ειδικό κιτ επισκευής ελαστικών. Ο τρόπος τοποθέτησης δεν φέρει καμία μεταβολή στην ωφέλιμη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών και βέβαια το συνολικό σύστημα είναι εντελώς αθέατο, αφού υπερκαλύπτεται από το δάπεδο (κάλυμμα της ρεζέρβας). Σε κάθε περίπτωση, η υπάρχουσα ρεζέρβα παραδίδεται στον νέο ιδιοκτήτη τοποθετημένη μέσα σε ειδική θήκη, για χρήση ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.
Στην περίπτωση που ο αγοραστής ενός καινούργιου αυτοκινήτου επιλέξει την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης η εταιρία θα του παρέχει το κιτ LPfi δωρεάν, στην υπάρχουσα λιανική τιμή μετρητοίς βάσει του ενδεικτικού τιμοκαταλόγου, ενώ εναλλακτικά θα μπορεί σε αρκετά μειωμένη τιμή του κιτ, ο καταναλωτής να κάνει χρήση της άτοκης χρηματοδότησης ή κάποιου από τα διαθέσιμα ευέλικτα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα που παρέχονται για την αγορά του Forester. Το κόστος του LPfi έχει ορισθεί στο ποσό των 2.000 ευρώ, για ήδη κατόχους παλαιότερων μοντέλων Forester.
  
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Ford
ΕΛΦΟΡ - Δ. ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ - Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Λιοσίων 302 (Τρεις Γέφυρες), 111 45 Αθήνα
Τηλ.: +302105719168, Fax: +302105712965
Έκθεση - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Στρατηγού Καλλάρη 71, 104 45 Κάτω Πατήσια
Τηλ.: +302108310800, Fax: +302108318222
E-mail: echalvatzis@yahoo.gr, Website: www.elfor.gr
 
Χρήσιμα