IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2012 - Aston Martin
Aston Martin: Προσεγγίζοντας αναδυόμενες αγορές
Και η Aston Martin είναι μια εταιρία που, εκ των πραγμάτων, προσεγγίζει αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Ρωσία. Αν και η συνεργασία της με την Toyota της απέφερε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης (Cygnet), που την βοηθάει μακροπρόθεσμα να διαμορφώσει μεγαλύτερα νούμερα πωλήσεων και παράλληλα χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπών ρύπων, η θρυλική φίρμα φαίνεται πως διατηρεί ως στοχευόμενο κοινό την ανώτερη κοινωνική και οικονομική τάξη, εκεί ακριβώς που η μάρκα διακρίνεται και είναι αναγνωρίσιμη. Έτσι λοιπόν, στο περίπτερό της στο σαλόνι της Γενεύης, πρωτεύοντα ρόλο είχαν τα γνωστά κουπέ και κάμπριο μοντέλα της, παράλληλα με το σπορ σεντάν Rapide, το μοναδικό, κατά την προσωπική μου άποψη, που φιγουράρει ως ο σοβαρός αντίπαλος της Porsche Panamera. Η Aston Martin επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η παραγωγή του Rapide θα μεταφερθεί στην έδρα της εταιρίας κατά το 2ο 6μηνο του 2012. Το 2008, λόγω των περιορισμών στο Gaydon και μετά τη σύναψη των 6 μηνών της μελέτης σκοπιμότητας, η Aston Martin διόρισε τη Magna Steyr ως εταίρος για την παραγωγή του αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις της στην Αυστρία. Μια ειδική μονάδα στις εγκαταστάσεις της Magna Steyr είχε τότε καθοριστεί με την προπαραγωγή της Rapide αρχής γενομένης από το 4ο 3μηνο του 2009, πριν το αυτοκίνητο να καταλήξει σε πλήρη παραγωγή το 2010. Από τότε οι Aston Martin και Magna Steyr έχουν μια πολύ θετική συνεργασία με την παραγωγή της Rapide φθάνοντας σε βαθμό αναφοράς τα πρότυπα ποιότητας και αναδεικνύοντας το αυτοκίνητο μία ισχυρή εμπορική επιτυχία για τη μάρκα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Δρ. Ulrich Bez, δήλωσε σχετικά: «Το 2008 είχαμε περιορισμούς στις εγκαταστάσεις του Gaydon όπου η παραγωγή της Rapide εκεί θα έθετε σε πιθανό κίνδυνο την παραγωγή άλλων αυτοκινήτων μας. Δεν ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε αυτό. Τώρα, 3 χρόνια μετά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η μονάδα μας στο Gaydon είναι πιο ευέλικτη και αποτελεσματική από τα καθιερωμένα. Παρότι ο συνολικός όγκος μας δεν έχει αλλάξει σημαντικά, παράγουμε πλέον ένα πολύ πλουσιότερο μίγμα μοντέλων, 8 σειρές μοντέλων συν 5 παραλλαγές, σε σύγκριση με 3 σειρές μοντέλων συν 2 παραλλαγές το 2008, ώστε η παραγωγή της Rapide να είναι πλέον δυνατή».
Η Aston Martin θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της το 2013, οπότε μια ανανέωση με νέα μοντέλα και εκδόσεις, ήταν επιβεβλημένη. Για την ιστορία, ιδρύθηκε το 1913 και για μια 20ετία (1987-2007) αποτέλεσε ένα από τα σήματα της Ford Motor Company. Από το 2007 είναι και πάλι ανεξάρτητη, ως Aston Martin Lagonda Ltd., στο Gaydon/Warwick της Αγγλίας. Βασικό έκθεμα αποτέλεσε η V12 Zagato, ένα κουπέ βασισμένο σχεδιαστικά στις γνωστές γραμμές της μάρκας στη σύγχρονη ιστορία της, με την υπογραφή του γνωστού οίκου Zagato, μια σχέση πολυετής με τον οίκο και τη μάρκα. Κάτω από το καπό του μοντέλου φιγουράρει ο 6.0 V12 κινητήρας της φίρμας που αποδίδει 517 ίππους και 570 Nm ροπής. Οι επιδόσεις προσδιορίζονται στα 305 χ.α.ώ. όσον αφορά την τελική ταχύτητα και τα 4,2’’ για τα 0-100 χ.α.ώ. Η τιμή που ανακοίνωσε η εταιρία για το V12 Zagato προ φόρων είναι 330.000 Βρετανικές λίρες (περίπου 393.000 ευρώ). Το μοντέλο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό, που έχει προσδιοριστεί στα 150 κομμάτια, και θα αρχίσει να παραδίδεται στους τυχερούς αγοραστές του από το τέλος της τρέχουσας χρονιάς (2012).
Μέσα στο 2012 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η παραγωγή του επίσης συλλεκτικού One-77, μόλις 77 αυτοκίνητα, του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Το θηριώδες σπορ μοντέλο των 7.3 λίτρων με τους 750 ίππους, χρειάζεται 2.700 ώρες εργασίας στο χέρι από 27 απόλυτα εξειδικευμένους τεχνικούς, πριν πάρει το δρόμο του για τον εκάστοτε τυχερό αγοραστή.
Το μικρό αυτοκίνητο πόλης Cygnet, στοχεύει τόσο σε νέους αγοραστές όσο και στο υπάρχον κοινό της μάρκας. Πάνω στο αμάξωμα του Toyota iQ, προσαρμόστηκε η σχεδιαστική φιλοσοφία της Aston Martin, με πιο δραστικές επεμβάσεις στο εσωτερικό του μοντέλου. Η παραγωγή του ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 και προωθείται από το δίκτυο της μάρκας σε Ευρώπη και Ασία. Η τιμή του στην Ελλάδα, λόγω των υψηλών δασμών και φόρων, αγγίζει τις 63.000 ευρώ.
Ένα ακόμη βασικό έκθεμα της Aston Martin στο σαλόνι της Γενεύης ήταν η DBS Carbon Edition, σε έκδοση κουπέ και κάμπριο (Volante). Πρόκειται για μοντέλο σε μαύρο ή πορτοκαλί χρώμα, με ειδική επεξεργασία χρώματος και αρκετά trims από ανθρακόνημα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός V12 6.0 λίτρων με 517 ίππους. Η τιμή του μοντέλου αυτού ξεκινάει από 186.582 Βρετανικές λίρες (257.912 ευρώ) για την έκδοση κουπέ και από 196.581 λίρες (272.913 ευρώ) για την έκδοση Volante (κάμπριο). Οι παραδώσεις ήταν προγραμματισμένες από το 1ο 3μηνο του 2012.
Τέλος, η Virage, είναι ένα μοντέλο που «τρέχει» από την Aston Martin από τον Φεβρουάριο του 2011. Τοποθετείται ανάμεσα στις DB9 και DBS και ο 6.0 V12 που φέρει στα «σπλάχνα» της αποδίδει 497 ίππους και 570 Nm ροπής. Κατασκευάστηκε για να προσφέρει την τέλεια οδηγική ευχαρίστηση με μία απόλυτη ισορροπία όσον αφορά την κατανομή βάρους στους άξονες εμπρός/πίσω, που είναι 50/50. Προσφέρει πλείστες δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού σε χρώματα και επιλογές εξοπλισμού, παράλληλα με δυνατότητα χρήσης του αυτοκινήτου είτε ως διθέσιου είτε ως 2+2. Η απλότητα είναι διάχυτη σε όλο το αυτοκίνητο με πλήρως ενσωματωμένο το νέο πρότυπο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της Garmin. Το νέο σύστημα απλοποιεί τη λειτουργία μέσω του υφιστάμενου joystick τεσσάρων κατευθύνσεων που είναι τοποθετημένο στο ταμπλό. Μια νέα 6,5 ιντσών, υψηλής ανάλυσης οθόνη, χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα γραφικά και χάρτες για την οπτική και φωνητική καθοδήγηση του οδηγού στον προορισμό του. Αν μη τι άλλο, η Aston Martin στο σαλόνι της Γενεύης του 2012, έκανε μια δυναμική παρουσία, δείχνοντας ότι η μάρκα έχει προοπτικές για το μέλλον.
 
 
Ανταπόκριση: Δημήτρης Σπυράκης
6 & 7 Μαρτίου 2012 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Skoda
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Πωλήσεις Αυτοκινήτων)
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 12, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: +302106180529, +302106196297, Τηλ. & Fax: +302106196328
E-mail: georgejeferakos@gmail.com
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
 
Χρήσιμα