IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Mahindra Group: Ένας παγκόσμιος κατασκευαστής
Ο όμιλος εταιριών Mahindra είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ινδία, με κύκλο εργασιών 6,3 δις δολάρια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο δραστήριους κατασκευαστικούς οίκους οχημάτων πολλαπλής χρήσης.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Η Mahindra έχει παρουσία σε πολλούς τομείς, όπως η αυτοκίνηση, γεωργικά μηχανήματα, οικονομικές υπηρεσίες, εμπόριο και διοικητικές υπηρεσίες, μέρη οχημάτων και εξαρτήματα, υπηρεσίες μετά την πώληση, τηλεπικοινωνίες (ΙΤ) κι άλλες δραστηριότητες. Ιδρύθηκε το 1945. Αρχικά ήταν προσανατολισμένη στη κατασκευή οχημάτων πολλαπλής χρήσης, ενώ έγινε γνωστή για τη συναρμολόγηση του θρυλικού Jeep στην Ινδία. Η εταιρία αργότερα εξελίχθηκε σε κατασκευαστή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και γεωργικών τρακτέρ και αναπτύχθηκε ραγδαία σαν κατασκευαστής.
Η Mahindra & Mahindra (Μ&Μ) είναι πρώτη στη κατασκευή οχημάτων πολλαπλής χρήσης στην Ινδία, με σημαιοφόρο της το Scorpio (που στην Ιταλία είναι γνωστό με το όνομα Goa). Δημιούργησε την δική της κατηγορία, χάρη στο μοναδικό συνδυασμό σκληροτράχηλου οχήματος με στιλ. Δύο εταιρίες του ομίλου, η Mahindra Finance και Tech Mahindra, έκαναν το ντεμπούτο τους το 2006 με την δέσμευση ότι κάθε τομέας εργασιών θα έχει την δική του σημαία και τη δική του πορεία. Στην Μ&Μ πρωταρχικός στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών του πελάτη. Ανεξάρτητα αν η βιομηχανία εξελίσσει ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο ή δημιουργεί αλησμόνητες διακοπές, οι διαδικασίες είναι προσχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρεται ικανοποίηση στον πελάτη και η τεχνολογία να δημιουργεί νεωτεριστικά προϊόντα για τον καταναλωτή. Σήμερα φιλοδοξεί να γίνει ο πιο πελατοκεντρικός οργανισμός στην Ινδία και ενδεχομένως σε όλο τον κόσμο.
Εγκαταστάσεις παγκοσμίου εμβέλειας
Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 100.000 προσωπικό και διαθέτει μοντέρνες εγκαταστάσεις στην Ινδία και το εξωτερικό. Το εργοστάσιο παγκοσμίου κλάσης της εταιρίας, στο Nashik κοντά στη Βομβάη, όπου παράγει τη σειρά επιβατικών αυτοκινήτων Scorpio, Bolero και Logan διαθέτει απαράμιλλο κατασκευαστικό εξοπλισμό σε όλες τις φάσεις και τμήματα. Το εργοστάσιο κέρδισε πολλά βραβεία και συνεχίζει να κερδίζει επαίνους από την έναρξη του.
Επιπρόσθετα η Μ&Μ, διαθέτει ένα εργοστάσιο κατασκευής τρακτέρ στη Κίνα, 3 εργοστάσια στις ΗΠΑ κι ένα στο Brisbane της Αυστραλίας. Στις αρχές του 2008 η Mahindra λειτούργησε το πρώτο εργοστάσιο CKD στην Αίγυπτο με το λανσάρισμα του Scorpio σε συνεργασία με την Bavarian Auto Group. Σύντομα ακολούθησε το εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Βραζιλία. Τα οχήματα που συναρμολογούνται στο εργοστάσιο στο Bramont, Manaus, περιλαμβάνουν και τα Pick Up μονοκάμπινα και διπλοκάμπινα και τα αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου.
Παγκόσμια δραστηριότητα
H Mahindra έχει κάνει στρατηγικές κινήσεις στον παγκόσμιο στίβο και απέκτησε την Stokes Forgings (UK), την Jeco Holding AG (Γερμανία) και την Schoneweiss & Co GmbH (Γερμανία). Ανάμεσα σε άλλα αποκτήματα συγκαταλέγονται η Metalcastello S.p.A., ένα από τα πιο σημαντικά εργοστάσια στην Ιταλία κατασκευής μηχανισμών μετάδοσης, και η Grafica Ricerca Design S.r.l. (CRD) μια ιταλική εταιρία σχεδιασμού και στιλ αυτοκινήτων, με έδρα το Τορίνο στην Ιταλία. Οι παγκόσμιες θυγατρικές εταιρείες της Μ&Μ περιλαμβάνουν την Mahindra Europe Srl., με έδρα στην Ιταλία, την Mahindra USA Inc. και την Mahindra South Africa.
Η Mahindra Europe ιδρύθηκε το 2005 και είναι επίσημος εισαγωγέας Mahindra των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου (SUV) και των Pick up Mahindra GOA ΗΑWΚ στην Ευρώπη. Η Mahindra South Africa ιδρύθηκε το 2004 κι από τότε αναπτύσσεται στη περιοχή με πάνω από 30 αντιπροσώπους στην χώρα. Η Μ&Μ συνεταιρίστηκε με διεθνείς οίκους όπως η Renault SA, στη Γαλλία, και η International Truck & Engine Corporation, USA. Σήμερα τα προϊόντα του Ομίλου Μ&Μ εξάγονται στην παγκόσμια αγορά όπως Ιταλία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Τουρκία, Αυστραλία, Βραζιλία, Χιλή, Περού, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές, Αίγυπτο, Γκάνα, Σουδάν και Μέση Ανατολή.
