IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Mercedes Citan: Μικρές επαγγελματικές ιστορίες

Το Citan ολοκληρώνει την οικογένεια των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Mercedes. Θα διατίθεται σε 3 μήκη αμαξώματος και σε επιβατική έκδοση, με ψηλό επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας και γκάμα κινητήρων BlueEFFICIENCY.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης

Με το νέο Citan η Mercedes εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των μικρών επαγγελματικών οχημάτων. Με υψηλή ποιότητα κατασκευής, εξαιρετική οδική συμπεριφορά, υποδειγματική ασφάλεια και οικονομία, υψηλό επίπεδο ευελιξίας και στιβαρότητας, το νέο Citan είναι έτοιμο να αναλάβει δράση στις καθημερινές προκλήσεις της πόλης.

Πρακτικό και αξιόπιστο

Το νέο μικρό Van πόλης της Mercedes προσφέρεται σε μια ευρεία γκάμα εκδόσεων καλύπτοντας κάθε μεταφορική ανάγκη. Το νέο Citan διατίθεται ως επαγγελματικό όχημα σε 3 μήκη αμαξώματος (3,94 μέτρα, 4,32 και 4,71 μ.) και σε 3 διαφορετικά βάρη που φτάνουν έως το μέγιστο επιτρεπτό μικτό βάρος των 2.200 κιλών, ανάλογα με την έκδοση του οχήματος. Επίσης, οι πολλαπλές πόρτες φόρτωσης προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στον επαγγελματία. Εκτός από τις μεταφορικές του ικανότητες στην έκδοση panel van, το Citan διατίθεται και σε επιβατική έκδοση με 5 θέσεις και αναδιπλούμενο πίσω ενιαίο κάθισμα, διατηρώντας ταυτόχρονα και μεγάλο χώρο για τις αποσκευές.

Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός ασφάλειας

Η Mercedes, για μια ακόμη φορά, με το νέο Citan, δείχνει πως η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο και φυσικά δεν είναι ζήτημα τιμής. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας Adaptive ESP, το οποίο λαμβάνει υπόψη και το φορτίο του οχήματος. Το καινοτόμο αυτό συστήματα ελέγχου οδικής συμπεριφοράς συνδυάζει τις λειτουργίες αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS), το δυναμικό έλεγχο οχήματος (VDC), που αντισταθμίζει τις τάσεις υπερστροφής και υποστροφής, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), το σύστημα ελέγχου αντιολίσθησης (ASR) και το σύστημα ελέγχου ροπής κίνησης και πέδησης.

Επίσης, στο βασικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων, ανήκουν οι αερόσακοι (έως 6 ανάλογα με την έκδοση), η υποβοήθηση εκκίνησης, τα φώτα πορείας ημέρας, οι ζώνες ασφαλείας με ρύθμιση ύψους, και οι εντατήρες και περιοριστές δύναμης ζωνών ασφαλείας για οδηγό και συνοδηγό. Στην επαγγελματική έκδοση, ένα διαχωριστικό τοίχωμα με συρόμενο παράθυρο προστατεύει τον οδηγό και το συνοδηγό από τυχόν μετακινήσεις ή ανατροπή του φορτίου. Επιπλέον, στο χώρο φόρτωσης υπάρχουν κρίκοι στερέωσης φορτίου, πλαστικό κάλυμμα δαπέδου και επενδύσεις που δεν επιτρέπουν σε αιχμηρά αντικείμενα να καταστρέψουν το δάπεδο του χώρου φόρτωσης.

Μεγαλύτερη εργονομία και άνεση

Το νέο Citan σχεδιάστηκε αποκλειστικά με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα. Χαρακτηριστικά στοιχεία του εξωτερικού σχεδιασμού, είναι η μάσκα με το χρωμιωμένο αστέρι και τις 3 σπορτιφ διάτρητες γρίλιες, οι εντυπωσιακοί προβολείς καθώς και το έντονο σχήμα V του καπό. Ευέλικτο με μικρές διαστάσεις αλλά μεγάλο χώρο φόρτωσης, το νέο Citan είναι η ιδανική μεταφορική λύση για κάθε εργασία. Το εσωτερικό του νέου Citan, διαθέτει υψηλού επιπέδου εξοπλισμό για μεγαλύτερη εργονομία και άνεση.

Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός απολαμβάνουν τα ανατομικά καθίσματα, που προσφέρουν πλευρική στήριξη. Υιοθετώντας τη χαρακτηριστική σχεδιαστική γραμμή της μάρκας, τα υφασμάτινα καλύμματα των καθισμάτων είναι ανθεκτικά, φιλικά προς το δέρμα και εύκολα στον καθαρισμό. Ταυτόχρονα, οι αποθηκευτικοί χώροι μικροαντικειμένων, το ρυθμιζόμενο τιμόνι, το κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειριστήριο και οι εξωτερικοί ρυθμιζόμενοι καθρέφτες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου συμβάλλουν στην εργονομία του οχήματος και καθιστούν τις καθημερινές μετακινήσεις άνετες και ασφαλείς.

Γκάμα κινητήρων για όλες τις απαιτήσεις

Απόδοση, οικονομία και φιλικότητα προς το περιβάλλον, χαρακτηρίζουν και τους 4 κινητήρες του νέου Citan που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Οι 3 είναι υπερτροφοδοτούμενοι πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού και υψηλής ροπής, με απόδοση 75, 90 και 110 ίππων, ενώ ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας παράγει 114 ίππους. Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες διαθέτουν φίλτρο σωματιδίων στο βασικό εξοπλισμό. Τα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων με μοχλό αλλαγής ταχυτήτων τύπου joystick, είναι βολικά τοποθετημένα στην κεντρική κονσόλα μεταδίδοντας την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Επίσης, για μείωση στην κατανάλωση, η βενζινοκίνητη έκδοση διαθέτει το πακέτο BlueEFFICIENCY στο βασικό εξοπλισμό (προαιρετικό για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις).

Μεταξύ άλλων, το πακέτο BlueEFFICIENCY αποτελείται από τη λειτουργία ECO start/stop, τη διαχείριση μπαταρίας και δυναμό και τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, ανάλογα με την έκδοση του οχήματος. Σημαντικοί παράγοντες στην περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου είναι η λειτουργία του συστήματος κίνησης σε συνδυασμό με το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι του βασικού εξοπλισμού. Επίσης, η ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων βοηθά τον οδηγό του νέου Citan να οδηγεί με οικονομικό τρόπο. Επιπλέον, το Citan προσφέρει μεγάλα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων που φτάνουν τα 40.000 χλμ. ή 2 χρόνια.

Υψηλού επιπέδου οδική συμπεριφορά

Οι μηχανικοί ανάπτυξης της Mercedes έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην οδική συμπεριφορά του νέου Citan, ώστε να είναι αντάξια της μάρκας προσφέροντας ένα συνδυασμό δυναμικής οδήγησης, ευελιξίας και άνετης ανάρτησης. Το σύστημα διεύθυνσης Direct-Steer είναι ακριβές ενώ η ανάρτηση, η απόσβεση των αμορτισέρ και οι αντιστρεπτικές ράβδοι έχουν συντονιστεί άψογα μεταξύ τους.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Citan στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο, το Σεπτέμβριο του 2012. Το Citan, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας, θα αποτελεί μία σοβαρή πρόταση στην κατηγορία του, όχι μόνο λόγω της ανταγωνιστικής τιμής του, αλλά κυρίως λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής και των υπηρεσιών που το συνοδεύουν, όπως η 24ωρη εξυπηρέτηση (Service 24h) και η χρηματοδότηση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε επαγγελματία.


(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 21/04/2012, 03:50 μμ.)
 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΛΙΚΟΥΡΤΗΣ

Καθαρισμός Μπεκ (Καρμπυρατέρ/Injection) Μπαταρίες, Λάδια, Μπουζί, Φίλτρα, Μπουζοκαλώδια
Λεωφ. Αθηνών 121 (Ασπρόχωμα) 241 00 Καλαμάτα, Τηλ.: +302721069789

 
Χρήσιμα