IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Έκλεισε (και επίσημα) η MAVA ΑΕ


ΠΡΙΝ


ΜΕΤΑ

Τι σας έλεγα; Ότι η MAVA ΑΕ ετοιμάζεται για πτώχευση, αν δεν την είχε κάνει ήδη («Άποψή μου...» στις 31/3/2008). Ε, ναι λοιπόν! Σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω της εταιρίας, η διοίκηση ανακοίνωσε σιωπηρά στο προσωπικό της την παύση πληρωμών και την αίτηση κήρυξης πτώχευσης στο πρωτοδικείο (ερευνάται και θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα) και έπεται η συνέχεια, όσον αφορά την εκκαθάριση που θα γίνει από την εκποίησή της, μέσω της οποίας θα κλείσουν «τρύπες» που δημιουργήθηκαν σταδιακά τα τελευταία χρόνια ως την οριστική «πτώση», που πιστοποιήθηκε δημόσια και με την αφαίρεση των γραμμάτων του λογοτύπου RENAULT από την ταράτσα του κτιρίου (βλέπε σχετική φωτογραφία).

Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας δεν θα καλύψει πλήρως τα «κενά» και φυσικά θα υπάρξουν... εντάσεις. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς την οικονομική διαχείριση της εταιρίας, παρά μόνο η Οικονομική Διεύθυνση και φυσικά οι Μέτοχοι, με πρώτο και «καλύτερο» τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Αλέξανδρο Μανιατόπουλο. Άρα λοιπόν, κάθε νούμερο που μπορεί να διαρρέει όσον αφορά το συνολικό μέγεθος της «μαύρης τρύπας», σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι το ακριβές. Γι’ αυτό, θα αρκεστούμε σε πληροφορίες που συλλέγονται πάντα εκ των έσω (χωρίς να αποκαλύπτονται και καταλαβαίνετε το γιατί), οι οποίες μιλούν για άνοιγμα κοντά στα 200.000.000 ευρώ(!) όσον αφορά την MAVA ΑΕ, ενώ σημαντικό είναι και το αντίστοιχο άνοιγμα της εταιρίας ΒΑΤΕΚ ΑΕ (συμφερόντων του ιδίου επιχειρηματία), που διαχειριζόταν τα σήματα Budjet (η οποία πουλήθηκε ή αποδεσμεύτηκε από την εταιρία αυτή) και Europcar για την Ελλάδα, που ανέρχεται σε περίπου 70.000.000 ευρώ(!)

Το αξιοπερίεργο είναι πώς το συνολικό άνοιγμα άγγιξε ένα τόσο υψηλό ποσό. Και για να καταλάβετε την τάξη μεγέθους, αρκεί να μεταφράσετε τα παραπάνω ποσά σε ΠΕΔ (Πρώην Ελληνικές Δραχμές). Ούτε λίγο ούτε πολύ, 92 δις δραχμές(!!!) Δεν περιμένουμε φυσικά να πάρουμε απαντήσεις από κάποιον υπεύθυνο, σχετικά με το αν επιβεβαιώνονται τα εν λόγω ποσά και πώς προέκυψαν. Πρέπει όμως, τουλάχιστο ο άμεσα υπεύθυνος της εταιρίας (κ. Μανιατόπουλος), να τοποθετηθεί επίσημα για το αν θα καλύψει οικονομικά το προσωπικό της εταιρίας, που τώρα ουσιαστικά μένουν άνεργοι και δεν είναι και λίγοι, αν και σε τι βαθμό τις όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν με πελάτες της Γαλλικής φίρμας που είχαν προβεί σε παραγγελίες αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των δυσάρεστων γεγονότων, και τέλος, αν θα καλύψει και σε ποιο βαθμό τους προμηθευτές της εταιρίας, που είναι διαφόρων κατηγοριών, από εκδοτικές εταιρίες, μέχρι προμηθευτές γραφικής ύλης και βάλε. Ίδωμεν...


Δημήτρης Σπυράκης
dimspy@ixauto.gr
info@ixauto.gr
 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Honda
Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ

Έκθεση - Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
9ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: +302651085204, +302651085205, Fax: +302651090098

 

 
Χρήσιμα