IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Hyundai i30 1.4 - I-ntelligent για πάνω από 30 λόγους
Η Hyundai δεν αντεπιτίθεται απλώς. Ξαφνιάζει ευχάριστα με ένα πολύ καλό αυτοκίνητο στην πιο εμπορική κατηγορία της Ευρώπης (segment C), κι αυτό είναι μόνο η αρχή.
 
Του Γιάννη Χαρίτου
 
Εκτός από το παραδοσιακό value for money, το νέο i30 έχει έναν δυνατό κινητήρα, είναι πολύ ήσυχο και άνετο, είναι πολύ καλά φτιαγμένο και διαθέτει μια επίσης πολύ καλή συμπεριφορά στο δρόμο. Η Hyundai παραμένει συνεπής στους στόχους που είχε εξαρχής θέσει. Στόχευε και στοχεύει πολύ ψηλά, και προτάσεις σαν το i30 το αποδεικνύουν σθεναρά. Με σταθερά ανοδική δουλειά, παρουσιάζει σήμερα ένα αυτοκίνητο που παίρνει από καλό έως πολύ καλό βαθμό σε όλους τους τομείς, και διατίθεται σε μια ιδιαίτερα καλή τιμή, με βάση την αξία και τον εξοπλισμό του. Η σχεδίαση του κορεάτικου μοντέλου είναι μοντέρνα και καλόγουστη, κάτι που προσθέτει πόντους στην νεανική του διάθεση και το τοποθετεί σε άλλη κλίμακα από τις προηγούμενες υλοποιήσεις της εταιρίας. Φρέσκο και μοντέρνο, είναι άκρως ανταγωνιστικότατο. Την ουσιαστική διαφορά όμως με το παρελθόν, την κάνει με το εσωτερικό. Η σχεδίαση του εσωτερικού, η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί και ο σκουρόχρωμος διάκοσμος, αποπνέουν μία ποιότητα που δεν έχουμε συναντήσει σε άλλο μοντέλο της εταιρίας.
 
Άφθονοι χώροι
Διαθέτοντας το μεγαλύτερο μεταξόνιο (2,65 μ.) στη κατηγορία, το αυτοκίνητο μπορεί να φιλοξενήσει στο σαλόνι του 4 ψηλόσωμους επιβάτες χωρίς καμία παραχώρηση. Ταυτόχρονα ο χώρος αποσκευών είναι απολύτως ικανοποιητικός για την κατηγορία (340 λίτρα). Σωστή είναι και η γενική εργονομία στο εσωτερικό του i30, καθώς όλοι οι διακόπτες και τα χειριστήρια βρίσκονται τοποθετημένα στη σωστή θέση. Μια παρατήρηση είναι ότι οι ενδείξεις του πίνακα των οργάνων δεν είναι πάντα ευδιάκριτες την ημέρα, ανάλογα με τη θέση του ήλιου.
 
Κόστος αγοράς
Οι τιμές πώλησης του i30 1.4 ξεκινούν από τις 14.000 ευρώ της βασικής έκδοσης Classic και φθάνουν τις 16.600 για τη κορυφαία έκδοση Luxury. Έτσι, το νέο μικρομεσαίο Hyundai προσφέρει εξαιρετικό value for money, αφού εκτός από την πολύ καλή ποιότητά του, ο εξοπλισμός του είναι εξαιρετικός ήδη από τη βασική έκδοση Classic, περιλαμβάνοντας 6 αερόσακους (οδηγού/συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής), ABS με EBD, ESP και TCS, κλιματισμό, ηχοσύστημα με ΜΡ3, θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, συναγερμό και προβολείς ομίχλης.  
Κάτω από το καπό
Ο κινητήρας του i30 έχει χωρητικότητα 1.396 κ.εκ. και αποδίδει 109 ίππους στις 6.200 σ.α.λ., με μέγιστη ροπή στρέψης 14,0 Kgm στις 5.000 σ.α.λ., τιμές που αναμφίβολα τον κατατάσσουν στη κορυφή των ατμοσφαιρικών κινητήρων στην κατηγορία. Στην πράξη αποδεικνύεται πολύ ελαστικός και σε συνδυασμό με την κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων, προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις. Το κιβώτιο είναι επίσης πολύ ικανοποιητικό, αν και ο γενικά ακριβής επιλογέας έχει μερικές φορές την τάση να «σκαλώνει» στις γρήγορες αλλαγές. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε την καλή δουλειά που έχει γίνει στο τομέα της ηχομόνωσης, εξασφαλίζοντας τον σημαντικό περιορισμό των μηχανικών ή άλλων θορύβων στο εσωτερικό του i30.
 
Οδηγώντας
Η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου ξαφνιάζει ευχάριστα, επικυρώνοντας και πάλι τις αλλαγές που πρεσβεύει. Οι αναρτήσεις (γόνατα Μακφέρσον εμπρός, σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω) διαχειρίζονται με ασφάλεια τη δύναμη του κινητήρα, προσδίδοντας καλό κράτημα και μία οδική συμπεριφορά που δεν προβληματίζει ποτέ. Στις περισσότερες περιπτώσεις το αυτοκίνητο είναι ουδέτερο, όταν το πιέσεις εμφανίζεται η υποστροφή, το φαινόμενο όμως εκδηλώνεται προοδευτικά και αντιμετωπίζεται εύκολα. Η σταθερότητα που επιδεικνύει το αυτοκίνητο στις υψηλές ταχύτητες, σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό του, το καθιστούν ιδιαίτερα ευχάριστο στο ταξίδι.
 
Στο δια ταύτα
Συνοψίζοντας, το νέο Hyundai i30 φέρνει ένα πλήρες ευρωπαϊκό προφίλ και έχει όλα τα εφόδια να κερδίσει τους αγοραστές της κατηγορίας. Είναι καλά φτιαγμένο, έχει πολύ καλό εξοπλισμό, είναι ασφαλέστατο στο δρόμο με πολύ καλά περιθώρια πρόσφυσης, ταξιδεύει ευχάριστα και ήσυχα.
 
τεχνικά χαρακτηριστικά - επιδόσεις
Μήκος
4,245 μέτρα
Πλάτος
1,765 μέτρα
Ύψος
1,48 μέτρα
Μεταξόνιο
2,65 μέτρα
Μετατρόχια Ε/Π
1,546/1,544 μέτρα
Χώρος αποσκευών
340-1.250 λίτρα
Βάρος
1.193 κιλά
Κυβισμός
1.396 κ.εκ.
Διάμετρος x διαδρομή
77 x 74,99 χλστ.
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)
109/6.200
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
137/5.000
0-100 χ.α.ώ.
11,7’’
Τελική ταχύτητα
187 χ.α.ώ.
Κατανάλωση εκτός πόλης
5,2 λ./100 χλμ.
Μικτή κατανάλωση
6,1 λ./100 χλμ.
Κατανάλωση στην πόλη
7,6 λ./100 χλμ.
Ρεζερβουάρ
53 λίτρα
Εκπομπές ρύπων (CO2)
145 γραμμ./χλμ. 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΨΑΝΗΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων, Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Γεωργίου Ψυχογιού 19, 173 41 Αγ. Δημήτριος
Τηλ.: +302109838850, E-mail: d.lapsanis@gmail.com
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα