IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Renault Twingo: Νέος (σχεδιαστικός) κώδικας επικοινωνίας
Το νέο Twingo είναι το πρώτο μοντέλο Renault που εκπροσωπεί τη νέα σχεδιαστική της ταυτότητα. Είναι χαρακτηριστικό το μεγαλύτερο σήμα στο μαύρο γυαλιστερό φόντο της μάσκας και τα έντονα σπορ στοιχεία εξωτερικά και εσωτερικά.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Από το μικρό της μοντέλο, το Twingo, η  Renault ξεκίνησε την δημιουργία των νέας γενιάς μοντέλων της, που θα φέρουν παράλληλα τη νέα της σχεδιαστική ταυτότητα. Πρόκειται για μία σειρά στιλιστικών χαρακτηριστικών που σκοπό έχουν την πλήρη αναβάθμιση της μάρκας, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης των πωλήσεών της, που ακολούθησαν φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια.
Νέα σχεδιαστική ταυτότητα
Με σχεδιαστικό ύφος που σύντομα θα χαρακτηρίζει τη νέα στιλιστική ταυτότητα όλων των μοντέλων Renault, το νέο Twingo αποπνέει ελκυστικότητα και δυναμική ενέργεια. Πιο αναλυτικά, τα νέα στοιχεία της εξωτερικής σχεδίασης, είναι ο νέος προφυλακτήρας εμπρός, οι προβολείς ομίχλης, τοποθετημένοι ψηλά στον προφυλακτήρα, η μαύρη γρίλια καπό σε χρώμα γυαλιστερό, η νέα πίσω πόρτα με ενσωματωμένα τα φώτα οπισθοπορείας και οι πιο στρογγυλεμένες γραμμές σχεδίασης.
Ευέλικτο εσωτερικό
Το ίδιο σχεδιαστικό ύφος επικρατεί και στο εσωτερικό, με ποιοτικά υλικά στο ταμπλό, μοντέρνες επενδύσεις καθισμάτων και διακοσμητικά στοιχεία που δημιουργούν ένα κομψό και σύγχρονο εσωτερικό χώρο. Το νέο Twingo διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου, που συνήθως βρίσκουμε στα 5θυρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Τα πίσω καθίσματα του νέου Twingo ανάλογα με την έκδοση μετακινούνται εμπρός ή πίσω, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στους πίσω επιβάτες, αλλά και αναδιπλώνονται ανεξάρτητα (έκδοση Dynamic) δημιουργώντας έναν ελεύθερο χώρο 959 λίτρων.
Πλήρης εξατομίκευση
Το νέο Twingo διαθέτει πολλές επιλογές εξατομίκευσης, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του, μεγάλη γκάμα μοντέρνων χρωμάτων και μεγάλες δυνατότητες διαμόρφωσης, επιτρέποντας στον καθένα να βρει τον συνδυασμό που του πάει. Επιπλέον, με μια πλούσια γκάμα αξεσουάρ, η άνεση, η αισθητική και η τεχνολογία συνδυάζονται ιδανικά με στόχο την ικανοποίηση και του πιο απαιτητικού αγοραστή.
Υψηλά επίπεδα ασφάλειας
Το νέο Renault Twingo εξακολουθεί να είναι ένα αυτοκίνητο ευέλικτο, χάρη στη μικρή διάμετρο στροφής του (από 9,85 έως 10,55 μέτρα) και τις συμπαγείς διαστάσεις του, ενώ παρέχει υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας με 4 αερόσακους στον βασικό εξοπλισμό, ABS με EBD και σύστημα υποβοήθησης σε απότομο φρενάρισμα (AFU) καθώς και υποδοχές Isofix για τη μέγιστη ασφάλεια των μικρών επιβατών.
Πρωταθλητής οικονομίας
Το νέο Twingo παραμένει οικονομικό στη χρήση και φιλικό στο περιβάλλον, καθώς διαθέτει στη γκάμα του δυνατούς κινητήρες. Ο 16βάλβιδος βενζινοκινητήρας 1.2 λίτρων με 75 ίππους, έχει βελτιωθεί σημαντικά, εκπέμποντας 105 γραμμ./χλμ. CO2 με μικτή κατανάλωση 4,5 λίτρα (σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που έδινε 119 γραμμ./χλμ. CO2 και 5,1 λίτρα/100 χλμ. αντίστοιχα) κερδίζοντας προβάδισμα σε επίπεδα οικονομίας τόσο με χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας όσο και με μειωμένα κόστη χρήσης. Ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 dCi των 85 ίππων, που διατίθεται για πρώτη φορά στο νέο Twingo, χάρη στις χαμηλές εκπομπές CO2 (90 γραμμ./χλμ.), δεν έχει τέλη κυκλοφορίας ενώ η μικτή κατανάλωση των 3,4 λίτρων/100 χλμ. εξασφαλίζει οικονομία στη χρήση.
Και έκδοση Gordini
Η έκδοση GT Gordini του νέου Twingo είναι κατασκευασμένη με βάση την τεχνογνωσία της Renault Sport, με αποκλειστική σχεδίαση και την υπογραφή Gordini. Θα είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά μέσα στο 2012 και θα ικανοποιεί τους πιο σπορτίφ πελάτες που επιθυμούν έντονη οδηγική απόλαυση με βελτιωμένες επιταχύνσεις, στατικές ή εν κινήσει. Το νέο Twingo, εκτός όλων των παραπάνω, σκοπεύει να κατακτήσει και τον πιο απαιτητικό αγοραστή, χάρη στην υψηλή ποιότητα κατασκευής (κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Novo mesto της Σλοβενίας), στην αξιοπιστία και ασφάλειά του αλλά και στα 5 χρόνια εγγύηση που προσφέρει η Renault, όλα αυτά μαζί, από τα 8.960 ευρώ (τιμή με απόσυρση).
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 15/02/2012, 00:52 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Volkswagen
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ιερά Οδός 165, 122 42 Αιγάλεω Αττικής
Τηλ.: +302105157940, Fax: +302105157939
E-mail: vwinfo@filippaios.gr, Website: www.filippaios.gr

 

 
Χρήσιμα