IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
911 Turbo Cabriolet - Η καλύτερη του κόσμου!

Η Porsche θα παρουσιάσει στην αγορά τη νέα 911 Turbo Cabriolet στις 8 Σεπτεμβρίου. Έτσι, με το μοντέλο αυτό, ουσιαστικά συμπληρώνεται η γκάμα της δημοφιλούς 911, με συνολικά 14 εκδόσεις.

Η 20ετής παράδοση της 911 Turbo με την κλασσική μαλακή οροφή, στα πλαίσια της σειράς 911, συνεχίζεται με αυτό το ανοικτό, κορυφαίο μοντέλο το οποίο προσφέρει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, συνδυάζοντας όμως ταυτόχρονα την απόλαυση της οδήγησης ενός cabrio. Επιπλέον, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, η 911 Turbo Cabriolet παρουσιάζεται οικονομική στην κατανάλωση καυσίμου, χάρη στον προσεγμένο της σχεδιασμό, τα εξαιρετικά αεροδυναμικά της χαρακτηριστικά και την προηγμένη τεχνολογία του κινητήρα της. Όπως και η κουπέ 911 Turbo, το κάμπριο μοντέλο διαθέτει έναν 6κύλινδρο κινητήρα μπόξερ 3.6 λίτρων με διπλό τούρμπο και σύστημα μεταβλητής γεωμετρίας στροβίλου (Variable Turbine Geometry, VTG). Ο συγκεκριμένος κινητήρας ήδη αποδίδει 480 ίππους και 620 Nm ροπής στις 1.950 σ.α.λ.

Με το νέο προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού «Sport Chrono Turbo», το οποίο διαθέτει μια λειτουργία υπερπλήρωσης, περιοδικά η ροπή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 680 Nm. Η έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων πετυχαίνει τα 0-100 χ.α.ώ. μόλις σε 4’’. Με το κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic S, ο χρόνος αυτός μειώνεται στα 3,8’’. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα 310 χ.α.ώ. Η κατανάλωση καυσίμου της 911 Turbo Cabriolet είναι 12,9 λίτρα για κάθε 100 χλμ., μια πραγματικά παραδειγματική τιμή σε σχέση με ανταγωνιστικά μοντέλα. Παρά την ειδική για ανοικτό μοντέλο ενίσχυση του πλαισίου και το σύστημα προστασίας από ανατροπή με τα roll bars που ανασηκώνονται πίσω από τα πίσω καθίσματα, η ανοικτή έκδοση της 911 Turbo ζυγίζει μόνο 70 κιλά περισσότερο απ' ό,τι το κουπέ μοντέλο. Η ελαφριά μαλακή οροφή των τριών στρωμάτων, η οποία ανοίγει και κλείνει πλήρως και αυτόματα μέσα σε 20’’ περίπου, μειώνει το κέντρο βάρους.

Σε συνδυασμό με την ανάρτηση που είναι ρυθμισμένη ειδικά για τις ανάγκες ενός ανοικτού αυτοκινήτου όπως αυτό και περιλαμβάνει στάνταρ την ενεργή ανάρτηση PASM (Porsche Active Suspension Management), η νέα 911 Turbo Cabriolet προσφέρει τις σπορ επιδόσεις που χαρακτηρίζουν πάντα μια Porsche 911, αλλά και υψηλά επίπεδα ασφάλειας σε συνδυασμό με «ζωντανή» συμπεριφορά. Το σύστημα ευστάθειας της Porsche (PSM) και το ελεγχόμενο σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης (PTM) και 4κίνησης συμβάλλουν επίσης στις ξεχωριστές επιδόσεις. Το σύστημα αυτό διαθέτει έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη και ανάλογα με τις απαιτήσεις, μεταφέρει την κίνηση στον μπροστινό ή τον πίσω άξονα, ενώ η αντίδρασή του, με διαστήματα παρέμβασης που δεν υπερβαίνουν τα 100 milliseconds, είναι ταχύτερη από την αντίδραση του κινητήρα στις μεταβολές φορτίου. Με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,31, η 911 Turbo Cabriolet ταξιδεύει όπως ακριβώς και τα μοντέλα κουπέ. Χάρη στην πίσω αεροτομή, η οποία εκτείνεται αυτόματα σε ταχύτητες πάνω από 120 χ.α.ώ. και μάλιστα κατά 30 χλστ. περισσότερο απ' ό,τι στην κουπέ, το όχημα αυτό είναι το μόνο ανοικτό αυτοκίνητο παραγωγής που δημιουργεί αρνητική άντωση στον πίσω άξονα.

Επίσης, χάρη στα συστήματα παθητικής ασφάλειας που διαθέτει, με 6 αερόσακους στο βασικό εξοπλισμό κι ένα εξελιγμένο σύστημα προστασίας από ανατροπή, με χαλύβδινη σωλήνωση ενσωματωμένη στο πλαίσιο του παρμπρίζ και εκτεινόμενα roll bars πίσω από τα πίσω καθίσματα, η 911 Turbo Cabriolet ακολουθεί όλες τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την παθητική ασφάλεια που ισχύουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα συστήματα φρένων. Η 6πίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά προέρχονται από την Porsche Carrera GT. Προαιρετικά στην 911 Turbo Cabriolet μπορεί να τοποθετηθεί και το σύστημα κεραμικών φρένων (PCCB) που είναι δοκιμασμένο από την Porsche σε αγώνες και διαθέτει μειωμένο βάρος. Ο πλούσιος κατάλογος του βασικού εξοπλισμού της 911 Turbo Cabriolet περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και προβολείς Bi-Xenon, ζάντες χυτού κράματος 19 ιντσών με δίχρωμη απόχρωση, σύστημα κλιματισμού, ανεμοθραύστη, καθώς και το σύστημα διαχείρισης επικοινωνιών Porsche Communication Management (PCM), με σύστημα πλοήγησης, έγχρωμη οθόνη 5,8 ιντσών και το ηχοσύστημα surround της Bose. Η νέα 911 Turbo Cabriolet θα είναι διαθέσιμη από τη Sportscar AE, την «Ελληνική» Porsche, κατόπιν παραγγελίας, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σε τιμή που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mercedes
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
9ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204, +302651085205, Fax: +302651090098

 

 
Χρήσιμα