IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Οδηγός δοκιμών της Pirelli ο Pedro de la Rosa
 
Ο Ισπανός οδηγός Pedro de la Rosa θα αντικαταστήσει το Nick Heidfeld στη θέση του επίσημου οδηγού δοκιμών της Pirelli, καθώς η Ιταλική φίρμα ελαστικών ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επιστροφή της στη Φόρμουλα-1. Ο Heidfeld ανέλαβε ρόλο οδηγού αγώνων στην Sauber για το υπόλοιπο της σεζόν 2010, αφού πραγματοποίησε τις αρχικές δοκιμές με νέα ελαστικά της Pirelli για τη Φόρμουλα-1. Αντικαταστάθηκε από το Γάλλο Romain Grosjean στη Monza, ο οποίος θα εξακολουθήσει να δοκιμάζει τα ελαστικά Pirelli μαζί με τον de la Rosa. Ο 39χρονος de la Rosa αγωνίστηκε φέτος (2010) με τη Sauber και ήταν για πολλά χρόνια ο 3ος οδηγός της McLaren, που σημαίνει ότι έχει πλούσια εμπειρία στους αγώνες αυτής της κατηγορίας. Ο νέος ρόλος του Ισπανού επιβεβαιώθηκε σε συνέντευξη Τύπου κοντά στην Κωνσταντινούπολη, που πραγματοποιήθηκε για τα 50 χρόνια της Pirelli στην Τουρκία, όπου όλα τα ελαστικά για τις κατηγορίες F1, GP2 και GP3 για το 2011 θα κατασκευάζονται σε μία υπερσύγχρονη Μονάδα στο Izmit.
«Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που έρχομαι στην Pirelli» δήλωσε ο de la Rosa. «Οι δοκιμές ελαστικών ήταν κάτι που ανέκαθεν μου άρεσε καθώς αντιπροσωπεύουν μία πολύ μεγάλη πρόκληση, κυρίως στην F1. Οι πληροφορίες που μπορείς να πάρεις από την τηλεμετρία και τους αισθητήρες είναι πολύτιμες, αλλά τίποτα τελικά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική αίσθηση του οδηγού από τα νέα ελαστικά, γι αυτό ελπίζω να φανώ πραγματικά πολύτιμος στην Pirelli. Δεν απομένει πολύς χρόνος και μας περιμένει πολλή δουλειά, αλλά ανυπομονώ γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι επιτυχημένη. Πολλή χρήσιμη δουλειά έχει ήδη γίνει και τώρα έχουμε την ευκαιρία να την προχωρήσουμε».
 

Η Pirelli ολοκλήρωσε 2 ημέρες δοκιμών στη Monza της Ιταλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου, με έμφαση στον προσδιορισμό της δομής των νέων ελαστικών F1. Ο Grosjean οδήγησε μεγάλες διαδρομές, 30-40 γύρους η κάθε μία, προκειμένου να ελεγχθεί η αντοχή και συνοχή του ελαστικού σε θερμές συνθήκες. Με τις γρήγορες ευθείες και τα δυναμικά κερμπς η Monza είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό σιρκουί για τα ελαστικά, που ανταπεξήλθαν άριστα στη νέα πρόκληση. Ταυτόχρονα, ο Giorgio Pantano συνέχισε να δοκιμάζει το νέο GP2 αυτοκίνητό του, που επίσης θα χρησιμοποιεί ελαστικά Pirelli PZero το 2011, όπως και η GP3 Series.
Ο Διευθυντής Αγωνιστικού Τμήματος της Pirelli, Paul Hembery, ο οποίος επέβλεψε προσωπικά τις δοκιμές στη Monza, δήλωσε: «Ο Romain ξεκίνησε μερικές δοκιμές αντοχής και έκανε καταπληκτική δουλειά. Στόχος αυτής της δοκιμής ήταν να επιβεβαιωθούν οι δομικές προδιαγραφές των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά στη δοκιμή του Abu Dhabi, και τώρα συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στα ελαστικά βροχής και στη σύνθεσή τους. Στη συνέχεια, θα μπει στο παιχνίδι ο Pedro de la Rosa, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα της πιο πρόσφατης εμπειρίας από F1 και είναι διάσημος δοκιμαστής. Μέχρι τώρα, τα πάντα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να πούμε ότι έχουμε διαφορά μόνο ένα δευτερόλεπτο το γύρο από τους χρόνους των προκατόχων μας, που είναι μεγάλο επίτευγμα». Ο επόμενος γύρος δοκιμών της Pirelli για τη Φόρμουλα-1 θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία στις αρχές Οκτωβρίου (2010) όπου ο de la Rosa θα καθίσει για πρώτη φορά στο τιμόνι του Toyota TF109. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΧΑΙΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Συνεργείο Αυτοκινήτων (BMW, Mini, Mercedes-Benz), Μετατροπές & Εμπορία Ανταλλακτικών
Σταματίου Κλεάνθη 38 (φανάρια Αρέθα Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών), 264 42 Πάτρα
Τηλ.: +302610427903, Τηλ. & Fax: +302610429780

 
Χρήσιμα