IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Subaru B9 Tribeca - ''Πλαστική προσώπου''
Τα ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με τη σχεδίαση, κυρίως του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου, ήταν η βασικότερη αιτία που έκανε τη Subaru να προχωρήσει σε επεμβάσεις αισθητικής στο νέο B9 Tribeca.
 
Εξελίσσοντας το σχεδιασμό ενός από τα πλέον πρωτοποριακά SUV, το νέο Tribeca διακρίνεται για το ανανεωμένο του δυναμικό στιλ, με υψηλότερες επιδόσεις, αυξημένη άνεση και λειτουργικότητα. Ο εξωτερικός σχεδιασμός με τη νέα μάσκα τονίζει τον πολυχρηστικό χαρακτήρα του και προσδίδει κύρος. Η αλήθεια είναι πως το εμπρός μέρος του απερχόμενου (πλέον) μοντέλου ξένιζε λιγάκι και δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν μπορούσαν να «χωνέψουν» την διαφορετικότητα που εξέπεμπε το μοντέλο αυτό. Διατηρώντας πολλά από τα στοιχεία του πρωτοποριακού σχεδιασμού του προηγούμενου μοντέλου, ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός του Tribeca ακολουθεί τη μοντέρνα αεροδυναμική σχεδίαση που αναδεικνύει και τονίζει ακόμη περισσότερο το δυναμισμό του. Οι καμπύλες που ορίζουν το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου έχουν αποκτήσει μία πιο «βαθιά» κλίση προς τα κάτω και εμπρός, για πιο δυναμική όψη, που ενισχύεται και από τη νέα μάσκα, η οποία με τη σειρά της παραπέμπει στη νέα γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας, που γνωρίσαμε με την παρουσίαση του νέου Impreza.
Νέος κινητήρας επιδόσεων και οικονομίας
Το ανανεωμένο Tribeca είναι εξοπλισμένο με ένα νέο κινητήρα της Subaru, επίπεδος boxer σε διάταξη, 3.6 λίτρων, που είναι μεγαλύτερου κυβισμού και πολύ ισχυρότερος από τον προηγούμενο κινητήρα των 3.0 λίτρων. Ο νέος κινητήρας προσδίδει στο αυτοκίνητο ανώτερη συμπεριφορά οδήγησης και ταυτόχρονα χαμηλή κατανάλωση, ανταποκρινόμενος στις ρεαλιστικές ανάγκες του σύγχρονου οδηγού. Με το νέο σχεδιασμό τού συστήματος ψύξης, ο κινητήρας λειτουργεί και με απλή αμόλυβδη βενζίνη, γεγονός που συγκρατεί σε χαμηλά επίπεδα τα έξοδα συντήρησης. Το νέο Tribeca σχεδιάστηκε με σκοπό να συνδυάζει τις ασύγκριτες επιδόσεις ενός δυναμικού SUV με τη φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον. Χωρίς να αυξηθούν οι φυσικές διαστάσεις του κινητήρα, ο κυβισμός του αυξήθηκε από τα 3.0 στα 3.6 λίτρα, χάρη στο νέο σχεδιασμό με κύριο χαρακτηριστικό την μεγαλύτερη διάμετρο και τη μακρύτερη διαδρομή. Ο νέος κινητήρας διατηρεί τα ίδια επίπεδα εκπομπής αερίων ρύπων και την ίδια κατανάλωση καυσίμου με αυτόν του προηγούμενου μοντέλου, παρά το ότι είναι μεγαλύτερου κυβισμού και παρουσιάζει ισχυρότερη απόδοση. Ο νέος αυτός κινητήρας διαθέτει διπλό σύστημα ελέγχου χρονισμού βαλβίδων Dual AVCS (Dual Active Valve Control System) που ελέγχει την τροφοδοσία του κινητήρα, ενισχύοντας παράλληλα τη ροπή στις χαμηλές στροφές. Σχεδιαστικές αλλαγές στο σύστημα ψύξης επιτρέπουν την χρήση απλής αμόλυβδης βενζίνης, ώστε να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα η κατανάλωση παρά την αύξηση του κυβισμού, της ισχύος και των επιδόσεων. Το σχεδιασμένο από την αρχή αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων, με την επίσης νέας σχεδίασης μονάδα ελέγχου, το σύστημα ελέγχου μετατροπής της ροπής καθώς και οι βελτιωμένες σχέσεις μετάδοσης, προσφέρουν γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων με εντυπωσιακή επιτάχυνση. Το σύνολο που περιλαμβάνει τον κινητήρα και το διαφορικό είναι κατά 4,4 κιλά ελαφρύτερο από αυτό του προηγούμενου μοντέλου.
Κορυφαία άνεση και λειτουργικότητα
Ο εσωτερικός σχεδιασμός διακρίνεται από ανώτερη ποιότητα και πολυτέλεια με σοφιστικέ χαρακτήρα. Το νέο Tribeca διακρίνεται για την απολαυστική εμπειρία που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες, προσφέροντας χαρακτηριστικά εύκολη πρόσβαση, βελτιωμένη ορατότητα και μοναδική άνεση και πολυτέλεια. Η 3η σειρά καθισμάτων είναι πιο εύκολα προσβάσιμη, με νέες σχεδιαστικές παρεμβάσεις. Η 2η σειρά καθισμάτων διαθέτει ειδικό μοχλό και από τις δύο πλευρές τού αυτοκινήτου για εύκολη πρόσβαση στην 3η σειρά και νέο προωθητικό ελατήριο που ελαχιστοποιεί την απαιτούμενη δύναμη για τη μετατόπιση των καθισμάτων της 2ης σειράς. Επίσης, έξυπνα τοποθετημένες χειρολαβές διευκολύνουν την πρόσβαση στην 3η σειρά. Νέου σχεδιασμού καθρέπτες και πίσω παράθυρα χαρίζουν καλύτερη ορατότητα στο πλάι και πίσω. Οι πίσω αναρτήσεις έχουν δεχθεί νέες ειδικές ρυθμίσεις ακριβείας προσφέροντας κορυφαία στη κλάση τους άνεση. Τέλος, οι τιμές του νέου Subaru Tribeca ξεκινούν από 58.900 ευρώ για το 5θέσιο και από 62.900 για την 7θέσια έκδοση.
 
