IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Η Fiat «καλεί» τη VW για την αγορά της Alfa Romeo


Ο διευθύνων σύμβουλος Fiat-Chrysler, κ. Sergio Marchionne, ενοχλημένος από τα σχόλια από στελέχη της VW, κάλεσε τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια αναμέτρηση στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο εταιριών αυξάνονται. Ο οικονομικός διευθυντής της VW, κ. Hans Dieter Poetsch. είπε αργά την Τετάρτη (26 Σεπτεμβρίου 2012) ότι ειδικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη νότια Ευρώπη μπορεί να έχουν πρόβλημα επιβίωσης από την κρίση χωρίς κυβερνητική βοήθεια. Η κα Stephan Gruehsem, επικεφαλής εκπρόσωπος της VW, δήλωσε τον Ιούλιο ότι ο κ. Marchionne δεν είχε τα προσόντα για να ηγηθεί της ομάδας λόμπι των κατασκευαστών αυτοκινήτου, ACEA, και δήλωσε ότι η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν διατεθειμένη να εγκαταλείψει την συνεργασία (με την ACEA).
 
«Αν η VW, μέσω του διευθύνοντα συμβούλου της, πιστεύει ότι πρέπει να κάνει κάτι, πείτε τους να εμφανιστούν αύριο το πρωί στις 7:00 στο περίπτερό μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Marchionne. Η Fiat θα αποχωρήσει από την οργάνωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αν είναι απαραίτητο, είπε. Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, κ. Martin Winterkorn, αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Marchionne και θα παραστεί στη συνεδρίαση της ACEA την Παρασκευή στον εκθεσιακό χώρο της Fiat, είπε ο εκπρόσωπος Eric Felber, προσθέτοντας ότι η VW «κολλάει στη δήλωσή μας» ότι ο Marchionne θα πρέπει να παραιτηθεί.
 
Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επίσης διαπραγματευτεί θερμές ανταλλαγές πάνω στη μάρκα Alfa Romeo της Fiat, με τον κ. Marchionne να επιμένει ότι δεν είναι προς πώληση, και λέγοντας για τον πρόεδρο της VW, κ. Ferdinand Piech, «να πάει και να τραγουδήσει κάπου αλλού». Η κατάσταση φαίνεται να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ο κ. Piech απάντησε σε βραδινή δεξίωση της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας την Τετάρτη ότι η VW μπορεί να περιμένει για την Alfa. Ο κ. Marchionne επανέλαβε την Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου 2012) ότι η Alfa Romeo δεν είναι προς πώληση, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Πρέπει να το πω στα γερμανικά;»
 
Η VW, που ενισχύθηκε από τις πωλήσεις του ομίλου στην αγορά της Κίνας, κερδίζει μερίδιο στη χειρότερη Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων τα τελευταία 17 χρόνια, προσφέροντας εκπτώσεις και πακέτα χρηματοδότησης στη Γαλλία και την Ιταλία, που οι ανταγωνιστές της δεν μπορούν να συναγωνιστούν. Η VW είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στις ΗΠΑ. Ο όμιλος VW δημοσίευσε αύξηση των πωλήσεων μέχρι τον Αύγουστο 31%, ξεπερνώντας το 26% του ομίλου Chrysler. Η GM δήλωσε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου (2012) ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει χρήματα στην Ευρώπη με τη Fiat και τον όμιλο PSA/Peugeot-Citroen να προσπαθούν να διατηρήσουν τους πελάτες τους με εκπτώσεις μέχρι και 30%.
 
Ο κ. Marchionne, που υπηρετεί ως πρόεδρος εκ περιτροπής της ACEA, έχει παροτρύνει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για να καταλήξουν σ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μείωση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στην περιοχή, μια κίνηση στην οποία αντιστάθηκε η VW και οι άλλες Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η VW απείλησε να εγκαταλείψει την οργάνωση μετά από ένα άρθρο της New York Times τον Ιούλιο, ότι ο κ. Marchionne κατηγόρησε την τιμολογιακή πολιτική της VW για τη δημιουργία ενός «λουτρού αίματος» στην Ευρώπη.
 
«Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχιση του ρόλου μου χωρίς την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου», δήλωσε ο κ. Marchionne στους δημοσιογράφους στο σαλόνι του Παρισιού την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου (2012). «Αλλά επίσης δεν δίνω δεκάρα, τι σκέφτεται ο οικονομικός Διευθυντής ή ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της VW». Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, κ. Carlos Ghosn, δήλωσε ότι η λειτουργία της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ένα άχαρο έργο κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. «Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση όποιου διαχειρίζεται την ACEA λέγοντας ματιά, πάνω από τα προβλήματά μου, έχω να ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Ghosn. «Είμαι πολύ χαρούμενος για όσο διάστημα δεν είμαι εγώ», απάντησε ο κ. Ghosn με ένα γέλιο, όταν ρωτήθηκε για το ποιος θα πρέπει να λειτουργεί την ένωση (ACEA).
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 28/09/2012, 02:34 πμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
Δημητρίου Βερελλή 47, 165 62 Γλυφάδα
Τηλ.: +302109603459
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.
 
Χρήσιμα