IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Επένδυση-μαμούθ της VW για την πρωτιά παγκοσμίως
 
Η VW θα επενδύσει 62,4 δις ευρώ στα επόμενα 5 χρόνια, καθώς επιδιώκει να ξεπεράσει τις GM και Toyota στην κορυφή της βιομηχανίας αυτοκινήτου. «Ο όμιλος VW έχει επενδύσει ένα ποσό ρεκόρ σε μελλοντικά έργα για την επίτευξη του στόχου της, να γίνει ο καλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο», είπε σε μια δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Martin Winterkorn. Το 20μελές διοικητικό συμβούλιο της VW ενέκρινε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου (2011) δαπάνες για τα εργοστάσια, τα οχήματα, την έρευνα και την τεχνολογία, και για τα 9 εμπορικά σήματά της, συμπεριλαμβανομένων των Audi, Skoda, Seat, Bentley και τον πυρήνα της μάρκας VW, για το χρονικό διάστημα 2012-2016. «Επιστροφή στην αρχή της ημερήσιας διάταξης για μας είναι οι φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις και τα αειφόρα μοντέλα», δήλωσε στην ανακοίνωσή του ο κ. Winterkorn, που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Οι Κινεζικές κοινοπραξίες, Shanghai Volkswagen-Automotive και FAW-Volkswagen Automotive, οι οποίες δεν είναι ενοποιημένες, θα επενδύσουν επιπλέον 14 δις ευρώ μέχρι το 2016. Προηγουμένως, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης σχεδίαζε να επενδύσει ένα συνδυασμένο ποσό 61,6 δις ευρώ στο διάστημα των 5 ετών που λήγει το 2015 (51,6 δις εκτός Κίνας και 10 δις στην Κίνα). Η VW έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της, να προσθέσει ακόμα δύο Κινεζικές εγκαταστάσεις παραγωγής, ανεβάζοντας το σύνολό τους στα 11. Ο κ. Winterkorn είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η VW, η οποία λειτουργεί 62 εργοστάσια σε παγκόσμιο επίπεδο, εξετάζει το ενδεχόμενο επιπλέον εργοστασίων στην Κίνα. Η VW μπορεί να πουλήσει πάνω από 2.400.000 οχήματα στην Κίνα μέσα στο 2011, κατά τα λεγόμενα του διευθύνοντα συμβούλου στους δημοσιογράφους στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η εταιρία έχει προβλέψει μία αύξηση 5% στις παραδόσεις της παγκοσμίως μέσα στο 2011, μετά το ρεκόρ πωλήσεων των 7.200.000 αυτοκινήτων το 2010, συμπεριλαμβανομένων και των ελαφρών φορτηγών.
Η VW άνοιξε επίσης ένα εργοστάσιο στην Chattanooga της πολιτείας Tennessee των ΗΠΑ τον Απρίλιο, παρέχοντας στην Αμερικανική χώρα ένα μεσαίο sedan που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη 2η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Ο όμιλος VW επεκτείνεται επίσης και στη Ρωσία. Η VW υπέστη δύο σημαντικές οπισθοδρομήσεις πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο των προσπαθειών επέκτασής της ως συγχώνευση με την Porsche Automobil Holding SE, προγραμματισμένη για το τρέχον έτος η οποία καθυστέρησε, και η δήλωση της Suzuki, ότι θέλει να διαλύσει την μόλις 20 μηνών συμμαχία της με τον Γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 20/09/2011, 00:45 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Πρωτοπαπαδάκη 17 (προέκταση Γαλατσίου), 111 47 Γαλάτσι Αττικής
Τηλ.: +302102925126, Fax: +302102927095
E-mail: opeldendrinos@gmail.com, Website: www.opeldendrinos.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα