IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Αίσιο τέλος της κόντρας Fiat-VW για την Alfa Romeo


Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, κ. Sergio Marchionne, και ο ομόλογός τους στη VW, κ. Martin Winterkorn, επέλυσαν μια διαφορά που απειλούσε να παραλύσει κύρια ομάδα λόμπι του αυτοκινήτου της Ευρώπης (ACEA) καθώς η αγορά στην περιοχή βρίσκεται στα 17ετή χαμηλά της. Τα παραπάνω στελέχη μετά τη συνάντηση της ACEA στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (2012), εμφανίστηκαν δημόσια με χειραψία. Είπαν ότι ο κ. Marchionne θα παραμείνει επικεφαλής της ACEA, μετά τις απειλές, τόσο από τη Fiat όσο και τη VW κατά τους τελευταίους μήνες, ότι θα εγκατέλειπαν την ACEA. Ο κ. Winterkorn δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος και ο κ. Marchionne υπήρξαν καλοί φίλοι για πολλά χρόνια κι ότι αποκαταστάθηκαν τα πράγματα».
 
Ο κ. Juergen Pieper, αναλυτής της Bankhaus Metzler στη Φρανκφούρτη, είπε: «Είναι βασικά μια αψιμαχία μεταξύ δύο alpha animals*», (ξενική έκφραση για τον χαρακτηρισμό σκληρών ανθρώπων με ηγετικά χαρακτηριστικά) προσθέτοντας: «Η τεταμένη κατάσταση στην Ευρωπαϊκή αγορά προσθέτει στη σύγκρουση». Οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ των κατασκευαστών, καθώς οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1995 και τα στελέχη κατηγορούν το ένα το άλλο για τις μεγάλες εκπτώσεις που δημιουργούν απώλειες. Από την ανάληψη της 2ετούς προεδρίας της ACEA τον Ιανουάριο (2012), ο κ. Marchionne ζήτησε τη συνεργασία μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης για μείωση της παραγωγής ως απάντηση στη συρρίκνωση.
 
Ο κ. Marchionne είπε ότι τα μέλη της ACEA αποφάσισαν σήμερα (Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012) να αντιμετωπίσουν την πλεονάζουσα παραγωγική τους ικανότητα, καθώς η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι «ευχάριστη» και η βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίσει ακόμα πιο πολύ την πλεονάζουσα παραγωγή. «Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με τους ίδιους ανταγωνιστές, όλοι πίνουμε από το ίδιο αυλάκι και οι πόροι είναι περιορισμένοι», είπε. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης είναι στην ίδια πορεία και λειτουργούν καλά μαζί, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, κ. Dieter Zetsche, στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της ACEA. Η σύνοδος επικεντρώθηκε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και του εμπορίου, μεταξύ άλλων θεμάτων.
 
Ο «φιλικός» αγώνας μεταξύ VW και Fiat ξεκίνησε με παρατηρήσεις του κ. Marchionne τον Ιούλιο (2012) για τη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει επιχείρηση από τους μικρότερους ανταγωνιστές στην Ευρώπη. Ο κ. Marchionne κατηγόρησε τη VW σε μια συνέντευξη σε εφημερίδα ότι είναι πολύ επιθετική με χαμηλότερες τιμές των ανταγωνιστών. Ο οικονομικός διευθυντής της VW, κ. Hans Dieter Poetsch, έριξε λάδι στη φωτιά, όταν είπε στο σαλόνι του Παρισιού αυτή την εβδομάδα ότι ειδικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη νότια Ευρώπη, μπορεί να έχουν πρόβλημα επιβίωσης από την κρίση χωρίς κυβερνητική βοήθεια.
 
Μια πηγή της βιομηχανίας του αυτοκινήτου δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι η VW εξακολουθεί να ήθελε έναν πιο μακροπρόθεσμο ανασχεδιασμός της δομής της ACEA, που θα δουν ένα τέλος στην εναλλαγή της προεδρίας της μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Αντ’ αυτού, η VW ήθελε η προεδρία να μετατραπεί σε μόνιμα ουδέτερο ρόλο, είπε η πηγή.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 28/09/2012, 10:06 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Σ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

 Γενικό Συνεργείο Αυτοκινήτων
1ο χλμ. Άργους-Τριπόλεως, 212 00 Άργος
Τηλ.: +302751024569, Fax: +302751023768

 
Χρήσιμα