IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Fiat στέλνει την παραγωγή των δικών της SUV στις ΗΠΑ
 
Η Fiat σκέφτεται να στρέψει την προγραμματισμένη παραγωγή του Jeep και του SUV της Alfa Romeo από το παλαιότερο εργοστάσιό της στο Τορίνο της Ιταλίας, στη Βόρεια Αμερική και αντί αυτών να κατασκευάσει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης στο εν λόγω εργοστάσιο. Η Fiat ίσως κατασκευάσει ένα μικρό αυτοκίνητο στο εργοστάσιο Mirafiori, μετά την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που προσφέρει τη δυνατότητα να παράγει τα SUV που προορίζονται κυρίως για τις ΗΠΑ με πιο ανταγωνιστική τιμή απ’ ότι στην Ευρώπη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική απόφαση δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή.
Η Fiat ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2010 επένδυση ύψους 1 δις ευρώ για να κάνει 280.000 Jeep και Alfa Romeo SUV στο εργοστάσιο του Mirafiori αρχής γενομένης από το 4ο 3μηνο του 2012. Το ευρώ έχει κερδίσει περίπου 9% έναντι του δολαρίου από τότε, αυξάνοντας το κόστος κατασκευής οχημάτων στην Ευρώπη που προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ. Η Fiat προγραμματίζει την παραγωγή μικρών μοντέλων για να επιστρέψει στις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητες, μετά την ανακοίνωση ζημιών στη μεγαλύτερη αγορά της και χάνοντας έδαφος απ’ τους ανταγωνιστές της.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, κ. Sergio Marchionne, όρισε τον Ιούλιο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής αγοράς τον κ. Gianni Coda, για να τρέξει τις Fiat και Chrysler. Ο κ. Coda ξεκίνησε τα νέα του καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη (2011). Το Ευρωπαϊκό μερίδιο αγοράς της Fiat μειώθηκε σε 7,2% κατά το 1ο 6μηνο, από 8,1% το προηγούμενο έτος (2010), όμως οι παραδόσεις μειώθηκαν πολύ περισσότερο, κατά 13%, σε 530.228 οχήματα. Η Fiat έχει θέσει στόχο να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς κατά το 2ο 6μηνο με νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του Fiat Freemont, μια Ευρωπαϊκή έκδοση του SUV Dodge Journey, σήμα που τελεί υπό την Chrysler, και το 5θυρο Lancia Ypsilon subcompact.
Ο κ. Marchionne, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή του να επενδύσει στις εγκαταστάσεις του Τορίνο, δήλωσε στον πρόεδρο της περιφέρειας του Piedmont (Πιεμόντε), κ. Roberto Cota, ότι μπορεί να αλλάξει τα σχέδια παραγωγής για το εργοστάσιο. «Η Fiat αξιολογεί ποιο μοντέλο θα είναι αυτό που θα βασιστεί στο Mirafiori», είπε ο κ. Cota, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Marchionne. Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός μικρού αυτοκινήτου το 2013, σύμφωνα με τα περσινά (2010) σχέδια της επιχείρησης.
Η Fiat δαπανά 20 δις ευρώ στην πατρίδα της ως το 2014 για τη βελτίωση των εργοστασίων και την ανάπτυξη οχημάτων με αντάλλαγμα παραχωρήσεις σχετικά με τους κανόνες εργασίας. Η Fiat αύξησε το μερίδιό της στην Chrysler σε 53,5% στις 21 Ιουλίου 2011. Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να φτάσει το ποσοστό της στην 3η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ στο 58,5% από το τέλος του 2011, μετά από ένα ποσοστό 5% που θα πάρει ως σε αντάλλαγμα για την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου για λογαριασμό της Chrysler. Το πρόγραμμα της Fiat είναι βαρύ αυτή την περίοδο, καθώς πέραν του πλάνου παραγωγής νέων μοντέλων που μελετάει και σχεδιάζει, έχει να φέρει σε πέρας και την οργάνωση πανευρωπαϊκά του δικτύου Lancia, μέσα από το οποίο θα προωθήσει τα Αμερικανικά προϊόντα της Chrysler με το σήμα της Ιταλικής μάρκας.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 04/09/2011, 03:00 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Πρωτοπαπαδάκη 17 (προέκταση Γαλατσίου), 111 47 Γαλάτσι Αττικής
Τηλ.: +302102925126, Fax: +302102927095
E-mail: opeldendrinos@gmail.com, Website: www.opeldendrinos.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα