IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Στην Ilka Minor το έπαθλο Michael Park «Beef» Trophy
Το Michael Park «Beef» Trophy απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Michael Park, του συνοδηγού που σκοτώθηκε σε τραγικό ατύχημα στο πάλι Βρετανίας το 2005, δίπλα στον επί πολλά χρόνια συνεργάτη του, Markko Märtin. Μία ομάδα από φίλους και συναδέρφους του, θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του και με πρόταση του Vince Laverne, καθιέρωσε το βραβείο αυτό. Το έπαθλο, μία μπρούτζινη προτομή, έργο του Γάλλου καλλιτέχνη François Chevalier, δόθηκε στη γυναίκα του Michael Park, Marie, και στα παιδιά τους, William και Victoria. Από τότε, κάθε χρόνο, μία μικρότερη replica του επάθλου απονέμεται στο συνοδηγό του WRC, ο οποίος έχει επιδείξει το ήθος του Michael κατά τη διάρκεια της καριέρας του, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική επίδοση, τη συμπεριφορά, την αφοσίωση και άλλες δράσεις ή επιτεύγματά του.
Το νικητή επιλέγει κριτική επιτροπή την οποία υποδεικνύει η κοινότητα του WRC. Το 2006, το 1ο έπαθλο απονεμήθηκε στον Daniel Elena από το Μονακό, ενώ το 2007 το έπαθλο κέρδισε ο Φιλανδός Timo Rautiainen. Το 2008 το κέρδισε ο Γάλλος Denis Giraudet, το 2009 ο Φιλανδός Jarmo Lehtinen και το 2010 ο Phil Mills από την Ουαλία. Για το 2011, μέλη της επιτροπής ήταν οι Paul Turner (manager του Michael Park), Robert Reid και Vincent Laverne και κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ 5 υποψηφίων συνοδηγών, των Ilka Minor (Αυστρία), Daniel Elena (Μονακό), Julien Ingrassia (Γαλλία), Kuldar Sikk (Εσθονία) και Miikka Anttila (Φινλανδία). Τελικά, η Ilka Minor από την Αυστρία επιλέχθηκε ως η 6η νικήτρια του Michael Park «Beef» Trophy.
Η 36χρονη Ilka, οδήγησε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 1997 και τα τελευταία 8 χρόνια αγωνίζεται επίσημα, αρχικά με τον Manfred Stohl και πιο πρόσφατα με τον Henning Solberg στην M-Sport Stobart Ford Team. Αφού συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Ilka συνεργάστηκε με τον Stohl το 2003 φτιάχνοντας ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα σε επίπεδο ιδιωτικών συμμετοχών των τελευταίων ετών. Μαζί ανελίχθηκαν στις κατατάξεις διαφόρων ιδιωτικών συμμετοχών, ενώ το 2005 ήρθαν 1οι μεταξύ των μη εργοστασιακών συμμετοχών καταλαμβάνοντας την 9η θέση στον πίνακα των οδηγών. Το 2006, το δίδυμο αγωνίστηκε στο WRC με ένα Peugeot 307 και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 4η θέση, και πάλι 1ο μεταξύ των ιδιωτικών συμμετοχών.
Η Minor παρέμεινε με τον Stohl όταν αυτός επέλεξε να τρέξει με Citroen Xsara το 2007, όπου τερμάτισαν 9οι. Στο τέλος της σεζόν, ο Stohl αποχώρησε από την αγωνιστική δράση, αλλά η Minor συνέχισε να τρέχει σε αγώνες του WRC σαν μέλος του πληρώματος προετοιμασίας των safety notes, του Henning Solberg.  Ήταν μία λογική επιλογή του Νορβηγού όταν ο τελευταίος θέλησε νέο συνοδηγό για το 2010. Ένας τραυματισμός στην πλάτη που υπέστη ενώ έτρεχε με τον Stohl σε αγώνα του Αυστριακού πρωταθλήματος, την ανάγκασε να μείνει μακριά από τα τελευταία ράλι της σεζόν, αλλά ανέκαμψε πλήρως για να συνεργαστεί και πάλι με τον Solberg το 2011.
Αυτή τη στιγμή είναι 9οι στο πρωτάθλημα, με καλύτερο αποτέλεσμα μία 5η θέση στην Ελλάδα. Η Ilka, της οποίας ο σύζυγός της είναι μηχανικός ράλι. παρέλαβε το βραβείο της από τον Paul Turner παρουσία των προσκεκλημένων δημοσιογράφων και φίλων της Ford και της M-Sport στη διάρκεια της εκδήλωσης Happy Hour της Ford Abu Dhabi World Rally Team στο service park του ράλι Βρετανίας, στο Builth Wells, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου (2011).
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 13/11/2011, 06:41 μμ.)
  
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
2ο χλμ. Τρίπολης-Άργους, 221 00 Τρίπολη
Τηλ.: +302710242858, Fax: +302710241115
E-mail: tzavaras-sa@tri.forthnet.gr, Website: www.tzavaras.com.gr
 
Χρήσιμα