IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Mercedes-Benz: 125 χρόνια καινοτομίας
Στις 29 Ιανουαρίου (2011) συμπληρώθηκαν 125 χρόνια από τότε που ο Karl Benz κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας (με αριθμό 37435) για το όχημα που κινείται με κινητήρα βενζίνης στην αρμόδια υπηρεσία του Βερολίνου.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Ήταν 29 Ιανουαρίου του 1886 όταν ο Karl Benz κατέθετε την αίτηση ευρεσιτεχνίας για το όχημα με κινητήρα βενζίνης. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε τη γέννηση της αυτοκίνησης. Η Mercedes-Benz έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για 80.000 περίπου καινοτομίες. Έτσι, εορτάζει την επέτειο των 125ων γενεθλίων του αυτοκινήτου με το σλόγκαν «125 years of innovation».
Μία λαμπερή εκδήλωση
Στο Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, το μόνο μέρος όπου βρίσκεται το σύνολο της 125χρονης ιστορίας της μάρκας, δόθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των γενεθλίων του αυτοκινήτου. Ο αριθμός των προσκεκλημένων ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος. Μόνο 1.400 επιλεγμένοι καλεσμένοι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, γνωστοί ηθοποιοί, αθλητές καθώς και το Διοικητικό και Ελεγκτικό Συμβούλιο της Daimler μαζί με επιλεγμένους υπαλλήλους του Ομίλου είχαν την τιμή (και την τύχη) να παραβρεθούν στη φαντασμαγορική γιορτή του Αυτοκινήτου. Ο Dr. Dieter Zetsche, πρόεδρος του Δ.Σ. της Daimler AG και επικεφαλής των επιβατηγών οχημάτων Mercedes-Benz, έδωσε έμφαση στο σημαντικό ρόλο που έπαιξε το αυτοκίνητο στο πέρασμα των χρόνων. «Η ανακάλυψη των Daimler και Benz άλλαξε τον κόσμο προς το καλύτερο – πράγμα που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον. Η ιστορία έχει δείξει, ότι όταν στην κοινωνία δίνεται η ευκαιρία της μετακίνησης, τότε γίνεται πιο ευέλικτη, ανοιχτόμυαλη και οικονομικά επιτυχημένη». Ταυτόχρονα, ο Dr. Zetsche επικεντρώθηκε στο μέλλον: «Ως εφευρέτες του αυτοκινήτου, η Daimler σκοπεύει να παίξει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της αυτοκίνησης του μέλλοντος». Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για το παραπάνω αποτελεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Ο Dr. Zetsche είναι πεπεισμένος, ότι αν οι Daimler και Benz ζούσαν σήμερα, θα συμβούλευαν να κάνουμε τα οικολογικά αυτοκίνητα ακόμη πιο συναρπαστικά και τα συναρπαστικά αυτοκίνητα ακόμη πιο οικολογικά.
Ο γύρος του κόσμου σε 125 ημέρες
Το αυτοκίνητο που αποτελεί σύμβολο τεχνολογικής αιχμής των Daimler και Mercedes-Benz στην «πράσινη τεχνολογία», θα κάνει τον γύρο του κόσμου ως μέρος των εορτασμών. Παρουσία της καγκελαρίου Angela Merkel, των οδηγών αγώνων Michael Schumacher, Nico Rosberg και David Coulthard και τριών γυναικών μηχανικών της Daimler, ο Dr. Zetsche συμβολικά έβαλε εμπρός τα τρία αυτοκίνητα B-class με τεχνολογία κυψελών καυσίμου που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 125 ημέρες στο πλαίσιο του Mercedes-Benz F-CELL World Drive.
Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την καινοτόμο τεχνολογία μπαταριών
125 χρόνια μετά την κατάθεση της ευρεσιτεχνίας του Karl Benz και περί τις 80.000 πατέντες αργότερα, χορηγήθηκε ακόμη ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Daimler, αυτό για το διπολικό, επίπεδο πλαίσιο κυψελών το οποίο αποτελεί το επόμενο βήμα για τη βιομηχανοποίηση των μπαταριών ιόντων λιθίου και εξελίσσεται διαρκώς. Ωστόσο, έγινε αναφορά και στα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν δεδομένης της εξέλιξης της τεχνολογίας. Με την ηλεκτροκίνηση προ των πυλών, η Daimler δεσμεύεται για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης και πρατηρίων υδρογόνου.
30.000.000 αυτοκίνητα σε 65 χρόνια
Ακριβώς τη χρονική περίοδο του εορτασμού των 125ων γενεθλίων του αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz, μετά από 65 συνεχόμενα χρόνια παραγωγής μεταπολεμικά, καταφέρνει να θέσει ένα νέο ορόσημο, τα 30.000.000 επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία παραδόθηκαν σε πελάτες από το 1945. Το νούμερο αυτό μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο για άλλους κατασκευαστές, λαμβάνοντας υπόψη όμως την κατηγορία οχημάτων της μάρκας και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, τα 30.000.000 αυτοκίνητα κάθε άλλο παρά λίγα είναι.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 02/02/2011, 9:32 μμ.)
Φωτογραφίες & Λεζάντες
1: O Dr. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars, η Jutta Benz, η δισέγγονη του Karl Benz και η παρουσιάστρια Desiree Nosbusch, στην εκδήλωση για τα 125α γενέθλια του αυτοκινήτου, δίπλα στη νέα SLK 350.
2: 125 χρόνια μετά την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας του Karl Benz και περί τις 80.000 πατέντες αργότερα, στη Daimler χορηγήθηκε ακόμα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η Πρόεδρος του Γερμανικού Γραφείου Ευρεσιτεχνιών Cornelia Rudloff-Schäffer παραδίδει στον Dr. Zetsche το δίπλωμα για τη διπολική, επίπεδου πλαισίου μπαταρία. Αυτή η τεχνολογία βρίσκεται στο στάδιο εξέλιξης στη Daimler και είναι το επόμενο βήμα στη βιομηχανοποίηση των μπαταριών ιόντων λιθίου. 
3: Ο Dr. Dieter Zetsche, πρόεδρος του Δ.Σ. της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars, η καγκελάριος Dr. Angela Merkel και ο κ. Stefan Mappus, πρωθυπουργός του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης στην εκδήλωση για τα 125 χρόνια του αυτοκινήτου.
4: Από το πρώτο αυτοκίνητο του Benz (1886) στο γλυπτό Aesthetics 125 της Mercedes-Benz του σήμερα (2011).
5: Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz, εξηγούν στο δημοσιογράφο μας, Δημήτρη Σπυράκη, τη λειτουργία και χρήση του πρώτου αυτοκινήτου με ισχύ μόλις ενός ίππου.
6: Εύκολο στην οδήγηση, γρήγορο για την εποχή του και την ισχύ του και ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Αρκεί, να μην το... παρακάνεις. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mercedes
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
9ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204, +302651085205, Fax: +302651090098

 

 
Χρήσιμα