IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2012 - Artega
Artega: Διαρκής και σταθερή ανάπτυξη
Πρόκειται για ακόμη μία εταιρία παραγωγής περιορισμένου αριθμού σπορ αυτοκινήτων με έδρα τη Γερμανία. Έχοντας ήδη εμπειρία από προηγούμενα χρόνια, η Artegaσυμμετείχε στο φετινό σαλόνι της Γενεύης με δύο βασικές ιδέες, πάνω στο γνωστό της αμάξωμα, του οποίου την ευθύνη της σχεδίασης φέρει ο γνωστός μας HenrikFisker, ιδιοκτήτης πλέον την ομώνυμης μάρκας πολυτελών σπορ ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα, όπως η BMWZ8 και η AstonMartinVantage.
Το ολοκαίνουργιο Artega με ηλεκτροκινητήρα, συνδυάζει την αγνή χαρά και τον ενθουσιασμό των σπορ αυτοκινήτων με την προοδευτική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Αυτό το πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε από την Artega, βασίζεται στην ίδια ελαφριά κατασκευή όπως το Artega GT, εξασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση και τεχνογνωσία. Δύο ισχυρά ηλεκτρικά μοτέρ παράγουν από κοινού 280 kW (380 ίππους). Κάθε κινητήρας κινεί ανεξάρτητα μία από τις πίσω ρόδες. Το κιβώτιο ταχυτήτων παρέχεται από τον προμηθευτή της Φόρμουλα-1, Cima, απ’ τη Μπολόνια της Ιταλίας. Το Artega SE έχει επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε μόλις 3,9’’, που σε σύγκριση με τα 4,8’’ αντίστοιχα για την έκδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η παροχή ισχύος στους τροχούς από τους ηλεκτροκινητήρες παρέχεται με γραμμικό τρόπο, χωρίς καθυστέρηση, σε αντίθεση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η μέγιστη ταχύτητα του ηλεκτρικού μοντέλου είναι 205 χ.α.ώ. Το σύνολο του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης ζυγίζει κάτω από 150 κιλά. Η αποτελεσματικότητα του ηλεκτροκινητήρα μετριέται σε πάνω από 90% που είναι πολύ υψηλό ποσοστό.
Το σύστημα συσσωρευτών του Artega SE βασίζεται σε 16 ολοκληρωμένες λιθίου-ιόντων πολυμερών μονάδων μπαταρίας. Τα 12 υψηλών επιδόσεων κύτταρα ανά μονάδα προσφέρουν υψηλή ενέργεια και πυκνότητα ισχύος, για μια αποθηκευτική ικανότητα από 37 κιλοβατώρες σε ονομαστική τάση των 350 Volts. Ένα υψηλής απόδοσης σύστημα ψύξης υγρών προσφέρει ασφαλή λειτουργία στον 300kW πίνακα. Σύμφωνα με το πρότυπο NEDC, το Artega SE έχει μια αυτονομία περίπου 300 χλμ. Στην πράξη και βασιζόμενο σε μέσες συνθήκες οδήγησης, αυτό μεταφράζεται σε μια άνετη διασφάλιση αυτονομίας 200 χλμ. Η υποδοχή φόρτισης στο πίσω μέρος του οχήματος μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε οικιακή γειωμένη πρίζα. Ο χρόνος φόρτωσης μπορεί να μειωθεί στα 90’ σε σταθμούς ανεφοδιασμού και παρόμοιους χώρους. Το κεντρομήχανο Artega GT προσφέρει τις ιδανικές προϋποθέσεις για την τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα. Το Artega SE ζυγίζει περίπου 1.460 κιλά, μόλις 10% περισσότερο από τον συμβατικό αδελφό του. Έτσι, τα χαρακτηριστικά χειρισμού και πέδησης αντιστοιχούν με εκείνα των μοντέλων Artega, με τα φρένα και την ανάρτηση να έχουν προσαρμοστεί για την ισχυρότερη ηλεκτροκίνητη έκδοση, καθώς το μοντέλο SE προσφέρει μια πραγματική αύξηση των επιδόσεων κατά 80 ίππους σε σχέση με τον αδελφό του.
Ως παγκόσμια πρεμιέρα στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, η εταιρία από το Delbruck της Γερμανίας δείχνει τη μελέτη των Artega GT με αφαιρούμενη γυάλινη οροφή. Με αυτά τα στοιχεία εξοπλισμού, η Γερμανική εταιρία κατασκευής μικρής παραγωγής σπορ οχημάτων για άλλη μια φορά αποδεικνύει τη βιοτεχνική αρμοδιότητα. Εξοπλισμένο με όλα τα τεχνικά προσόντα των Coupé, η μελέτη αυτή προχωρά ένα βήμα παραπέρα δίνοντας μια άλλη διάσταση στους επιβάτες του. Χάρη στην εύκολα αφαιρούμενη οροφή, το πιλοτήριο του οδηγού αποκτά περισσότερο αέρα, προσφέροντας πιο έντονη και δυναμική οδήγηση. Η αφαιρούμενη οροφή παραμένει ασφαλής σε ειδική θήκη πίσω από τα καθίσματα. Οι πρώτες εντυπώσεις προς το παρόν δείχνουν ότι δεν θα παραμείνει πρωτότυπο αυτό το μοντέλο. Η τρέχουσα μελέτη του σχεδιασμού είναι ένα έτοιμο προς δοκιμή αυτοκίνητο με το εργοστάσιο να πληροί πλέον τα πολλά αιτήματα των πελατών και για να ανταποκριθεί σ’ αυτά, είναι πιθανό ένα νέο εργοστάσιο με μεγαλύτερες δυνατότητες παραγωγής.
Το 2012 είναι μια ήδη εξαιρετική χρονιά για την Artega, με βάση τους πρώτους δύο μήνες (Ιανουάριος και Φεβρουάριος), καθώς έχει πουλήσει 15 οχήματα, με την ανοδική τάση του προηγούμενου έτους να συνεχίζεται. Από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή των οχημάτων, η εταιρία έχει παραδώσει πάνω από 100 αυτοκίνητα στους ενθουσιασμένους πελάτες της.
Σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή αγορά για τα μοντέλα της Artega. Η κάλυψη πανευρωπαϊκά διευρύνεται για τη νεοσύστατη μάρκα. Στην Ελβετία, η εταιρία ήδη διαθέτει 6 διανομείς. Για να επιτευχθεί μια ακόμα καλύτερη κατανομή και τεχνική κάλυψη, η επέκταση του δικτύου αντιπροσώπων της Artega έχει προγραμματιστεί για το 2012. Χώρες όπως οι Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Κίνα είναι αγορές ισχυρής ανάπτυξης και φυσικά βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλήσεων της Artega. Επί του παρόντος, Μόναχο, Βερολίνο και Ντίσελντορφ είναι ανοικτοί χώροι για περισσότερες κέντρα διανομής στη Γερμανία. Σ’ όλη την Ευρώπη, το δίκτυο διανομής σε Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο θα επεκταθεί.
 
 
Ανταπόκριση: Δημήτρης Σπυράκης
6 & 7 Μαρτίου 2012 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Lancia
ΑΦΟΙ ΒΥΤΙΝΑΡΟΥ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Βουλιαγμένης 270, 173 43 Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ.: +302109751184, +302109707707, Fax: +302109712710
E-mail: butinaros@gmail.com, Website: www.vitinaroscars.gr
 
Χρήσιμα