IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Hummer O2 - Αυτόνομη παραγωγική μονάδα
Μέσα από το θεσμό LA Design Challenge, που κέρδισε η GM στο σαλόνι του Los Angeles, αναδείχθηκε ένα πειραματικό μοντέλο δύο ρόλων με σκοπό την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
 
Η GM Advanced Design κέρδισε στο Design Challenge, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles για 2η συνεχή χρονιά. Η φετινή συμμετοχή που κατέκτησε και την κορυφαία διάκριση, ήταν η απόδοση σε 2 διαστάσεις ενός πρωτότυπου 2015 που απαντά στις ανάγκες της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Με την ονομασία HUMMER O2, η πρόταση αυτή αποδεικνύει ότι η διπλή χρήση ενός οχήματος μπορεί να προσφέρει καθαρά πλεονεκτήματα στο περιβάλλον. Το θέμα του 2006 Design Challenge ήταν η Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα, μία πρόκληση για τα στούντιο σχεδίασης που έπρεπε να μεταμορφώσουν το μέλλον της οδήγησης σε μία περιβαλλοντικά συμβατή εμπειρία. Οι οδηγίες του διαγωνισμού απαιτούσαν επίσης οι συμμετοχές οχημάτων να είναι 100% ανακυκλώσιμες και να έχουν μέγιστη διάρκεια ζωής μόλις 60 μήνες. Η συμμετοχή της GM παρουσιάζεται σαν μία σειρά εικόνων 2 διαστάσεων, όχι σαν τρισδιάστατο μοντέλο. Οι σχεδιαστές του προηγμένου στούντιο σχεδίασης Δυτικής Ακτής της GM στη Νότια Καλιφόρνια αντιμετώπισαν τη φιλόδοξη πρόκληση, να δημιουργήσουν μία φιλοσοφία με καθαρά πλεονεκτήματα για το περιβάλλον. Η ομάδα της GM δημιούργησε μία πρόταση που υπερβαίνει τις αρχές βιωσιμότητας του διαγωνισμού, το HUMMER O2 Concept. «Το HUMMER O2 συνοψίζει το ήθος ενός αληθινού λάτρη υπαίθριων δραστηριοτήτων της Νότιας Καλιφόρνιας με μία καθαρόαιμη off-road ικανότητα, ειδικά ελαστικά φιλικά προς το περιβάλλον, και μεθόδους παραγωγής που προάγουν την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την επαναχρησιμοποίηση» δήλωσε ο Frank Saucedo, διευθυντής της GM Advanced Design στην Καλιφόρνια . «Τα περισσότερα αυτοκίνητα στο Los Angeles περνούν το 95% του χρόνου τους στην ύπαιθρο, κάτω από τον ήλιο, γιατί λοιπόν ένα όχημα να μην παράγει, αντί μόνο να καταναλώνει;». Για να γίνει κατανοητό το HUMMER O2, η ομάδα της GM πιστεύει ότι οι όροι που συνήθως συνδέονται με την οικολογία και τη βιολογία είναι και οι πλέον κατάλληλοι.
 
Φωτοσύνθεση
Το HUMMER O2 Concept έχει ένα επαναστατικό φωτοτροπικό κέλυφος αμαξώματος που παράγει καθαρό οξυγόνο σε όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Πάνελ αμαξώματος με πλήρωση φυκιών μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε καθαρό οξυγόνο που εκλύεται με τη σειρά του στο περιβάλλον και μέσα στο αυτοκίνητο. «Τα πάνελ ουσιαστικά λειτουργούν σαν φύλλα του HUMMER O2 και καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα στο γύρω περιβάλλον» δήλωσε ο Saucedo. «Τα χρησιμοποιημένα φύκια χρησιμοποιούνται σαν βιομάζα για την περαιτέρω παραγωγή ενέργειας».
 
Αναπνοή
Το HUMMER O2 προωθεί την παραγωγή οξυγόνου με ένα σύστημα βαλβίδων 2 δρόμων στη γωνία του κάθε πάνελ. Οι προηγμένες συσκευές ελέγχουν και παρακολουθούν την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα και παρέχουν τις θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την καλλιέργεια των φυκιών, βελτιστοποιώντας παράλληλα την παραγωγή και διανομή του οξυγόνου.
 
Ενέργεια
4 αρθρωτές και αυτοφερόμενες κυψέλες καυσίμου παρέχουν ισχύ σε υδραυλικούς κινητήρες που είναι ενσωματωμένοι σε κάθε τροχό. Ένα ρεζερβουάρ υδρογόνου τοποθετείται σε ιδανική κεντρική θέση για λόγους ασφάλειας και δομής, και γίνεται η καρδιά του οχήματος.
 
Ελαστικά
Τα ελαστικά «ενεργού πέλματος» Active Tread TM προσφέρουν χαμηλή αντίσταση στον αυτοκινητόδρομο, επιτρέποντας άριστη προοδευτικότητα σε συνθήκες off-road καθώς το σχήμα τους μεταβάλλεται προσαρμοζόμενο στο γύρω περιβάλλον και προστατεύοντάς το.
 Δομή
Τέλος, για περαιτέρω μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η δομή του HUMMER O2 αποτελείται από 100% «μεταχειρισμένα» υλικά (post-consumer), μεταξύ των οποίων ένα αλουμινένιο πλαίσιο, καθίσματα με φινίρισμα από υλικά χωρίς στοιχεία πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC-free) και παράθυρα από PETE (που μοιάζει με καθημερινές συσκευασίες τις οποίες χρησιμοποιούν οι καταναλωτές, όπως μπουκάλια από σόδα). Το προηγμένο στούντιο σχεδίασης Δυτικής Ακτής (West Coast Advanced Design Studio) της GM κέρδισε στο διαγωνισμό 2005 Design Challenge με το GMC PAD Concept, μία κινητή σοφίτα πόλης σχεδιασμένης για το περιβάλλον του Los Angeles. 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Nissan
ΒΑΣ. ΧΑΛΚΙΑΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Ιλισού 123, 183 45 Μοσχάτο Αττικής
Τηλ.: +302109408150-1, +302109419662, Fax: +302109418755
E-mail: halkias@halkias-nissan.gr, Website: www.halkias-nissan.gr
 
Χρήσιμα