IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2012 - AC
AC: Η μεγάλη επιστροφή
Η AC επιστρέφει στο σαλόνι της Γενεύης με 4 εκθέματα. Μία από τις παλαιότερες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο που ήταν σε συνεχή λειτουργία από το 1901, συμμετέχει στο σαλόνι της Γενεύης το 2012, έτος που σηματοδοτεί την 50η επέτειο της δημιουργίας του πρωτοτύπου και ακόμα θρυλικού AC Cobra. Τα τρία από τα μοντέλα που παρουσίασε η μάρκα στη φετινή έκθεση της Γενεύης είναι η κλασική γραμμή των μοντέλων AC, αναδεικνύοντας τη μάρκα ως τον δημιουργό μερικών από τα πιο σέξι σπορ αυτοκίνητα στον πλανήτη. Το 4ο αυτοκίνητο, που θα εκπλήξει τον κλάδο, είναι ένα κομψό νέο μοντέλο, με υπερύψηλες επιδόσεις, το AC 378 GT Zagato. Το κομψό αυτό μοντέλο είναι το έκθεμα-έκπληξη στη Γενεύη. Σχεδιασμένο από τον διάσημο Ιταλικό σχεδιαστικό οίκο Zagato ως Perana το 2009, το AC 378 GT Zagato επανενώνει τη μάρκα AC με την Ιταλική παράδοση στη σχεδίαση, η οποία εκτείνεται τόσο στο AC Ace Bristol Zagato της δεκαετίας του 1950 και στο AC Frua από τα μέσα της δεκαετία του 1960. Το AC 378 GT Zagato, διαθέτει έναν V8 κινητήρα 6,2 λίτρων προερχόμενο από την Corvette, με 437 ίππους. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.420 κιλά, με αναλογία στους άξονες εμπρός-πίσω 49-51%. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου, παρά μόνο ότι θα έχει τελική ταχύτητα πάνω από 300 χ.α.ώ., ενώ η εργοστασιακή του τιμή θα είναι κοντά στα 100.000 ευρώ.
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το AC Mk II Classic Aluminium. Αυτό το χειροποίητο αυτοκίνητο παράγεται στο AC Heritage Center, ένα νέο κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς της μάρκας στο ιστορικό Brooklands Racing Circuit. Το Κέντρο θα είναι ένα ζωντανό μουσείο, όπου τα αυτοκίνητα θα συνεχίζουν να κατασκευάζονται για τους συλλέκτες των αυθεντικών μοντέλων AC. Η τιμή του, σύμφωνα με την εταιρία, είναι κοντά στα 270.000 ευρώ. Το AC Mk II Classic, είναι βασισμένο στο «μικρόσωμο» AC Mk II 289 και θα φοράει κινητήρα Ford V8 για τη Βρετανική αγορά και τον κινητήρα LS3 της Corvette για τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.
Το ACMkVI, το μοντέλο-συνέχιση των AC, ακολουθεί τις κλασικές γραμμές της θρυλικής οικογένειας Cobra και παράγεται από την AC Automotive GmbH. Συνδυάζει τον V8 κινητήρα των 437 ίππων που χρησιμοποιείται στην Corvette, με την εξαιρετική Γερμανική ποιότητα κατασκευής. Η σχεδίαση ακολουθεί σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα χαρακτηριστικά και το δυναμισμό ενός σχήματος το οποίο έχει εμπνεύσει τους λάτρεις της αυτοκίνησης για περισσότερο από 5 δεκαετίες.
Η Βρετανική μάρκα σπορ αυτοκινήτων ιδρύθηκε το 1901. Ανήκε στη Ford Motor Company από το φθινόπωρο του 1987 μέχρι και το φθινόπωρο του 1992, όπου έγινε και πάλι ανεξάρτητη. Από τον Δεκέμβριο του 1996 την διαχειρίστηκε η Pride Automotive Group Inc. και τον Ιούλιο του 2002 ανέλαβε η AC Motor Holdings Ltd. (Μάλτα). Η μάρκα σήμερα είναι Αγγλο-Γερμανική, υπό την AC Motor Holdings Ltd. στο Surrey της Αγγλίας και την AC Cars by Gullwing GmbH, στη Heyda της Γερμανίας. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, προεδρεύει ο Στρατηγός Sir Jeremy Mackenzie, πρώην αναπληρωτής ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, διοικητής του Βασιλικού Νοσοκομείου του Chelsea και βοηθός γενικός στο ανάκτορο της Βασίλισσας, ο οποίος ανήκει στους ενθουσιώδεις φίλους της AC.
«Η έκθεση της Γενεύης του 2012 σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την μάρκα AC. Η εταιρία έχει πληγεί από μια σειρά λανθασμένων κινήσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά στη βάση τους, ήταν πάντα η έλλειψη της κατάλληλης βιομηχανικής βάσης. Τώρα, που έχει συνάψει συνεργασίες με κατασκευαστικούς φορείς με ισχυρό ιστορικό στην παραγωγή αυτοκινήτων που μοιράζονται τη θρυλική γενεαλογία της AC, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν», λέει ο Στρατηγός Mackenzie και συμπληρώνει «Το διοικητικό μας συμβούλιο έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση της μάρκας παγκοσμίως, ξεκινώντας από τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά επεκτείνεται σε αγορές όπου η AC συνδέεται με ό,τι καλύτερο υπάρχει στη σπορ σχεδίαση και την κατασκευή αυτοκινήτων».
Σε συνεργασία με το Zagato, σχεδιάζεται η αναδημιουργία ενός αυστηρά περιορισμένου αριθμού μοντέλων AC Ace Bristol Zagato. Επίσης, στα μέσα του 2012, η εταιρίας θα εισαγάγει εκ νέου το AC Ace Classic, η συνέχιση των μοντέλων του 1950 και ο πρόδρομος της AC Cobra, το οποίο θα έχει αρχικά έναν 4-κύλινδρο κινητήρα. Η AC Cars επιδιώκει τώρα να βρει εξειδικευμένους εμπόρους, αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια σε επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη και αλλού.
Ανταπόκριση: Δημήτρης Σπυράκης
6 & 7 Μαρτίου 2012 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mitsubishi
ΑΦΟΙ ΛΕΛΕΚΑΚΗ ΟΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
2ο χλμ. Ιεράπετρας-Γρα Λυγιάς, 722 00 Ιεράπετρα Κρήτης
Τηλ.: +302842024190, +302842080245, +302842089173, Fax: +302842026424
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα