IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Το Honda Civic στο WTCC
 
Η Honda ανακοίνωσε ότι το Civic θα τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού (WTCC) της FIA. «Πήραμε μία απόφαση να συμμετάσχουμε στο WTCC με το Ευρωπαϊκό Civic. Θα εξελίξουμε έναν εντελώς νέο κινητήρα για το project και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι εν όψει της νέας πρόκλησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, κ. Takanobu Ito. Σ’ αυτό το project, η Honda θα συνεργαστεί με τις Mugen και J.A.S. Motorsport. Η Mugen θα κατασκευάσει έναν αγωνιστικό κινητήρα, προϊόν του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Honda και θα αναλάβει τα service του κινητήρα σε όλους τους αγώνες μαζί με την ομάδα. Η J.A.S. Motorsport θα εξελίξει το αγωνιστικό αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας σαν βάση το νέο 5-θυρο Civic που παράγεται στο εργοστάσιο του Swindon στη Βρετανία.
Ο αγωνιστικός κινητήρας είναι μία 4-κύλινδρη, υπερτροφοδοτούμενη μονάδα άμεσου ψεκασμού 1.6 λίτρων που υπάγεται στους κανονισμούς Super 2000 της FIA. Η Honda φιλοδοξεί να μπει στο WTCC ήδη από τη φετινή σεζόν (2012), τρέχοντας σε μία σειρά «προκαταρκτικών» αγώνων. Συζητήσεις γίνονται αυτή τη στιγμή με τη FIA, αλλά οι γύροι στους οποίους θα λάβει μέρος φέτος είναι η Ιαπωνία (21 Οκτωβρίου 2012) στην πίστα Suzuka της Honda, και θα ακολουθήσουν η Κίνα και το Μακάο. Στη συνέχεια, η Honda θα συμμετάσχει με μία ομάδα 2 αυτοκινήτων τη διαχείριση της οποίας θα έχει η J.A.S. Motorsport, σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος του 2013.
Οι αγώνες αποτελούν βασικό στοιχείο του DNA της Honda. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, η Honda συμμετείχε για πρώτη φορά στο Isle of man TT και κατόπιν στη Formula-1 τη δεκαετία του 1960. Το WTCC είναι το επόμενο κεφάλαιο που αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της Honda στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και προσφέρει την τέλεια πλατφόρμα για την προβολή του αγωνιστικού της πνεύματος στους πολυάριθμούς οπαδούς της σε όλο τον κόσμο.
Το WTCC είναι ένα διεθνές πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού εγκεκριμένο από τη FIA. Οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου ορίζονται αυστηρά βάσει των κανονισμών της κατηγορίας FIA Super 2000. Όλα τα οχήματα που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα βασίζονται σε μοντέλα μαζικής παραγωγής με πάνω 25.000 μονάδες το χρόνο και τουλάχιστον 4 καθίσματα. Το πρωτάθλημα προορίζεται για αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενο με άμεσο ψεκασμό. Η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί σε κάθε αγώνα είναι 50-60 χλμ. Η πλήρης αγωνιστική σεζόν καλύπτει 12 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα (με 2 αγώνες το Σαββατοκύριακο).
Η Mugen είναι brand της M-TEC, μιας εταιρίας που εδρεύει στη Saitama (Ιαπωνία) με κύριες αγωνιστικές δραστηριότητες τη σχεδίαση, την εξέλιξη, την παραγωγή και προώθηση αγωνιστικών κινητήρων, τα εξαρτήματα και ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα Honda και τεχνική υποστήριξη στην πίστα. Η M-TEC έχει θυγατρικές στην Αμερική (Mugen America Inc) και στην Ευρώπη (Mugen Euro Co Ltd).
Η J.A.S. Motorsport είναι κατασκευαστής αγωνιστικών αυτοκινήτων και αγωνιστική ομάδα που ιδρύθηκε το 1995 για να συμμετέχει κυρίως σε αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού. Έγινε εταίρος της Honda το 1997 σαν εργοστασιακή ομάδα την εποχή του STW (Super Touring Car) στη Γερμανία το 1998 και 1999, στο BTCC της Βρετανίας το 2000 και διευθύνει το τμήμα Honda Racing Customer Support για λογαριασμό της Honda Motor Europe από το 2001. Έχοντας έδρα στο Μιλάνο (Ιταλία), τα κεντρικά γραφεία και το εργοστάσιο της J.A.S. καλύπτουν μία επιφάνεια 2.500 τμ. Πρόεδρός της είναι ο κ. Maurizio Ambrogetti και διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής ο κ. Alessandro Mariani.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 04/02/2012, 02:34 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Ford
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΑΡΑΚΗΣ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ - Βελτιώσεις
Πόντου 71, 164 52 Αργυρούπολη
Τηλ.: +302109958545, Fax: +302109945639, E-mail: g.pitarakis@hotmail.gr
 
Χρήσιμα