IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Renault Clio RS Akrapovic Edition: Κάτι παραπάνω από βρυχηθμός!
Renault και Akrapovic συνεργάστηκαν με αποτέλεσμα μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Renault Clio RS με την ονομασία Akrapovic Edition (ΑΕ). Ένα εγγυημένο αποτέλεσμα οδηγικής απόλαυσης από δύο ειδικούς του είδους.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Το Renault Clio RS ΑΕ που παράγεται σε συνεργασία με τη Renault Σλοβενίας​​, είναι το πρώτο Akrapovic Edition όχημα που κατασκευάζεται. Η αποκλειστικότητα είναι διασφαλισμένη, καθώς η παραγωγή αυτής της ειδικής έκδοσης έχει προγραμματιστεί για μόλις 50 μονάδες. Το Renault Clio RS ΑΕ διαθέτει ένα κατασκευασμένο αποκλειστικά από την Akrapovic σύστημα εξαγωγής, με ισχυρή δόση ανθρακονημάτων στο τελείωμα του αυτοκινήτου, προσδιορίζοντας επακριβώς τον χαρακτήρα του μοντέλου. Πάνω απ’ όλα, το μοντέλο Akrapovic Edition σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει την αθλητική φύση του εντυπωσιακού Renault Clio RS, χωρίς να παραγνωρίζονται τα βασικά πρακτικά του στοιχεία.
 
Διακριτικές επιδόσεις
Οι επιδόσεις του Renault Clio RS είναι παραδοσιακά μοναδικές. Ο 16-βάλβιδος κινητήρας των 1.998 κ.εκ. παράγει 200 ίππους και κάνει το Clio RS μια σταθερή αξία στο χρόνο στην κατηγορία των καυτών hatchback. Με μόλις 6,9’’ για την επιτάχυνση των 0-100 χ.α.ώ., σε συνδυασμό με ένα εκ κατασκευής σπορ σασί, το Clio RS AE δίνει την εμπειρία της οδήγησης που σχετίζονται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από τη μια, αλλά με την πρακτικότητα και την άνεση που χαρακτηρίζουν τα τυπικά οικογενειακά αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους.
 
Βελτίωση απόδοσης και ήχου
Η περιορισμένη έκδοση Renault Clio RS ΑΕ διαθέτει μεγαλύτερη έμφαση στον σπορ χαρακτήρα. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα slip-on σύστημα εξάτμισης Akrapovic. Η διπλή ουρά, με εξάτμιση ανοξείδωτου χάλυβα, δίνει στο Clio RS ένα ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του, βελτιώνοντας την απόκριση του γκαζιού με την αύξηση της απόδοσης σε όλο το εύρος στροφών, παράλληλα με και από την άρση της ισχύος κατά 2 ίππους. Η βελτίωση του Clio αφορά και μια μετατόπιση της ροπής κατά 4 Nm κατά μήκος της καμπύλης απόδοσής του. Το σύστημα εξαγωγής Akrapovic που έχει τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο, βελτιώνει επίσης την αναλογία βάρους/ισχύος, με τη μείωση βάρους κατά 4 κιλά, σε σχέση με το αρχικό εργοστασιακό σύστημα εξαγωγής.
 
Γενναιόδωρη παρουσία carbon
Αισθητικά, η slip-on Akrapovic εξάτμιση, μέσω της χρήσης του άνθρακα, παραπέμπει στις εξατμίσεις αγωνιστικού τύπου Akrapovic Racing. Φυσικά, το Renault Clio RS ΑΕ προσφέρει έναν ήχο εξάτμισης μοναδικό και χαρακτηριστικό της Akrapovic, αλλά μέσα στα όρια της έγκρισης τύπου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Την αποκλειστικότητα του Renault Clio RS ΑΕ υπογραμμίζει κι ένα περικάλυμμα της οροφής του μοντέλου, υψηλής ποιότητας. Οπτικά δελεαστικό, το βινύλιο ποιότητας ταιριάζει με τις έξυπνες «Clio RS» γραμμές στο πλάι. Στην οροφή τώρα αποκαλύπτεται το πλήρες λογότυπο Akrapovic σε χρωματικό συνδυασμό που προκαλεί οπτικά εκπληκτική λάμψη.
 
Συλλεκτικότητα με πιστοποίηση
Η περιορισμένη παραγωγή των μόλις 50 αυτοκίνητα Renault Clio RS ΑΕ, είναι προσεκτικά τεκμηριωμένη σε κάθε μοντέλο Akrapovic Edition, με τη χρήση τριών κονκάρδων από ανθρακονήματα Akrapovic Edition. Μία στην πίσω πλευρά, μία στο ταμπλό και άλλη μία για τον ιδιοκτήτη να την τοποθετήσει εκεί όπου αυτός επιθυμεί. Μια άλλη λεπτομέρεια δίνοντας ώθηση στην αξία αυτής της περιορισμένης έκδοσης, είναι ο αλουμινένιος επιλογέας ταχυτήτων, που διαθέτει επίσης το λογότυπο Akrapovic, χαραγμένο από ειδικευμένους εργάτες στη laser τεχνολογία. Η laser χάραξη έρχεται στο προσκήνιο με τις Akrapovic πλάκες στα μαρσπιέ των θυρών, κατασκευασμένες από κράμα τιτανίου, προσεκτικά επιλεγμένο από μια σειρά 9 ειδικών κραμάτων για υψηλή αντοχή.

Στο Clio RS ΑΕ ανακοινώνουν στον οδηγό ή τον επιβάτη που εισέρχονται στο εσωτερικό, ένα μοναδικό αυτοκίνητο έτοιμο να συναρπάσει με μία μοναδική οδηγική εμπειρία. Όμορφα στο σχεδιασμό, οι πλάκες μαρσπιέ από κράμα τιτανίου θα παραμείνουν σε τέλεια κατάσταση, καθώς παράγονται από την Akrapovic με μία ειδική επίστρωση που αποτρέπει τη συνήθη φθορά κατά την είσοδο και την έξοδο. Τελικό διακριτικό του Renault Clio RS ΑΕ αποτελεί το αυτοκόλλητο με το λογότυπο Akrapovic motorsport που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος. Είναι μια κραυγαλέα νότα στην αθλητική κληρονομιά Akrapovic, χτισμένη μετά από 21 χρόνια στο χώρο της κατασκευής συστημάτων εξαγωγής, με κορυφαίας τεχνολογίας υλικά και αγωνιστική υποστήριξη με πάνω από 60 παγκόσμιους τίτλους που έχουν αποκτηθεί με τη βοήθεια της Akrapovic. Κλείνοντας, αν αρκετοί από εσάς ενθουσιαστήκατε από αυτή την ειδική έκδοση του Renault Clio RS, θα σας απογοητεύσουμε, καθώς το μοντέλο αυτό είναι διαθέσιμο μόνο από τους πιστοποιημένους dealers της Renault στις χώρες Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 11/06/2012, 01:40 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Audi
ΔΕΛΤΑ ΚΑΡ ΑΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 47, 264 42 Πάτρα
Τηλ.: +302610420373, Fax: +302610426027
Έκθεση - Συνεργείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
3ο χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Πατρών, 271 00 Πύργος
Τηλ.: +302621034863, Fax: +302621032272
E-mail: audis@deltacar.gr, Website: www.deltacar.gr
 
Χρήσιμα