τεχνικά χαρακτηριστικά - επιδόσεις
Μήκος
4,865 μέτρα
Πλάτος
1,88 μέτρα
Ύψος
1,72 μέτρα
Μεταξόνιο
2,75 μέτρα
Μετατρόχια Ε/Π
1,58/1,58 μέτρα
Βάρος (5θέσιο/7θέσιο)
1.908/1.941 κιλά
Κυβισμός
3.630 κ.εκ.
Διάμετρος x διαδρομή
92 x 91 χλστ.
Σχέση συμπίεσης
10,5:1
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)
258/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
350/4.000
0-100 χ.α.ώ.
8,9’’
60-100 χ.α.ώ.
4,8’’
Τελική ταχύτητα
207 χ.α.ώ.
Κατανάλωση εκτός πόλης
9 λ./100 χλμ.
Μικτή κατανάλωση
11,6 λ./100 χλμ.
Κατανάλωση στην πόλη
16,2 λ./100 χλμ.
Ρεζερβουάρ
64 λίτρα
Εκπομπές ρύπων (CO2)
275 γραμμ./χλμ. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Ford
CAR CENTER- ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ & ΣΙΑ ΟΕ

Έκθεση: Αμφιθέας 15, 175 64 Π. Φάληρο, τηλ.: +302109428157, Fax: +302109402904
Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ - Κέντρο Μεταχειρισμένων
Πεντέλης 46, 175 64 Π. Φάληρο, τηλ.: +302109428157, Fax: +302109402904
E-mail: service@carcenter.gr, website: www.carcenter.gr
 
Χρήσιμα