IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Πλήρες πακέτο βελτίωσης του οίκου Je Design για την Porsche Panamera

Κατά το σχεδιασμό της αποκλειστικής γκάμας αξεσουάρ για την Porsche Panamera, ο οίκος βελτίωσης Je Design πέτυχε στο να δημιουργήσει ένα ελκυστικό αεροδυναμικό πακέτο, διαμορφώνοντας έτσι τη μοναδική γραμμή της σεντάν Porsche, ακόμη πιο εντυπωσιακή. Τα εμπρός αεροδυναμικά βοηθήματα της Je Design (3.332 ευρώ) είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε η ροή αέρας στο σύστημα ψύξης να βελτιώνεται περαιτέρω. Τα φώτα ημέρας και δείκτη με τα LED που αναβοσβήνουν, ενσωματώνουν περίτεχνα τις διπλές μπάρες. Επιπλέον, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει κεντρικές οπές αερισμού. Οι πλαϊνές ποδιές (1.547 ευρώ) ενσωματώνουν αρμονικά το σχεδιασμό και πλήρως το μοντέλο, με εισαγωγές αέρα, που δίνουν στην Panamera μία ακόμα πιο σπορ εμφάνιση. Η Je Design έχει τελειοποιήσει ακόμη περισσότερο την ουρά της Panamera, η οποία ήταν ήδη εξαιρετικά ελκυστική στο καθιερωμένο βασικό μοντέλο.
Στη θέση της επέκτασης της πίσω αεροτομής, η εταιρία επέλεξε ρύθμιση για μια σταθερή αεροτομή (1.547 ευρώ), τραβώντας το σχεδιασμό της Porsche σε μια ακόμα πιο σπορ κατεύθυνση. Ο πίσω προφυλακτήρας διαθέτει πλήρης διαχύτη με κεντρική έξοδο του αέρα που σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με το στιλ του αυτοκινήτου. Ένα αφαιρούμενο κάλυμμα είναι ενσωματωμένο από κάτω, πράγμα που σημαίνει ότι ο κοτσαδόρος που διατίθεται από την Porsche προαιρετικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ο λειτουργικός πλήρης πίσω προφυλακτήρας διατίθεται στα 3.332 ευρώ. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιείται το τυποποιημένο σύστημα εξάτμισης (κατόπιν αιτήματος), ακόμη και με τον πίσω προφυλακτήρα Je Design εγκατεστημένο.
Αν ο ενδιαφερόμενος κάτοχος επιθυμεί ο ήχος της Panamera να είναι ακόμα πιο ηχηρός, είναι επίσης δυνατό να εγκατασταθεί ένα πίσω σύστημα εξάτμισης Je Design από ανοξείδωτο χάλυβα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των βαλβίδων (μόνο με κινητήρες βενζίνης) για 3.987 ευρώ. Ένα σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς βαλβίδα ελέγχου είναι διαθέσιμο για το μοντέλο πετρελαίου. Καθεμία απ’ τις 4 στρογγυλές απολήξεις έχει διάμετρο 100 χλστ. Η ανάρτηση με πεπιεσμένο αέρα για την Panamera είναι διαθέσιμη από τον οίκο Je Design αντί 1.428 ευρώ, χαμηλώνοντας το αμάξωμα κατά 20-30 χλστ. Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση με πεπιεσμένο αέρα της Porsche, επιδρά θετικά στις ελαφρές ζάντες αλουμινίου σχεδιασμού Pandora, με ακτίνες και ματ μαύρο χρώμα, με ανοξείδωτο ατσάλι περιμετρικά, διαθέσιμες σε 9 και 10,5 x 22. Το πλήρες σετ τροχών, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ελαστικών υψηλών επιδόσεων διάστασης 265/30R22 εμπρός και 295/25R22 πίσω, κοστίζει 6.545 ευρώ. Φυσικά η λειτουργία του απείρως ρυθμιζόμενου χαμηλώματος του συστήματος απόσβεσης (PASM), με 3 προγράμματα (Comfort, Sport και Sport Plus), διατηρείται.


Τα πακέτα αύξησης ισχύος για την Panamera Diesel και την Panamera Turbo είναι διαθέσιμα από τον οίκο Je Design. Η πρόσθετη μονάδα ελέγχου αυξάνει την τυπική ισχύ από 250 σε 300 άλογα, ενώ η μέγιστη ροπή του 3.0 λίτρων, diesel, 6-κύλινδρου κινητήρα αυξάνεται από 550 σε 650 Nm. Με αυτά τα νέα επίπεδα ισχύος, το βελτιωμένων επιδόσεων Panamera Diesel επιταχύνει στα 0-100 χ.α.ώ. σε 6,5’’ (σε σύγκριση με τα 6,8’’ για το μοντέλο παραγωγής). Η τελική ταχύτητα αυξάνεται από 240 σε 250 χ.α.ώ. Στην Panamera Turbo τα αποτελέσματα της μηχανικής βελτίωσης είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά. Ο οίκος Je Design τόνωσε τη δύναμη του 8-κύλινδρου Bi-Turbo 4.8 λίτρων, στους 600 ίππους. Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση 100 ίππων σε σύγκριση με την δύναμη του καθιερωμένου μοντέλου, (500 ίπποι). Η μέγιστη ροπή των 700 Nm ανεβαίνει τώρα στα 850 Nm, ως αποτέλεσμα των τροποποιημένων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου. Αυτό μειώνει το χρονικό διάστημα της επιτάχυνσης των 0-100 χ.α.ώ. από 4,2’’ σε 3,8’’. Η τελική ταχύτητα των 303 χ.α.ώ. παραμένει αμετάβλητη.
Η εταιρία εγκαθιστά το νέο λογισμικό για τη μονάδα ελέγχου για 1.500 ευρώ (με ΦΠΑ) για το πετρελαιοκίνητο μοντέλο, και για 2.000 ευρώ για το απλό μοντέλο Turbo. Αυτό περιλαμβάνει μια ενός έτους εγγύηση που καλύπτει τον κινητήρα, τον υπερσυμπιεστή, το κιβώτιο ταχυτήτων και την αλυσίδα, η οποία μπορεί να παραταθεί κατά ένα επιπλέον έτος για 200 ευρώ, εφόσον το τροποποιημένο μοντέλο της Porsche είναι όχι παλαιότερο από 2 έτη και με λιγότερα από 100.000 χλμ. στο οδόμετρο. Τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα από τον οίκο Je Design έχουν λάβει πολλά βραβεία από το διεθνή εμπορικό Τύπο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ολοκληρωμένη σειρά αξεσουάρ του οίκου Je Design για τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τον όμιλο VW είναι διαθέσιμες μέσω τηλεφώνου στο +49713120384-0 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.je-design.de.

(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 21/03/2012, 08:29 μμ.)

 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ BARKAS

Τοποθετήσεις Συστημάτων Υγραερίου
Πρωτοπαπαδάκη 62, 111 41 Γαλάτσι, Τηλ.: +302114110752

 
Χρήσιμα