IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Honda CR-V: Ανασχεδιάζοντας την επιτυχία
Αποδοτική, λειτουργική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η 4η γενιά CR-V συνεχίζει την επιτυχία των προκατόχων της, που έχουν ήδη καταγράψει 5.000.000 πωλήσεις και ετοιμάζεται να βάλει τη δική της υπογραφή στην ιστορία του μοντέλου.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
«Αν θέλεις να βελτιώσεις ένα αυτοκίνητο που είναι ήδη ισορροπημένο και επιτυχημένο, μοναδική λύση είναι να το αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, κάνοντάς το ταυτόχρονα μικρότερο και πιο αποδοτικό από ποτέ. Αυτό επιδιώξαμε με το νέο CR-V», εξηγεί ο κ. Ryouji Nakagawa, διευθυντής μεγάλων προϊόντων της μάρκας. Βασισμένο στην επιτυχία των προκατόχων του, το νέο CR-V έχει βελτιωθεί ως προς την ποιότητα, πρακτικότητα και πολιτισμένη λειτουργία. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το μικρομεσαίο SUV θα προσφέρεται με μετάδοση σε 2 ή 4 τροχούς, ενώ η αναβάθμιση των βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές CO2.
 
Πλήρως ανασχεδιασμένο
Ανασχεδιασμένο πλήρως για την Ευρωπαϊκή αγορά, το νέο CR-V κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Βρετανίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου (2012). Το νέο μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν μέλος της οικογένειας CR-V, ωστόσο υιοθετεί τη δική του ταυτότητα. Η χαρακτηριστική μάσκα με τις 3 μπάρες και οι βαθιά τοποθετημένοι προβολείς εκφράζουν τη νέα φιλοσοφία για το πρόσωπο, σχήματος Υ, της Honda. Τα κάθετα πίσω φώτα φέρουν την υπογραφή CR-V απ’ την 1η γενιά (1995-2001). Κομψές πινελιές στο Ευρωπαϊκό μοντέλο περιλαμβάνουν έναν ανανεωμένο εμπρός προφυλακτήρα, εμπρός φώτα ημέρας LED και πίσω φώτα LED σε τρισδιάστατη σχεδίαση.
 
Μικρότερο εξωτερικά, μεγαλύτερο εσωτερικά
Στο εσωτερικό, το ταμπλό έχει αρκετά οριζόντια επίπεδα που τονίζουν την αίσθηση χώρου. Τα βασικά χειριστήρια είναι ταξινομημένα ανάλογα με τη λειτουργία τους με μία «ζώνη διεπαφής οδηγού», πίσω από το τιμόνι και μία «ζώνη ενημέρωσης» στο κέντρο της καμπίνας. Το ύψος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 30 χλστ. συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο, χωρίς αυτό να επιφέρει μείωση στην ευρυχωρία του εσωτερικού. Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής της φιλοσοφίας της Honda, για μεγιστοποίηση χώρου και ελαχιστοποίηση των εξαρτημάτων. Με τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, το CR-V μετατρέπεται εύκολα από 5-θέσιο, σ’ ένα ευέλικτο όχημα μεταφοράς φορτίου τραβώντας απλά ένα μοχλό.
 
Υψηλή απόδοση, χαμηλότερη κατανάλωση
Κάτω από το καπό του CR-V, βρίσκεται ένας 2.0 λίτρων βενζινοκινητήρας i-VTEC ή ένας 2.2 i-DTEC diesel. Και οι δύο είναι εξελιγμένες κινητήριες μονάδες της 3ης γενιάς CR-V, με έμφαση στη μείωση των εκπομπών CO2. Για παράδειγμα, το diesel με μηχανικό κιβώτιο εκπέμπει τώρα μόλις 149 γραμμ./χλμ. CO2. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση 12% συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά CR-V, παρά το ότι η ισχύς των 150 ίππων παραμένει ίδια. Το CR-V θα προσφέρεται επίσης με το νέο 1.6 i-DTEC diesel κινητήρα της Honda από το Σεπτέμβριο του 2013. Η πρώτη κινητήρια μονάδα της νέας σειράς Earth Dreams Technology της Honda που θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda  στη Βρετανία. Χρησιμοποιώντας νέο υλικό υψηλής αντοχής στην κυλινδροκεφαλή, η Honda δημιούργησε τον ελαφρύτερο αλουμινένιο diesel 1.6 λίτρων ανοιχτού στροφαλοθαλάμου. Αυτά τα χαρακτηριστικά ελαφρού βάρους, μαζί με το συμπαγή και τον υψηλής απόδοσης υπερσυμπιεστή, θα μειώσουν τους χρόνους απόκρισης και θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό μίγμα επιδόσεων και οικονομίας.
 
Με κίνηση σε 2 ή 4 τροχούς
Το νέο CR-V έχει δοκιμαστεί εκτενώς στην Ευρώπη. Η ανάρτηση του αποτελείται από  γόνατα McPherson μπροστά και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω που έχουν ρυθμιστεί για βελτιωμένη οδηγική άνεση και ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. Το νέο σύστημα διεύθυνσης Motion Adaptive electric power steering (MA-EPS) προσφέρει ευελιξία, καλύτερη πληροφόρηση και απόκριση στις υψηλότερες ταχύτητες. Τα βενζινοκίνητα μοντέλα προσφέρονται με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά τα περισσότερα CR-V θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα Real Time AWD της Honda που τώρα ενεργοποιείται ηλεκτρονικά για βελτιωμένη απόδοση.
 
Πλήρης εξοπλισμός ασφάλειας
Το νέο CR-V συνοδεύεται από μία πλήρη γκάμα εξοπλισμού ασφάλειας σχεδιασμένο να βοηθά τον οδηγό να αποφεύγει ή να μετριάζει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, αλλά και να προστατεύει τους επιβάτες όταν αυτή είναι αναπόφευκτη. Τα συστήματα της Honda, CMBS (Collision Mitigation Braking System) και ACC (Adaptive Cruise Control) παραμένουν στο οπλοστάσιο της ασφάλειας του CR-V, και τώρα για πρώτη φορά στο CR-V πλαισιώνονται από το LKAS (Lane Keeping Assist System) της Honda. Εξάλλου, το νέο CR-V διαθέτει ACE (Advanced Compatibility Engineering) Body Structure, καθιερωμένο στον εξοπλισμό ασφάλειας της Honda, που έχει σχεδιαστεί για να απορροφά ενέργεια κρούσης σε περίπτωση ατυχήματος και να την απομακρύνει από την καμπίνα επιβατών. Το CR-V διαθέτει επίσης μετωπικούς, πλευρικούς και οροφής αερόσακους.
 
Κατόπιν παραγγελίας στην Ελλάδα
Το νέο CR-V θα έρχεται στην Ελληνική αγορά μόνο κατόπιν παραγγελίας. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στο χρονικό διάστημα μεταξύ τέλος Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου (2012), άγνωστο ακόμη σε τι τιμές, και θα αφορούν όλες τις εκδόσεις του μοντέλου, πλην την αντίστοιχη πετρελαίου των 1.6 λίτρων, που αναμένεται περίπου έναν χρόνο αργότερα (Σεπτέμβριος 2013), η οποία θα διατίθεται κανονικά.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 25/09/2012, 04:20 μμ.)
  
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Σ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

 Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
1ο χλμ. Άργους-Τριπόλεως, 212 00 Άργος
Τηλ.: +302751024569, Fax: +302751023768

 
Χρήσιμα