IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ford Tourneo Custom: Ριζική ανανέωση
Η Ford ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου Tourneo Custom στην Ευρώπη και σε άλλες παγκόσμιες αγορές. Πρόκειται για το 1ο βήμα στη δέσμευση της εταιρίας να ανανεώσει πλήρως τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της ως το 2014.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Η Ford ανακοίνωσε ότι το νέο Tourneo Custom θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη και σε άλλες παγκόσμιες αγορές αργότερα μέσα στη χρονιά (2012). Η επιβατική έκδοση που ενθουσίασε στην πρωτότυπη εκδοχή της στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στη δέσμευση της Ford να ανανεώσει πλήρως τη γκάμα των επαγγελματικών της οχημάτων μέχρι το 2014. Το Tourneo Custom παραγωγής θα παρουσιαστεί στην έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου του Birmingham τον Απρίλιο του 2012.
Νέα επίπεδα στιλ και λειτουργικότητας
Με ελκυστική νέα εμφάνιση, φιλοσοφία καμπίνας και οδική συμπεριφορά επιβατικού αυτοκινήτου, έξυπνες τεχνολογίες και χαμηλή κατανάλωση, το Tourneo Custom λανσάρει νέα επίπεδα στιλ και λειτουργικότητας στην κατηγορία. Το Tourneo Custom διαθέτει προηγμένο, αεροδυναμικό προφίλ βασισμένο στη σχεδιαστική φιλοσοφία Kinetic των επιβατικών Ford, με κύρια χαρακτηριστικά το πιο σπορ στήσιμο, την τολμηρή ανερχόμενη γραμμή ώμου, τα παράθυρα που δεν προεξέχουν από το αμάξωμα, τη χαρακτηριστική τραπεζοειδή μάσκα και τους ανάγλυφους θόλους τροχών. Το Tourneo Custom διατίθεται με κοντό (συνολικό μήκος 4,97 μέτρα) και μακρύ μεταξόνιο (συνολικό μήκος 5,34 μ.) σε εκδόσεις 8 ή 9 θέσεων προσφέροντας άφθονο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Το πρόσθετο μήκος της μακριάς έκδοσης μεταφράζεται σε πλούσιο έξτρα χώρο αποσκευών πίσω από την 3η σειρά καθισμάτων. Με ύψος που δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα, το Tourneo Custom πληροί τις προδιαγραφές των περισσοτέρων κλειστών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.
Εσωτερική ευελιξία επιβατικού αυτοκινήτου
Το Tourneo Custom φέρνει το στιλ και το προηγμένο πνεύμα ενός επιβατικού αυτοκινήτου στην κατηγορία οχημάτων μεταφοράς προσωπικού με μία καμπίνα νέας φιλοσοφίας και υλικά υψηλής ποιότητας. Το μοντέρνο, ανάγλυφο, οδηγοκεντρικό ταμπλό δανείζεται τεχνολογίες από τα επιβατικά Ford. Το cockpit αναβαθμίζεται με μία πολυρυθμιζόνενη θέση οδήγησης και με κολόνα τιμονιού ρυθμιζόμενη ως προς την απόσταση και την κλίση. Τα πίσω καθίσματα είναι νέας σχεδίασης και αναδιπλώνονται εύκολα σε πολλαπλές διατάξεις και αφαιρούνται τμηματικά ή εντελώς. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν ένα ευρύχωρο περιβάλλον και μία άνετη, πλήρως επενδεδυμένη καμπίνα.
Έξυπνες τεχνολογίες αυτοκινήτου
Το υψηλό τεχνολογικό περιεχόμενο του Tourneo Custom συνίσταται σε 5 βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτα και κύρια, οι ECOnetic Technologies, προηγμένες τεχνολογίες Ford, για μείωση των εκπομπών CO2 όπως Auto-Start-Stop (στάνταρ) και Smart Regenerative Charging για όλα τα οχήματα προδιαγραφών Stage V. Επίσης, το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με φωνητική ενεργοποίηση, επιτρέπει τη σύνδεση των κινητών τηλεφώνων και music players στο αυτοκίνητο και λειτουργία φωνητικού ελέγχου. Το Emergency Assistance, λειτουργία του SYNC, που σχεδιάστηκε για να βοηθά τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, δίνει πληροφορίες για τη θέση του οχήματος. Το νέο Tourneo Custom διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα συγκράτησης, με αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής, καθώς επίσης, κάμερα οπισθοπορείας, που ενσωματώνεται στο μεσαίο καθρέπτη. Τέλος, διαθέτει Lane Keeping Alert & Driver Alert, όπου οι πιο πρόσφατες λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού, προειδοποιούν αν διαπιστωθεί τυχαία παρέκκλιση του οχήματος από τη λωρίδα κυκλοφορίας ή ο οδηγός παρουσιάσει σημάδια κόπωσης πίσω από το τιμόνι.
Εξαιρετική οικονομία καυσίμου και συντήρησης
Ο κινητήρας είναι ένας βελτιωμένος 2.2 Duratorq TDCi της Ford σε 3 εκδόσεις ισχύος, 100, 125 και 155 ίππων. Εφοδιασμένο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Auto-Start-Stop στάνταρ, το Tourneo Custom προσφέρει κατανάλωση μικτού κύκλου 6,9 λίτρα/100 χλμ. και 182 γραμμ./χλμ.εκπομπές CO2. Το Tourneo Custom βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Ford που σχεδιάστηκε για ευελιξία και άμεση απόκριση, με στόχο την οδική συμπεριφορά επιβατικού αυτοκινήτου, τη βελτιωμένη οδηγική άνεση και τα μειωμένα επίπεδα θορύβου. Προσφέρει λειτουργικότητα, αντοχή και χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας καθώς και οικονομικό διάστημα service (κάθε 2 χρόνια ή 50.000 χλμ.).
Νέα γενιά επαγγελματικών μοντέλων Ford
Το Tourneo Custom και άλλα νέα επαγγελματικά οχήματα Ford θα παρουσιαστούν το 2012, ξεκινώντας από την έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου τον Απρίλιο. Η Ford θα παρουσιάσει επίσης μεγαλύτερα και με υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο Transit κατά τη διάρκεια του 2012. Τα μοντέλα αυτά θα πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο, και στη Βόρεια Αμερική, και θα διαθέτουν πίσω κίνηση. Η παραγωγή του νέου Tourneo Custom θα ξεκινήσει στα μέσα του 2012 στο εργοστάσιο της Ford στο Kocaeli της Τουρκίας και σύντομα θα ακολουθήσει η διάθεσή του στην αγορά.
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 21/03/2012, 00:05 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
MS AUTO- ΜΗΝΑΣ ΣΟΥΛΗΣ

Γενική Εμπορία Αυτοκινήτων (Πολυτελή/Off-Road)
Ηρώων Πολυτεχνείου 77, 163 42 Ηλιούπολη
Τηλ.: +302109960860, +302109911001, Fax: +302109911902
E-mail: msauto@otenet.gr, Websites: www.msauto.gr, http://msauto.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα