IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Με το νέο Focus η Ford βλέπει και πάλι τους αγώνες αυτοκινήτου
 
Η Ford έχει αποκαλύψει τα σχέδια για τη μόχλευση του νέου Focus για το μηχανοκίνητο αθλητισμό με την υποστήριξη της ανάπτυξης ενός αυτοκινήτου τουρισμού της επόμενης γενιάς για τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Η κίνηση αυτή, που ανακοινώθηκε κατά τη διοργάνωση SEMA 2010 (Specialty Equipment Market Association) στο Λας Βέγκας, επεκτείνει τη φήμη της μάρκας για την προσφορά στους αγώνες με τη δυνατότητα προσιτών πλατφόρμων που μπορούν να μετατραπούν σ’ ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της Mustang αλλά και πιο πρόσφατα του Fiesta. Αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί και με το νέο Focus, το οποίο πρέπει να αναπτυχθεί με ιδιωτικές ομάδες, σε συνεργασία πάντα με την παγκόσμια ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρίας.
«Υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από τον κόσμο των αγώνων για το νέο Focus και είναι η τελευταία λύση για τα αυτοκίνητα τουρισμού παγκοσμίως», λέει ο κ. Jost Capito, διευθυντής των οχημάτων επιδόσεων και μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford, και συμπληρώνει: «Ακόμη περισσότερο, δουλεύοντας με επαγγελματικές ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες, εξασφαλίζουμε στο Focus την υποστήριξη που χρειάζεται για να είναι ανταγωνίσιμο και να μπορεί να κερδίζει». Τα οφέλη του αυτοκινήτου τουρισμού Focus θα εκτείνονται και πέρα από τις πίστες. «Η δέσμευση της Ford για τη χρήση του μηχανοκίνητου αθλητισμού ώστε να επηρεάσει τα υψηλής απόδοσης μοντέλα της θα είναι ιδιαίτερα εμφανής, καθώς η ανάπτυξη των αυτοκινήτων τουρισμού Focus θα ωφελήσει το επερχόμενο Focus ST παραγωγής», δήλωσε ο κ. Capito. «Είναι πολύ παρόμοιο με το πώς η ομάδα του Mustang ήταν σε θέση να εφαρμόσει ό,τι διδάχθηκε από το Ford Racing Boss 302R για το Mustang Boss 302 του 2012».
Η πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του νέου Focus στοχεύει το γνωστό BTCC (British Touring Car Championship) Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού του 2011. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το αγωνιστικό μοντέλο έχει τη δυνατότητα να τρέξει σε πολλά εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα, όπως το Κινέζικο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και 24ωροι αγώνες αντοχής όπως το κλασικό Nurburgring στη Γερμανία. Το παγκόσμιο αγωνιστικό μοντέλο Focus θα τροφοδοτείται από την τεχνολογία των κινητήρων EcoBoost της Ford, κινητήρας που θα μπει στην παραγωγή στο Focus ST.
 
 
Επαγγελματικές ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες θα συνεργαστούν με τη Ford για την ανάπτυξη κοινών τεχνικών προδιαγραφών για το νέο αγωνιστικό Focus, το οποίο θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς Super 2000 της FIA, με δυνατότητα υιοθέτησης επιπρόσθετων κανονισμών. Οι ομάδες συγκεντρώθηκαν από τη Ford, για να καθορίσουν τις δυνάμεις τους και το ρόλο που θα διαδραματίσουν για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η Ford υποστηρίζει επίσης τις αγωνιστικές ομάδες με την παροχή στοιχείων, μεθόδων υψηλής τεχνολογίας, εγκαταστάσεις δοκιμών και εξαρτημάτων παραγωγής, με αποτέλεσμα οι ομάδες αγωνιστικά να είναι πιο ανταγωνιστικές και τα αυτοκίνητα να αναπτύσσονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Το νέο Focus είναι το αποτέλεσμα ενός παγκόσμιου προγράμματος ανάπτυξης του προϊόντος, συγκεντρώνοντας τους καλύτερους μηχανικούς και την τεχνολογία της μάρκας απ’ όλο τον κόσμο. Το νέο Focus θα πωλείται σε 122 αγορές παγκοσμίως και θα παράγεται σε εγκαταστάσεις της Ford στην Ασίας, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Όλα τα μοντέλα Focus που θα πωλούνται στη Βόρεια Αμερική θα κινούνται από τον πιο προηγμένο ατμοσφαιρικό κινητήρα που παρήγαγε ποτέ η φίρμα, έναν νέο κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων με άμεσο ψεκασμό και 2 ανεξάρτητους εκκεντροφόρους μεταβλητού χρονισμού, δύο σημαντικές τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου. Επίσης, ένα 6άρι κιβώτιο PowerShift θα προσφέρεται.
Η έκδοση Focus ST θα είναι επίσης διαθέσιμη, προσφέροντας συναρπαστικές επιδόσεις κι έναν εθιστικό ήχο. Ο κινητήρας κάτω από το καπό θα είναι ο 2.0 EcoBoost l-4, θα διαθέτει χαμηλωμένο πλαίσιο, φρένα υψηλής απόδοσης και μοναδική ρύθμιση ανάρτησης. Το 6άρι μηχανικό κιβώτιο θα διαθέτει σχέσεις προσαρμοσμένες στον χαρακτήρα του μοντέλου. Τέλος, το επίπεδο εξοπλισμού σε όλες τις αγορές θα είναι πλούσιο, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε αγοράς.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε 03/11/2010, 2:09 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
QUICK FIT by CAR CENTER (ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ & ΣΙΑ ΟΕ)

Ελαστικά, Ζάντες, Ευθυγραμμίσεις
Δημοσθένους 8 & Πεντέλης (όπισθεν Λεωφ. Αμφιθέας), 175 64 Π. Φάληρο
Τηλ.: +302109422250, +302109428157 (4 γραμμές), Fax: +302109402904
E-mail: carcenter@ath.forthnet.gr, Website: www.center.gr/carcenter
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
 
Χρήσιμα