IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η 1η πτήση του HondaJet προδιαγραφών FAA
 
Η Honda Aircraft Company, Inc. ολοκλήρωσε με επιτυχία την 1η πτήση του προηγμένου ελαφρού ιδιωτικού αεροπλάνου HondaJet προδιαγραφών FAA. Το γεγονός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πρόγραμμα αεροδιαστημικής της Honda πριν την παράδοση του 1ου αεροσκάφους το 2012. Το 1ο HondaJet προδιαγραφών FAA απογειώθηκε από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Honda Aircraft Company στο Διεθνές Αεροδρόμιο Piedmont Triad, Greensboro, της Βόρειας Καρολίνας. Το HondaJet παρέμεινε στον αέρα 51’ και στο διάστημα αυτό αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά πτήσης και επιδόσεων του αεροπλάνου και πραγματοποιήθηκε έλεγχος των συστημάτων. Τα διάφορα δεδομένα της δοκιμής που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης προωθήθηκαν σε πραγματικό χρόνο στο τμήμα τηλεμετρίας δοκιμής πτήσεων της Honda που βρίσκεται στο επιχειρησιακό κέντρο της εταιρίας.
Για την υποστήριξη του προγράμματος πιστοποίησης της εταιρίας, η Honda ολοκλήρωσε το 2ο αεροσκάφος της, προδιαγραφών FAA, που έχει ήδη υποβληθεί σε πολυάριθμες δομικές, απαραίτητες για την έναρξη της δοκιμαστικής πτήσης πιστοποίησης. Η Honda τελείωσε επίσης τη συναρμολόγηση του 3ου αεροσκάφους προδιαγραφών FAA, που βρίσκεται τώρα στη φάση ολοκλήρωσης της εγκατάστασης των συστημάτων. Το 3ο αεροσκάφος, που προορίζεται κυρίως για δοκιμές μηχανικών συστημάτων εν πτήσει, προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011. Συνολικά 5 αεροσκάφη προδιαγραφών FAA, μεταξύ των οποίων ένα πρόσθετο αεροπλάνο δοκιμαστικών πτήσεων κι ένα ακόμα δομικών δοκιμών, προγραμματίζονται για την υποστήριξη του προγράμματος πιστοποίησης.
Κι ενώ η Honda μπαίνει στο πρόγραμμα δοκιμών πτήσεων του HondaJet, σύντομα ολοκληρώνονται και οι εγκαταστάσεις παραγωγής του αεροσκάφους στο Greensboro. Το οίκημα, αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2011, ενώ τώρα βρίσκεται στην τελική φάση διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων. Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες, η Honda θα ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς εξοπλισμού και προσωπικού καθώς και τις απαιτούμενες προετοιμασίες προπαραγωγής και εκπαίδευσης για την υποστήριξη της παραγωγής του HondaJet που θα ξεκινήσει το 2012. Το HondaJet είναι το 1ο εμπορικό αεροσκάφος της Honda κι έχει ολοκληρώσει συνολικά πάνω από 500 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων, με τελική ταχύτητα 420 κόμβων (483 μίλια) και μέγιστο ύψος 43.000 πόδια.
 
 
Το HondaJet ενσωματώνει πλείστες τεχνολογικές καινοτομίες στη σχεδίαση αεροσκαφών όπως μία μοναδική διάταξη κινητήρων πάνω από τα φτερά που βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις του αεροσκάφους και την απόδοση καυσίμου μειώνοντας σημαντικά την αεροδυναμική αντίσταση κατά την πτήση. Αυτή η καινοτόμος μέθοδος στη σχεδίαση του πλαισίου μειώνει επίσης τον περιβάλλοντα θόρυβο και επιτρέπει αυξημένη ευρυχωρία καμπίνας και χωρητικότητα φορτίου. Το HondaJet χρησιμοποιεί 2 πολύ αποδοτικούς στροβιλοκινητήρες GE Honda HF120.
Το cockpit του HondaJet φέρει ένα σύστημα ελέγχου πτήσεων Garmin G3000 νέας γενιάς προσαρμοσμένο από τη Honda, με κορυφαία διάταξη τριών οθονών 14-ιντσών (ευρείας διάταξης) και 2 οθόνες αφής για καθολικό έλεγχο αεροπλοΐας και εισαγωγή σχεδίων πτήσεων. Το HondaJet Avionics Suite είναι το πιο προηγμένο cockpit με συστήματα διαχείρισης πτήσεων (glass flight deck) που διατίθεται για ελαφρύ ιδιωτικό αεροπλάνο και προσφέρει κορυφαίας τεχνολογίας λειτουργίες αεροπλοΐας με δυνατότητες διπλών απεικονίσεων MFD, δορυφορικά μετεωρολογικά δελτία, γραφικές ενδείξεις, ψηφιακό ήχο και προαιρετική «Συνθετική Όραση» (Synthetic Vision).
Η Honda Aircraft Company, Inc., μία θυγατρική πλήρους κυριότητας της Honda Motor Company, Ltd., έχει λάβει παραγγελίες που ξεπερνούν τις 100 μονάδες για το προηγμένο ελαφρύ ιδιωτικό αεροσκάφος HondaJet. Η παράδοση του 1ου HondaJet προγραμματίζεται για το 3ο 3μηνο του 2012 στην τιμή των 4.500.000 δολαρίων.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 19/01/2011, 2:32 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΛΙΚΟΥΡΤΗΣ

Καθαρισμός Μπεκ (Καρμπυρατέρ/Injection) Μπαταρίες, Λάδια, Μπουζί, Φίλτρα, Μπουζοκαλώδια
Λεωφ. Αθηνών 121 (Ασπρόχωμα) 241 00 Καλαμάτα, Τηλ.: +302721069789

 
Χρήσιμα