IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Toyota Auris: Στα όρια της κατηγορίας του
Το νέο Auris που εμφανίστηκε στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012, αποτελεί μια τολμηρότερη και δυναμικότερη προσέγγιση, αλλά είναι και πλουσιότερο με το μικρότερο λειτουργικό κόστος από ποτέ.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σπυράκης
Σχεδιασμένο για την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά του μοντέλου, το νέο Auris παράγεται στο Βρετανικό εργοστάσιο της Ιαπωνικής εταιρίας, στην Toyota Motor Manufacturing UK, μαζί με το Avensis, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρίας στις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητες. Το νέο Auris εντυπωσιάζει με την ποιότητα του εσωτερικού, την αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά και τη βελτιωμένη απόδοση ολόκληρης της γκάμας κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου και του πλήρως υβριδικού μοντέλου, που ηγείται στη δική του κατηγορία αγοράς.
 
Με νέα σχεδιαστικά στοιχεία
Υιοθετώντας νέα σχεδιαστικά στοιχεία σε εσωτερικό και εξωτερικό, το νέο Auris είναι το χαμηλότερο αυτοκίνητο στη μικρομεσαία κατηγορία (C). Το νέο εξωτερικό του μεγιστοποιεί τα οφέλη της χαμηλότερης μετωπικής επιφάνειας και μιας συνολικής μείωσης ύψους  55 χλστ., χαρίζοντας στο νέο Auris αεροδυναμικό συντελεστή Cd μόλις 0.28, αυξάνοντας την ευστάθεια και μειώνοντας την κατανάλωση. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του νέου Auris υποδηλώνει δυναμισμό. Το εμπρός τμήμα αναδεικνύει το νέο πρόσωπο της μάρκας. Συνδυάζει το σχεδιαστικό στιλ Under Priority της μάσκας με προβολείς Keen Look και φώτα ημέρας LED Daytime Running Light (DRL), προσδίδοντας μεγαλύτερο κύρος στη γκάμα του Auris και πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο. Μία εντυπωσιακή στιλιστική αλλαγή είναι η επιμήκυνση των τριών κρυστάλλων, με πιο δυναμική πίσω κολόνα, πάνω από μία πιο ανάγλυφη μεσαία γραμμή διακοσμημένη με χρώμιο. Η πίσω πόρτα διαθέτει μεγαλύτερο άνοιγμα και ισχυρές, κυρτές και κοίλες επιφάνειες, και συνδυάζεται με νέας σχεδίασης πίσω φώτα και προφυλακτήρα, ενισχύοντας έτσι την εικόνα πλάτους και στιβαρότητας του νέου Auris.
 
Ιδιαίτερα προσεγμένο εσωτερικό
Στο εσωτερικό, η αφή των επιφανειών έχει σαφώς βελτιωθεί σε όλη την καμπίνα. Το τιμόνι είναι επενδυμένο με δέρμα nappa κορυφαίας ποιότητας με μονή ραφή τύπου baseball. Η πάνω επιφάνεια του ταμπλό και οι πλευρικές επιφάνειες της επένδυσης θυρών έχουν μαλακό σαγρέ φινίρισμα, τα υποβραχιόνια φέρουν επενδύσεις και οι κολόνες του cockpit είναι επενδυμένες με ύφασμα. Η νέα διάταξη της καμπίνας έχει βελτιώσει σημαντικά τη θέση οδήγησης, αυξάνοντας παράλληλα 20 χλστ. την ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών των πίσω επιβατών και 90 χλστ. το μήκος του χώρου αποσκευών. Όλες οι εκδόσεις προσφέρουν αυξημένη χωρητικότητα 360 λίτρων, ενώ η νέα θέση της μπαταρίας κάτω από το πίσω κάθισμα διασφαλίζει στο Auris Hybrid χώρο αποσκευών εφάμιλλο των άλλων μοντέλων της σειράς.
 
Το νέο Auris ωφελείται επιπλέον από το μικρότερο ύψος αμαξώματος, τη χαμηλότερη θέση οδήγησης και το χαμηλότερο κέντρο βάρους καθώς κι από τα αναβαθμισμένα συστήματα διεύθυνσης και ανάρτησης, ενώ ευρέως χρησιμοποιείται σύστημα με διπλά ψαλίδια πίσω, για μεγαλύτερη άνεση, απόκριση και πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Τα πλαίσια των οργάνων και των αεραγωγών, η κεντρική κονσόλα και το διακοσμητικό πλαίσιο του τούνελ μετάδοσης, τα χειριστήρια αιρκοντίσιον και ηχοσυστήματος και οι επενδύσεις θυρών έχουν ασορτί φινίρισμα, ένα ποιοτικό σατινέ ασημί.
 
Η έγχρωμη οθόνη αφής 6,1 ιντσών περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης πλήρους χάρτη με online λειτουργία τοπικής αναζήτησης, live δελτίο κυκλοφορίας, προειδοποίηση μόνιμων καμερών ασφαλείας και αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος. Επίσης, συνδέεται με κάμερα οπισθοπορείας για πιο άνετη και ασφαλέστερη κίνηση με όπισθεν, αλλά και παρέχει τη δυνατότητα αποστολής/λήψης SMS στην οθόνη, απεικόνιση φωτογραφικών βασισμένη σε USB και πολλές άλλες επιλογές. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη μείωση του βάρους. Στο νέο Auris χρησιμοποιείται εκτενώς ατσάλι υψηλής αντοχής, κυρίως στο πάνω μέρος της δομής του αμαξώματος. Έτσι επιτυγχάνεται αύξηση 10% στην ακαμψία του αμαξώματος, συνολική μείωση βάρους του οχήματος μέχρι 40 κιλά, ανάλογα με την έκδοση, με θετικά αποτελέσματα στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους.
 
Πλήρης γκάμα κινητήρων
Η Toyota ήταν η πρώτη εταιρία που προσέφερε δυνατότητα επιλογής από 3 κινητήρες στην κατηγορία C και το σύστημα Hybrid Synergy Drive του νέου Auris προσφέρει αναβαθμισμένη απόδοση και επιδόσεις στο μοναδικό πλήρως υβριδικό σύστημα της εταιρίας. Το νέο Auris διαθέτει το βραβευμένο πλήρως υβριδικό σύστημα με κινητήρα 1.8 λίτρων, καθώς και τη δυνατότητα επιλογής ενός πετρελαιοκινητήρα 1.4 λίτρων και 2 βενζινοκινητήρων στα 1.33 και 1.6 λίτρα.
 
Βελτιωμένη οδική συμπεριφορά
Η οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά θεωρείται απ’ τις καλύτερες στην κατηγορία του μοντέλου. Το εξωτερικό είναι άκρως αεροδυναμικό, με φαρδύ και στιβαρό αμάξωμα. Οι αναβαθμίσεις στην ανάρτηση διασφαλίζουν έλεγχο στις υψηλές ταχύτητες και μεγαλύτερη ακρίβεια στην απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας. Το νέο Auris είναι σχεδιασμένο για μία συνολικά πιο δυναμική οδηγική εμπειρία. Διαθέτει χαμηλότερη θέση οδήγηση, προηγμένη ανάρτηση και πιο εξελιγμένο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση, για ταχύτερη απόκριση και μεγαλύτερη σταθερότητα στο δρόμο.
 
Έμφαση στην ασφάλεια
Η ποιότητα και η ασφάλεια είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία του νέου Auris. Τα στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας συμβάλλουν στην αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων σε πρώτη φάση. Μεταξύ αυτών είναι το ABS με EBD, το Brake Assist, το VSC (Vehicle Stability Control), το Traction Control (TRC), το HAC (Hill-start Assist Control) και η λειτουργία προειδοποίησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης. Για μέγιστη προστασία των επιβατών, το νέο Auris εφοδιάζεται με 7 αερόσακους (οδηγού/συνοδηγού, προστασίας γονάτων, πλευρικούς και οροφής). Η δομή του καπό και η διάταξη του κινητήρα έχουν ανασχεδιαστεί ώστε να παρέχουν μέγιστη προστασία στους πεζούς. Το νέο Auris αναμένεται να έχει ακόμη καλύτερη πορεία στην Ελληνική αγορά απ’ τον προκάτοχό του.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 13/11/2012, 03:05 πμ.)
 
  
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Mazda
(MIATA) Μ. ΝΟΜΙΚΟΣ - Γ. ΚΟΥΡΗΣ ΟΕ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ
Γ. Παπανδρέου 106, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής
Τηλ.: +302102832915, +302102845726, Fax: +302102841073
E-mail: miata@ath.forthnet.gr, Website: www.miataservice.gr
 
Χρήσιμα