IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
 
Θα το ζήσουμε κι αυτό! Το να δούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων πολιτών και πιο συγκεκριμένα, όλων των σωμάτων ασφαλείας. Τι είναι όμως αυτό που προκάλεσε τα σώματα ασφαλείας στο να πάρουν μια τέτοια απόφαση;
Η ενημερωτική αποστολή-κάλεσμα που λάβαμε την Τετάρτη 15 Ιουνίου (2011) συνυπογεγραμμένη από τους προέδρους, της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) κ. Χρήστου Φωτόπουλου, της ΠΟΑΞΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας) κ. Δημήτρης Γεωργατζής, της ΠΟΕΥΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος) κ. Γιώργος Κοκκαλάς, της ΠΟΕΠΛΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος) κ. Γιώργος Δριβάκος, της ΕΑΠΣ (Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος) κ. Φίλιππος Παντελεάκος και της ΠΕΑΛΣ (Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος) κ. Γιώργος Μανωλούδης, είναι αρκετή για να μας προβληματίσει. Τι γίνεται στα σώματα ασφαλείας; Πόσο πολύ έχει επηρεάσει τη λειτουργία τους η οικονομική κατάσταση της χώρας μας; Η επιστολή αναφέρει:
« Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας ύστερα από τις ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών και των Γενικών τους Συμβουλίων, προχωρούν στην πραγματοποίηση της υπαγορευμένης από τις καθημερινές αρνητικές εξελίξεις, πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα (Πλατεία Κολοκοτρώνη), την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 και ώρα 18.00, καλώντας όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους μας, να δώσουν δυναμικό «παρών» στον αγώνα επιβίωσης και συνέχισης της υψηλής εθνικής μας αποστολής. Δυστυχώς, οι τελευταίες αποφάσεις των κυβερνώντων, υπό τις οδηγίες της τρόικας και των δανειστών της χώρας για νέες περικοπές δαπανών, τόσο των λειτουργικών όσο και των ανελαστικών (μισθοί, επιδόματα, νυχτερινά, πενθήμερα κλπ), συνιστούν την τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουμε ως ένστολοι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια. Φτάνει πια! Χρέος όλων μας να εμποδίσουμε να μπει ταφόπλακα στο δημόσιο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη. Αυτό ζητούν οι συνάδελφοι από μας, αυτό θέλει η κοινωνία μας. Ισχυροί Οργανισμοί ασφαλείας, η καλύτερη εγγύηση για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για ευημερία και ανάπτυξη χωρίς να χρησιμοποιούμαστε κατά το δοκούν από τους εκάστοτε κυβερνώντες. ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».
Το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι, δημιούργησαν ένα οικονομικό πλαίσιο στο δικό τους κοινωνικό χώρο, την οικογένειά τους, που το δόμησαν απόλυτα προσαρμοσμένο στο δικό τους μισθό, τώρα με τις περικοπές, αρχίζουν να γίνονται έντονα τα οικονομικά προβλήματα, καθώς οι περικοπές αυτές, θα πρέπει (μοιραία) να περάσουν και στην οικογένειά τους. Και το σημαντικότερο εδώ δεν είναι ότι δεν θέλουν να υποστούν κάτι τέτοιο, αλλά οι αλλαγές αυτές επιφέρουν δυσεπίλυτα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τις δαπάνες υγείας, παιδείας-εκπαίδευσης, αλλά και τις δανειακές τους οφειλές. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας εκ των πραγμάτων είναι πιο «ευέλικτος» στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων. Ένας μισθωτός όμως, όχι, ειδικά όταν πρόκειται για ένστολο, ο οποίος, ως δημόσιος υπάλληλος έχει το ασυμβίβαστο από τη μια και το ασταθές ωράριο από την άλλη, που δεν του επιτρέπει να κάνει κάτι περισσότερο για να στηρίξει τις βαριές πλέον οικονομικές του ανάγκες. Είναι πλέον κατανοητό ότι οι όποιες αντιδράσεις, θα έρθουν μέσω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, καθώς τα σώματα ασφαλείας, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, δεν μπορούν να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Εμείς πάντως, θα σταθούμε στο πλευρό τους, γιατί θεωρούμε ότι πίσω από την όποια στολή, βρίσκεται ακόμη ένας άνθρωπος, με ιδιαιτερότητες και αδυναμίες όπως όλοι μας.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 21/06/2011, 01:10 πμ.)
 
Δημήτρης Σπυράκης 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Ford
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΑΡΑΚΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ - Βελτιώσεις
Πόντου 71, 164 52 Αργυρούπολη
Τηλ.: +302109958545, Fax: +302109945639, E-mail: g.pitarakis@hotmail.gr
 
Χρήσιμα