IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ford Focus 1.0 EcoBoost: Size (no) matters*

Το νέο Focus με τον 1.000άρη κινητήρα με υπερπλήρωση και 100 και 125 ίππους, είναι το πιο αποδοτικό βενζινοκίνητο Ford όλων των εποχών, παρά τον μικρής χωρητικότητας κινητήρα του. Τελικά, το μέγεθος μετράει;
* Το μέγεθος (δεν) μετράει
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης & Αλέξανδρος Μοζ
Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης
(
www.giorgoskaragiorgakis.gr)
Την Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου (2012) η «Ελληνική» Ford παρουσίασε στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου του αυτοκινήτου το πολυαναμενόμενο Focus με τον κινητήρα του 1.0 λίτρου, που με τη βοήθεια ενός turbo, αποδίδει την ισχύ των 100-125 ίππων, αρκετή, όπως ισχυρίζεται η εταιρία, για να προσφέρει νέες οδηγικές συγκινήσεις. Προβαίνοντας σ’ έναν «αγώνα δρόμου», η εταιρία δεν είχε διαθέσιμα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα προς δοκιμή, παρά μόνο 2 κομμάτια για τις ανάγκες της επίσημης παρουσίασης του μοντέλου, λόγω των ημερών του Πάσχα. Υποσχέθηκε όμως πως όλοι οι δημοσιογράφοι του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν του λόγου του αληθές.
Περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερη οικονομία
Το νέο Focus 1.0 EcoBoost που εκτέθηκε στο πρόσφατο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης (Μάρτιος 2012), είναι το πιο αποδοτικό βενζινοκίνητο όχημα το οποίο έχει δημιουργήσει ποτέ η Ford. Οι εκδόσεις Focus των 100 και 125 ίππων προσφέρουν κορυφαία κατανάλωση, με 4,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 109 γραμμ./χλμ. στην πρώτη περίπτωση και 5 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές CO2 στα 114 γραμμ./χλμ. για το πιο ισχυρό μοντέλο. Ο 1.0 EcoBoost χρησιμοποιεί υπερσυμπίεση και άμεσο ψεκασμό για εντυπωσιακά επίπεδα ισχύος και απόδοσης καυσίμου από το 3-κύλινδρο μπλοκ του κινητήρα, που είναι μικρό όσο μία κόλα χαρτιού Α4. Αυτός ο συνδυασμός ισχύος και απαράμιλλων εκπομπών CO2 είναι ασυναγώνιστος στην κατηγορία. Η υψηλή ροπή των 170 Nm σ’ ένα ευρύ φάσμα στροφών του κινητήρα, 1.400-4.500 σ.α.λ. (1.400-4.000 σ.α.λ. στην έκδοση των 100 ίππων) υποστηρίζει ένα αποδοτικό στιλ οδήγησης και πετυχαίνει μία καλή αίσθηση επιδόσεων και καμπύλη ροπής τύπου diesel. Ο 1.0 EcoBoost θα προσφέρεται επίσης με τα C-Max και το νέο B-Max εντός του 2012, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα. «Η δημιουργία ενός κινητήρα τόσο μικρού και αποδοτικού που να προσφέρει άφθονη ισχύ και οδηγική απόλαυση σε ένα αυτοκίνητο με τις διαστάσεις του Focus φαινόταν ανέφικτη πριν από μερικά χρόνια», δηλώνει ο κ. Stephen Odell, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Ευρώπης.
Νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του οδηγού
Το Focus 1.0 EcoBoost θα πλαισιώσει το βενζινοκινητήρα 1.6 EcoBoost και τον 1.6 TDCi diesel στη σειρά ECOnetic Technology που περιλαμβάνει τα κορυφαία μοντέλα Ford σε κάθε κατηγορία στον τομέα κατανάλωσης. Πάνω από τα μισά νέα Ford που θα πουληθούν μέσα στο 2012 θα φέρουν το σήμα ECOnetic Technology. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα 2/3 το 2013, καθώς περισσότεροι πελάτες Ford ωφελούνται από τις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών CO2 ECOnetic. Τέτοιες τεχνολογίες, είναι το Active Grille Shutter, που ρυθμίζει αυτόματα τη γρίλια για βελτίωση της αεροδυναμικής, το Smart Regenerative Charging, που φροντίζει η μπαταρία να φορτίζεται πάντα με τον πιο αποδοτικό τρόπο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου, το Ford Eco Mode, ένας έξυπνος καθοδηγητής οικολογικής οδήγησης που ανταμείβει την αποδοτική οδήγηση μέσω γραφικών στο ταμπλό και το Gearshift Indicator, που επισημαίνει την ιδανική στιγμή για αλλαγή σχέσης στην κλίμακα στροφών. Περισσότερες πληροφορίες και εντυπώσεις από το νέο Ford Focus 1.0 EcoBoost θα ακολουθήσουν, μετά και την δοκιμή του μοντέλου.

(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 17/04/2012, 05:21 μμ.)

Κάνετε κλικ εδώ και δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ford Focus 1.0 EcoBoost
 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Smart
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΕΤΡΟΣ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΟΕ

Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
25ης Μαρτίου 14, 173 41 Αγ. Δημήτριος Αττικής
Τηλ. & Fax: +302109715789, E-mail: merc.service.kp@hotmail.com

 
Χρήσιμα