Εξαπλώνει την Ινδία σε ολόκληρο τον κόσμο
Η Μ&Μ στον αυτοκινητιστικό τομέα, κατασκευάζει μια μεγάλη σειρά οχημάτων πολλαπλής χρήσης (MUV) , ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV) και τρίκυκλα. Η Μ&Μ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων πολλαπλής χρήσης προσφέροντας περισσότερα από 20 μοντέλα συμπεριλαμβανομένης της νέας γενιάς χρηστικών οχημάτων όπως το Scorpio, το Bolero, και το Xylo. Η εταιρία ηγείται της κατηγορίας χρηστικών οχημάτων. Τον Ιανουάριο του 2009 η Mahindra παρουσίασε το Xylo, ίσως το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο με πολυτελή χαρακτηριστικά άνεσης για να εισέλθει στην Ινδική αγορά με όλα όσα χαρακτηριστικά και εξοπλισμό μπορούν σήμερα να προσφέρουν τα αυτοκίνητα τύπου sedan και ακόμη περισσότερα. Τον Ιούλιο του 2008, επεκτάθηκε στην κατασκευή δίτροχων, προσφέροντας στον όμιλο την δυνατότητα να εξελιχθεί σε κατασκευαστή με πλήρη γκάμα και να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς σε κάθε τομέα. Η Μ&Μ εισέβαλε και στον τομέα κατασκευής σκαφών και στοχεύει να διεκδικήσει αξιόλογη παρουσία και σε αυτόν τον υψηλής δυνατότητας βιομηχανικό τομέα αρχικά με τη κατασκευή power- boat fiberglass και catamaran.
Η Μ&Μ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τρακτέρ στον κόσμο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες μάρκες. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τρακτέρ στην Ινδία και κατέχει την 1η θέση εδώ και 26 χρόνια. Σχεδιάζει, κατασκευάζει, εξελίσσει και προωθεί στην αγορά τρακτέρ και παρελκόμενα. Στον τομέα των γεωργικών τρακτέρ είχε τεράστια επιτυχία και στην παγκόσμια αγορά. Η Mahindra (China) Tractor Co. Ltd. κατασκευάζει τρακτέρ για την αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας και αποτελεί το κέντρο για τις εξαγωγές στις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες. Η Μ&Μ έχει την κατά 100% θυγατρική εταιρία Mahindra USA, η οποία συναρμολογεί 14 προϊόντα που προορίζονται για την Αμερικανική αγορά. Σήμερα η Mahindra tractor, αναγνωρίζεται σαν δυναμικό σύμβολο παραγωγικότητας και απόδοσης. Η FES είναι επίσης η μοναδική βιομηχανία τρακτέρ που κατέκτησε το βραβείο Deming Application Prize και το μετάλλιο Japan Quality Metal, από τις μεγαλύτερες ποιοτικές διακρίσεις και επαίνους που μπορεί να κερδίσει μια εταιρία.
Διεθνείς διακρίσεις και βραβεία
Με τα χρόνια, η Mahindra μεταμορφώθηκε σ’ έναν όμιλο με ηγετική θέση σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και εξελίσσεται σε παγκόσμιο παίκτη. Ο όμιλος Mahindra έχει φιλοδοξίες, παγκόσμιες πρωτοβουλίες με παρουσία στις 5 ηπείρους. Η Mahindra τιμήθηκε με το βραβείο του Επιμελητηρίου Βομβάης, Bombay Chamber Good Corporate Citizen Award, το 2006 και το 2007, καθώς και με το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Businessworld FICCI SEDF Corporate Social Responsibility Award 2007. Τον Νοέμβριο του 2006, η Μ&Μ ανακηρύχτηκε σαν μία από τις 200 πιο φημισμένες και αξιόπιστες εταιρίες από την Forbes.com.
H ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλόφημων και αξιόπιστων εταιριών διεξήχθη από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο US based reputation Institute μεταξύ 30.000 ανθρώπων σε 25 εταιρίες σ’ όλο τον κόσμο, μετρώντας την φήμη ανάμεσα στους κύριους μετόχους, τις χώρες και τις βιομηχανίες, καταξιώνοντας την Μ&Μ ανάμεσα στις 200 πιο αξιόπιστες και καλόφημες εταιρίες του κόσμου και στις 10 κορυφαίες πιο αξιόπιστες εταιρίες στην Ινδία. Όλα αυτά αποτελούν καθαρή αναγνώριση ότι η ισχυρή προτεραιότητα της Μ&Μ για καλή διαχείριση στη μακρά ιστορίας της σε συνδυασμό με ηθικές αξίες αποδίδει καρπούς στον κόσμο της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Η Mahindra είναι ακόμα μια από τις λίγες ινδικές εταιρίες που κατέκτησε βαθμολογία Α+ GRI στην πρώτη της Έκθεση Sustainability Report για τα έτη 2007 και 2008.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 08/12/2010, 9:24 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Isuzu
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΕ
Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
2ο χλμ. Τρίπολης-Άργους, 221 00 Τρίπολη
Τηλ.: +302710242858, Fax: +302710241115
E-mail: tzavaras-sa@tri.forthnet.gr, Website: www.tzavaras.com.gr
 
Χρήσιμα