IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Οριστική λύση για το μέλλον της Saab
Η Swedish Automobile NV και η Saab Automobile AB ανακοίνωσαν την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με την Pang Da Automobile Trade Co, Ltd και την Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co, Ltd, μετατρέποντας με αυτόν τρόπο, τη μη δεσμευτική συμφωνία που είχε ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου (2011) και αφορούσε επενδύσεις σε μετοχές συνολικού ποσού 245.000.000 ευρώ από την Pang Da και τη Youngman στην SwedishAutomobile σε δεσμευτική συμφωνία, υποκείμενη σε ρυθμιστικές και άλλες εγκρίσεις τρίτων. Επιπλέον, η Saab ανακοίνωσε μια πρόσθετη και υπό όρους συμφωνία με την Zhejiang Youngman Passenger Car Group, Ltd (Youngman επιβατικά αυτοκίνητα) για τη σύσταση μίας κοινής εταιρίας (ΝPJV) με έδρα τη Σουηδία, για την ανάπτυξη τριών νέων μοντέλων Saab.
Η δεσμευτική συμφωνία αφορά την επίτευξη στρατηγικής συμμαχίας, η οποία θα αποτελείται από μια τριμερή επιχείρηση διανομής Distribution Joint Venture (DJV) και μία τριμερή επιχείρηση παραγωγής Manufacturing Joint Venture (MJV) οχημάτων Saab και λοιπών οχημάτων ιδιοκτησίας της MJV στην Κίνα. Η συμφωνία υπόκειται προς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Η συμφωνία επιτρέπει την επιστροφή του Ρώσου μεγαλοτραπεζίτη κ. Vladimir Antonov, ως μέτοχο/χρηματοδότη της Swedish Automobile και της Saab Automobile, η οποία αναμένεται μόλις τα άμεσα συσχετιζόμενα μέρη ενδιαφέροντος του δώσουν την άδεια. Η NPJV θα ανήκει κατά 50% στην Saab Automobile και κατά 50% στην Youngman Passenger Cars και αποτελεί το θεμέλιο για την επέκταση της προϊοντικής γκάμας της Saab με 3 νέα μοντέλα, τα οποία μέχρι τώρα δεν αποτελούσαν μέρος της σημερινής και μελλοντικής προϊόντικής της στρατηγικής.
Ως εκ τούτου, η ΝPJV θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τριών εντελώς νέων οχημάτων Saab, τα 9-1, 9-6 και 9-7. Κατά την διάρκεια της εξέλιξης των μοντέλων αυτών, η Saab θα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο και τη διαχείριση του σχεδιασμού, τη διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμής για την έναρξη της παραγωγής καθώς και για την παροχή της απαραίτητης τεχνικής και ποιοτικής υποστήριξης, προσφέροντας τις δυνατότητες και την εμπειρία που ήδη έχει από το κορυφαίο τμήμα τεχνικής ανάπτυξης στο Trollhättan. Η Youngman Passenger Cars θα είναι υπεύθυνη για την παροχή των αναγκαίων χρηματοοικονομικών επενδύσεων στην κοινοπραξία. Η συμφωνία για την NPJV υπόκειται προς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, την οποία η Swedish Automobile, η Saab και η Youngman Passenger Cars προσδοκούν να λάβουν έγκαιρα.
Ο κ. Victor Muller, διευθύνων σύμβουλος των SwedishAutomobile και Saab Automobile δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την υπογραφή μιας δεσμευτικής συμφωνίας (υποκείμενη σε ρυθμιστικές εγκρίσεις) με τις Pang Da και Youngman, καθώς υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη όλων των μερών σε μια επιτυχή τριμερή συνεργασία. Η ίδρυση της NPJV αποτελεί ένα σημαντικό βήμα τόσο για τη Saab όσο και για την Youngman Passenger Cars και σηματοδοτεί την έναρξη μιας συναρπαστικής συνεργασίας. Η κοινή αυτή επιχείρηση προσφέρει στην Saab την ευκαιρία να αναπτύξει μοντέλα που δεν προβλέπονταν ούτε χρηματοδοτήθηκαν στο αρχικό επιχειρηματικό σχέδιό μας. Για παράδειγμα, θα είμαστε πλέον σε θέση να αναπτύξουμε ένα μικρό Saab, ένα αυτοκίνητο που ήταν από καιρό στην κορυφή της λίστας με τις επιθυμίες μας».
Ο κ. Pang Qingnian, διευθύνων σύμβουλος της Youngman, πρόσθεσε: «Η συμφωνία συνδυάζει τα καλύτερα των δύο κόσμων, τη συγχώνευση της βιομηχανικής και οικονομικής ισχύος της Youngman με την εμπειρία, την πείρα και τη γνώση της Saab. Το 9-6X και το 9-7 θα συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση του κύρους της Saab σ’ ένα ακόμα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό (Κίνα και ΗΠΑ), ενώ το 9-1 θα απευθυνθεί σε όλους τους αστικούς αυτοκινητιστές ανά τον κόσμο».
Ο κ. Pang Qinghua, διευθύνων σύμβουλος της Pang Da, σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω υπογράψει μια δεσμευτική συμφωνία με τους εταίρους μας, η οποία τροφοδοτεί περαιτέρω την εμπιστοσύνη μου σε ένα επιτυχημένο μέλλον για τη Saab. Ήμασταν ήδη εντυπωσιασμένοι με το τρέχον και προγραμματισμένο χαρτοφυλάκιο των Saab και τώρα με την προσθήκη τριών νέων μοντέλων, η μάρκα θα είναι σε ακόμα καλύτερη θέση για να ανταποκριθεί στη ζήτηση των αγορών σ’ όλο τον κόσμο και ειδικότερα στην Κίνα».
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 10/07/2011, 02:46 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ BARKAS

Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου
Πρωτοπαπαδάκη 62, 111 41 Γαλάτσι, Τηλ.: +302114110752

 
Χρήσιμα