IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Λεμόνια, ντομάτες, μέλι, πατάτες!
 
Είναι γνωστό ότι αυτός ο τόπος που ονομάζεται Ελλάδα, παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της διατροφικής μας αλυσίδας. Αν σας ξενίζει ο τίτλος του θέματος, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τη συνέχεια για να καταλάβετε.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Κάθε Έλλην οδηγός που έχει μερικά χρόνια εμπειρίας πίσω από το τιμόνι, γνωρίζει πολύ καλά πόσο «σωστά» λειτουργούν οι νόμοι και οι θεσμοί της χώρας, ειδικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ο Έλληνας οδηγός προσαρμόζεται εύκολα στις οδηγικές ιδιαιτερότητες της Ευρώπης, οι οποίες λειτουργούν σωστά και άψογα χάρη στον ευλαβικό σεβασμό και την πιστή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας των λαών των χωρών της αναπτυγμένης Ευρώπης, γιατί έχει μάθε να «επιβιώνει» στο άναρχο κυκλοφοριακό περιβάλλον της Ελλάδας, στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να το πάρουμε ως «έπαινο», γιατί κάθε άλλο παρά τέτοια έννοια έχει.
 
Η αλήθεια είναι ότι ανοίγουμε τώρα ένα τεράστιο κεφάλαιο που απαιτεί μια εξ ίσου μεγάλη κουβέντα, αλλά θα εστιάσουμε σ’ αυτό από το οποίο πήραμε το ερέθισμα για το σχετικό δημοσίευμα. Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής μας αγωγής είναι πολιτικό, όπως και τόσα άλλα, αναρίθμητα πλέον, προβλήματα σ’ αυτό τον τόπο. Καμία κυβέρνηση δεν μπήκε στον κόπο να πάρει πάνω της το όποιο πολιτικό κόστος και να θέσει τις βάσεις για την βελτίωση της κατάστασης στον τομέα αυτό, προστατεύοντας τον πολίτη, τον οποίο εκλέχθηκε για να υπηρετεί. Πηγαίνοντας γρήγορα στο συμπέρασμα, είμαστε μόνοι μας στο επίκεντρο μιας ατελείωτης πολεμικής μάχης, έχοντας ελάχιστα εφόδια για την υπεράσπιση της σωματικής μας ακεραιότητας.
 
 
Όταν κινούμαστε στο οδικό δίκτυο της χώρας, δεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες ερεθίσματα και «μηνύματα» από διάφορες πινακίδες, οι περισσότερες παρανόμως τοποθετημένες. Οι μόνες πινακίδες που δεν τίθενται παράνομες από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και τους παρακείμενους χώρους, είναι αυτές που μας μεταδίδουν χρήσιμες πληροφορίες για την ομαλή και απόλυτα ασφαλή μας οδήγηση. Κάθε άλλη πινακίδα, λειτουργεί αρνητικά στην οδήγηση και υπονομεύει την οδική μας ασφάλεια. Αυτό, ποτέ κανείς δεν μας το δίδαξε τη στιγμή που έπρεπε, όταν βρισκόμασταν στα μαθητικά θρανία, τότε που το «φρέσκο» μυαλό μας δεχόταν εύκολα κάθε πληροφορία και ενημέρωση, έτσι ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε κίνδυνο αργότερα στους δρόμους.
 
Κατά τον ίδιο ακριβώς λόγο, και ο βιοπαλαιστής τοπικός παραγωγός (ο εν λόγω στην ευρύτερη περιοχή του Άργους), έχοντας άγνοια για τους κανόνες ασφαλείας, τοποθέτησε τις «διαφημιστικές» του πινακίδες για την πραμάτεια του στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ., ενώ επέλεξε το χειρότερο σημείο για να στήσει το κινητό του μανάβικο (παραβλέπουμε την όποια ή μη νομιμότητα γι’ αυτό). Σ’ όλη του τη ζωή, κανείς δεν του έδειξε το σωστό, κανείς δεν τον ενημέρωσε, κανείς δεν τον προστάτεψε, και φυσικά, κανείς δεν τον συνέλαβε (ο νόμος του Κ.Ο.Κ. 2696/1999, προβλέπει διαδικασία αυτοφώρου). Η καταστολή δεν είναι λύση για κανένα πρόβλημα, αλλά η συνέτιση των παρανομούντων που (οφείλουν να) γνωρίζουν τη νομοθεσία. Κλείνοντας το άρθρο, παρακαλούμε όλους εσάς τους οδηγούς, να εστιάζετε την προσοχή σας στην οδήγηση και να μην παρασύρεστε από... λεμόνια, ντομάτες, μέλι, πατάτες!
 
(Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε την 06/06/2012, 04:44 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mercedes
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΞΟΥΡΙΣΤΟΣ

Εισαγωγή & Εμπορία Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών & Αξεσουάρ
Λιοσίων 194 & Μωραϊτίνη, 104 45 Κάτω Πατήσια (Αθήνα)
Τηλ.: +302108542663, Fax: +302114110346
E-mail: kostas_ax@windowslive.com,
Website: www.smartaxouristos.com, www.axouristos.car.gr
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα