IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Volvo V40: Η εξέλιξη των παραδόσεων
Το εντελώς νέο V40 που λανσάρει η Volvo, διατηρεί τις «Σκανδιναβικές» του ρίζες, την πολυτέλεια και κορυφαία οδική συμπεριφορά, ενώ πρωτοπορεί στα συστήματα ασφάλειας, πιστό στην παράδοση της μάρκας στον τομέα αυτό.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Η Volvo Car Corporation θα παρουσιάσει το ολοκαίνουριο V40 στο επερχόμενο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης (8-18 Μαρτίου 2012). Το νέο 5-θυρο Σουηδικό hatchback αναμένεται να επαναπροσδιορίσει ριζικά την premium μικρομεσαία κατηγορία, διαθέτοντας συστήματα και τεχνικά χαρακτηριστικά προερχόμενα από μεγαλύτερα μοντέλα της Volvo, σε ένα μοναδικού σχεδιασμού και αίσθησης Σκανδιναβικό «περιτύλιγμα».
Σχεδιασμένο στα νέα πρότυπα της Volvo
Το νέο V40 είναι το πρώτο νέο μοντέλο που εξελίχθηκε εξαρχής σύμφωνα με την ανθρωποκεντρική στρατηγική της μάρκας, Designed Around You (Σχεδιασμένο Γύρω από Σένα). Εξοπλισμένο με μια εντυπωσιακή σειρά high-tech συστημάτων, στοχεύει ξεκάθαρα και μόνο την κορυφή της κατηγορίας του, όπως ισχυρίζεται και ο κ. Stefan Jacoby, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Corporation. Το νέο V40 διαθέτει αναμφισβήτητα Σκανδιναβική εμφάνιση και αίσθηση, σε αρμονία με την αύρα της πολυτέλειας, της υψηλής ποιότητας και της προσοχής στη λεπτομέρεια. Ο νέος πίνακας οργάνων χαρακτηρίζεται από πλήρως γραφικές απεικονίσεις των ενδείξεων. Προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα εξατομικευμένης διαρρύθμισης, αυξάνοντας την επικοινωνία μαζί του και παρέχοντας μια ξεκούραστη και απλοποιημένη εμπειρία οδήγησης.
Κορυφαία χαρακτηριστικά οδήγησης
Το νέο Volvo V40 έχει να επιδείξει κορυφαία δυναμική συμπεριφορά, κάτι που ήταν πρωταρχικός στόχος των μηχανικών της Volvo. Πλαίσιο και ανάρτηση σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν συγκινήσεις στο δρόμο και οδηγική ευχαρίστηση. Η γκάμα κινητήρων ξεκινάει από τον 1.6 D2 turbo-diesel της Volvo με εκπομπές CO2 μόλις 94 γραμμ./χλμ. και καταλήγει στον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.5 Τ5 με 254 ίππους και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε 6,5’’. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν αυτόματο σύστημα εκκίνησης/παύσης λειτουργίας του κινητήρα (start-stop) και σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης, ανεξάρτητα από το αν είναι εφοδιασμένες με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Κορυφαία ασφάλεια και πακέτο υποστήριξης οδηγού
Το νέο V40 διαθέτει ένα κορυφαίο στην κατηγορία του πακέτο ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, που συμπεριλαμβάνει την πρωτοποριακή Ανίχνευση Πεζών με Πλήρως Αυτόματο Φρενάρισμα (Pedestrian Detection with Full Auto Brake) της Volvo και πολλών άλλων νέων στοιχείων. Στα καινούρια συστήματα περιλαμβάνεται ο πρώτος στον κόσμο αερόσακος πεζών, η υποβοήθηση διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keeping Aid) με αυτόματη παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης, και η «έξυπνη» Υποβοήθηση Παρκαρίσματος (Park Assist Pilot) που καθιστά ευκολότερο το παράλληλο παρκάρισμα. Το City Safety, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με τυπικές ταχύτητες πόλης, έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και λειτουργεί τώρα σε ταχύτητες μέχρι 50 χ.α.ώ.
Στόχος πωλήσεων οι 90.000 μονάδες
Η Volvo αναμένει να πουλήσει 90.000 μονάδες από το νέο V40, ανά έτος. Ένα μεγάλο μέρος τους, 85% της συνολικής παραγωγής, θα καταλήξει σε Ευρωπαίους πελάτες. Το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 6 Μαρτίου 2012. Η παραγωγή του εντελώς νέου V40 θα ξεκινήσει το Μάιο του 2012 ενώ αναμένεται στο δίκτυο της Volvo στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου της τρέχουσας χρονιάς. Το V40 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Car Corporation στη Γάνδη, στο Βέλγιο.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 28/02/2012, 03:42 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Fiat
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Κουτουμάτσα Αρχαίας Κορίνθου, 201 00 Κόρινθος
Τηλ.: +302741076100, Fax: +302741074155
E-mail: moustakas@kor.forthnet.gr
 
Χρήσιμα