IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Συστράτευση διυλιστηρίων και ΣΕΕΠΕ κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων
 
Οι όμιλοι διυλιστηρίων (Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil) και ο ΣΕΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών) κατέθεσαν από κοινού 10 προτάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, εκτιμούν πως αν παταχθεί το λαθρεμπόριο και η ανομία στην αγορά καυσίμων, θα μειωθούν σημαντικά οι φόροι που βαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. «Παράλληλα, η εξάλειψη του λαθρεμπορίου θα περιορίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και θα σταματήσει το κλείσιμο των υγιών επιχειρήσεων του κλάδου, επιχειρήσεις οι οποίες οδηγούνται σήμερα σε αφανισμό, με τους εργαζόμενους σε αυτές να οδηγούνται στην ανεργία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Οι προτάσεις των διυλιστηρίων και των εταιριών εμπορίας για την πάταξη του λαθρεμπορίου, είναι ο αυστηρός έλεγχος για καταπολέμηση των εικονικών εξαγωγών καυσίμων, ο αυστηρός έλεγχος της διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων, η εξάρθρωση των κυκλωμάτων νέας μορφής λαθρεμπορίου και νοθείας της βενζίνης με άλλες ουσίες (πχ. μεθανόλη, τολουόλη), η εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης με παράλληλη πρόβλεψη επιστροφής πόρων σε κοινωνικά ασθενείς ομάδες, βάσει οικονομικών και γεωγραφικών κριτηρίων, η αφαίρεση άδειας λειτουργίας από τα πρατήρια στα οποία διαπιστώνεται παρέμβαση (πχ. με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς) στη λειτουργία των αντλιών, η άμεση εφαρμογή συστήματος ελέγχου εισροών/εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ο έλεγχος τιμολογίων αγορών σε πρατήρια από ΚΕΔΑΚ και ΣΔΟΕ και εφαρμογή του νόμου στις περιπτώσεις παραεμπορίου και πειρατείας, ο δειγματοληπτικός έλεγχος τιμολογίων εταιριών εμπορίας για τυχόν περιπτώσεις λαθρεμπορίου και πειρατείας, η πάταξη της παραεμπορίας και της παράνομης εμφιάλωσης στο υγραέριο, και ο εκσυγχρονισμός των χρονοβόρων και δαπανηρών τελωνειακών διαδικασιών.
 
 
Η δική μας άποψη είναι, πως αν το λαθρεμπόριο έπληττε άμεσα τα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας και διακίνησης υγρών καυσίμων, απειλώντας τες με αφανισμό, το πρόβλημα θα είχε λυθεί σε μία νύχτα. Μπορεί να μη γνωρίζει κανείς μας όλη την αλήθεια γύρω απ’ αυτό το τόσο «καυτό» θέμα, αλλά τα πάντα είναι θέμα σωστής διαχείρισης, και «κάποιοι» κάτι διαχειρίζονται λάθος. Δεν είναι λίγες οι φορές που γράψαμε στο παρελθόν για τη διαφορά τιμών μεταξύ αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων και 100 οκτανίων, όπου η διαφορά τιμής μεταξύ τους είναι κατά πολύ δυσανάλογη σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε εδώ, από διάφορα σημεία της χώρας και σε βάθος έτους και πλέον, πιστοποιούν την ανεξέλεγκτη κατάσταση όσον αφορά τις διαφορές στις τιμές μεταξύ των καυσίμων, την ίδια στιγμή που οι αντίστοιχες στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι κατά πολύ χαμηλότερες. Τόσο αυτό όσο κι άλλα ερωτήματα γύρω απ’ το θέμα, θα επιδιώξουμε να αναλύσουμε μέσα από τους επίσημους φορείς του κλάδου, στο άμεσο μέλλον. Εν αναμονή λοιπόν.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 15/01/2012, 05:35 μμ.)
  
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Opel
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Πρωτοπαπαδάκη 17 (προέκταση Γαλατσίου), 111 47 Γαλάτσι Αττικής
Τηλ.: +302102925126, Fax: +302102927095
E-mail: opeldendrinos@gmail.com, Website: www.opeldendrinos.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα