IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
1.000.000 Porsche facebook fans
 
Η Porsche διάλεξε τον πιο έξυπνο τρόπο για να αποζημιώσει τους φίλους της μάρκας που ξεπέρασαν το 1.000.000 στην επίσημη σελίδα της στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook! Και ο υπογράφων, είναι μέσα!
Του Δημήτρη Σπυράκη
Η σχέση μου με την Porsche ξεπερνάει τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης, κι αυτό πλέον δεν είναι μυστικό. Ως άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου, ήταν αναμενόμενο να περάσει στο DNA μου η αυτοκίνηση και μοιραία η σπορ οδήγηση, μαζί με κάθε μάρκα αφοσιωμένη στους αγώνες αυτοκινήτου και τα σπορ μοντέλα. Μία εξ αυτών είναι και η Porsche, η μοναδική φίρμα υπό Γερμανική σημαία (επί της ουσίας η Porsche είναι Αυστριακή κι όχι Γερμανική) που θεωρείται κατασκευάστρια 100% σπορ μοντέλων, ακόμη κι αν αυτά έχουν έντονο οικογενειακό χαρακτήρα (πχ. Cayenne και Panamera).
 
 
Κοντά σε πελάτες και φίλους
Το επάγγελμα που (καθόλου τυχαία) ακολούθησα, με βοήθησε στο να έρθω πιο κοντά σ’ όλες αυτές τις μάρκες, όπως και στην Porsche. Εδώ, πλησίασα περισσότερο. Ήταν (και παραμένει) μία πιο «βατή» μάρκα στην κατηγορία των supercars για το ευρύ κοινό. Γι’ αυτό και, παρά το γεγονός ότι έφτασε στα πρόθυρα της καταστροφής και του οικονομικού μαρασμού, τελικά, όχι μόνο αναγεννήθηκε, αλλά δείχνει να εξελίσσεται σε παντοκράτορας στα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα. Και δεν έχει να κάνει με τον όγκο πωλήσεων, που λόγω της παρουσίας των οικογενειακού χαρακτήρα Cayenne και Panamera, αλλά και των «baby-Porsche» (Boxster/Cayman), βρίσκεται πλέον σε υψηλά επίπεδα.
 
 
Τα πάντα είναι θέμα διαχείρισης
Το πιο σημαντικό όμως σε όλα τα πράγματα, είναι η διαχείριση. Το μαγαζί δούλεψε άψογα στα χρόνια της ανάκαμψης και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς της προσπάθειας όλων αυτών που ίδρωσαν, πόνεσαν, έκλαψαν, αγωνίστηκαν, πάλεψαν, μάτωσαν, έδωσαν όλο τους το είναι, για να θεωρείται σήμερα μία παγκοσμίως αποδεκτή φίρμα στο χώρο των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Το νέο της μουσείο, στολίδι τόσο για τη μάρκα όσο και για την πόλη που έχει την έδρα της, την Στουτγάρδη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πολύ καλά οργανωμένα σύγχρονα μουσεία αυτοκινήτου, που είχα τη χαρά να έχω επισκεφθεί ήδη δύο φορές (και έπεται και συνέχεια φυσικά). Σ’ αυτό το χώρο και για 10 ημέρες (11-21/02/2011), ένα μοναδικό έκθεμα περίμενε τους φίλους της μάρκας, και πολύ περισσότερο αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της φίρμας, να υπογράψουν τον εορτασμό των 1.000.000 fans στην επίσημη σελίδα της Porsche στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook.
 
 
Μέλη της ιστορίας
Αξιοποιώντας στο έπακρο το marketing, η Porsche κάλεσε μέσα από το facebook τους πιστούς της φίλους της σελίδας της μάρκας σ’ αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να δηλώσουν την επιθυμία τους στο να γίνουν μέρος της ιστορίας της φίρμας. Μία 911 GT3 R Hybrid αφισοκολλήθηκε με το ευγενικό «ευχαριστώ» της μάρκας, πλαισιωμένο από τα ονόματα όλων όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της. Πάνω από 27.000 ονόματα βρίσκονται πάνω σ’ αυτό το όχι τυχαία επιλεγμένο μοντέλο της Porsche, το οποίο περνάει πλέον στην ιστορία ως το μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες υπογραφές φίλων και φίλων/κατόχων Porsche, από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Μια εξαιρετική κίνηση της Porsche, που σίγουρα βοηθάει στο να διατηρήσει η μάρκα ένα υψηλό προφίλ. Τέλος, αν κάποιος από σας ανήκει σ’ αυτούς που υπέγραψαν ηλεκτρονικά στο 911 GT3 R Hybrid, δεν έχει παρά να ψάξει (με πολύ υπομονή) και για το δικό του όνομα στο ακόλουθο link:
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 21/02/2011, 0:20 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Renault
Γ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ζαλοκώστα 5Α, 152 33 Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ.: +302106851205, +302106893233, Fax: +302106816614
E-mail: info@renault-zervos.gr, Website: www.renault-zervos.gr
 
Χρήσιμα