IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Δεν έχω(;) σήμα!
 
Ίσως το πιο συνηθισμένο φαινόμενο της καθημερινότητάς μας. Το να μην έχουμε δυνατότητα για ποιοτική και χωρίς προβλήματα επικοινωνία μέσω της κινητής τηλεφωνίας. Όταν όμως συμβαίνει στο κέντρο της πόλης μαζικά...(!;)
Του Δημήτρη Σπυράκη
Το πιο απλό και συνηθισμένο πρόβλημα εκατομμυρίων (πλέον) χρηστών της κινητής τηλεφωνίας είναι η έλλειψη σήματος, που δυσχεραίνει την επικοινωνία μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή, που οι πιο ανταγωνιστικοί πάροχοι διαφημίζουν πληθυσμιακή κάλυψη «99%» ή «σχεδόν 100%», όλο και περισσότεροι αγανακτισμένοι πολίτες, διαμαρτύρονται ότι τον τελευταίο καιρό «χάνουν» όλο και πιο πολύ κλήσεις, διακόπτεται η επικοινωνία τους, ή είναι αδύνατη, σε σημεία μάλιστα που ασφυκτιούν από κόσμο, όπως το κέντρο της πόλης. Αξιοπερίεργο είναι και το γεγονός ότι οι συσκευές των χρηστών δείχνουν ότι έχουν καλό σήμα, ή τουλάχιστο τόσο, όσο θα χρειαζόταν ώστε να έχουν μία χωρίς διακοπές επικοινωνία.
Το αποκορύφωμα ήρθε το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου 2011, όπου χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν για μία ειρηνική διαμαρτυρία διαρκείας στο κέντρο της πρωτεύουσας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος, αδυνατούσαν να κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου με όποιο τρόπο (κλήση, μήνυμα). Οι συσκευές τους έδειχναν ότι είχαν επαρκές σήμα, αλλά ουσιαστικά ήταν «νεκρές». Εύλογα, δημιουργήθηκε σε πολλούς η εντύπωση του μεθοδευμένου «μπλοκαρίσματος» των κινητών τηλεφώνων, ώστε να αποκοπεί η επικοινωνία μεταξύ των συγκεντρωμένων πολιτών και να μην μεθοδευτεί επέκταση της άτυπης αλλά ουσιαστικής συνάθροισής τους.
 
 
Οι πάροχοι από την πλευρά τους, οφείλουν, το λιγότερο, μία εξήγηση με υπόσταση, σ’ όλους αυτούς που με τον «οβολό» τους, τις γιγάντωσαν οικονομικά. Από τη μια, είναι αξιόποινο να προβάλουν τις υπηρεσίες δικτύου τους σε βαθμό πέραν του πραγματικού, καθώς πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού και εξαπάτηση. Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ως δικαιολογία την υπερφόρτιση δικτύου, καθώς δεν έκαναν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου όλοι οι συγκεντρωμένοι ταυτόχρονα (υπολογίστηκαν περίπου 20.000). Ένας χρήστης έδειξε στον φωτογραφικό μας φακό την ένδειξη του δικού του κινητού τηλεφώνου, κατά την προσπάθειά του να πραγματοποιήσει κλήση: «Δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της κλήσης. Ενδέχεται να μην υπάρχει σήμα ή να μην είναι έγκυρος ο αριθμός τηλεφώνου. Επαληθεύστε τον αριθμό ή προσπαθήστε ξανά αργότερα».
Τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από την αδιάψευστη εικόνα; Ο καθένας μπορεί να κρίνει από μόνος του. Ο πάροχος όμως (εν προκειμένω η Vodafone), οφείλει μία εξήγηση. Και κλείνω το θέμα, μ’ ένα ποιηματάκι που συνηθίζαμε να λέμε πριν από πολλά χρόνια, όταν ανακαλύπταμε την κινητή τηλεφωνία με το ασθενές σήμα: «Όταν πεθάνω βάλτε μου, το κινητό στο μνήμα. Μα μη με θάψετε βαθειά, γιατί δεν θα ’χω σήμα!»
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 26/05/2011, 01:45 πμ.)
 
 Δημήτρης Σπυράκης 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
ΧΑΡΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων)
Φρε (Λιβάδια Αγ. Ιωάννη), 713 34 Χανιά
Τηλ.: +302821094222, +302821092008, Fax: +302821099540
E-mail: kanoypakis@cha.forthnet.gr
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα