IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Ελλάδα είναι ολόκληρος ο πλανήτης Γη!


Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην ανθρωπότητα και την εξέλιξή της, είναι η στρέβλωση της ιστορίας και η απόκρυψη σημαντικών στοιχείων που αποκαλύπτουν τις ρίζες και τον πολιτισμό των προγόνων μας.
Του Δημήτρη Σπυράκη
Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί σε διάφορα ενημερωτικά ιστολόγια του δικτυακού κόσμου η είδηση περί αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στη μακρινή Κίνα, τη χώρα σε διαρκή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς. Το αξιοπερίεργο εδώ είναι ότι κανένα από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας (επαναλαμβανόμενη σύμπτωση) δεν έκανε καμία αναφορά. Μία ακόμη τρανή απόδειξη για την «εικονική πραγματικότητα» στην οποία κάποιοι θέλουν να μας βάλουν να ζούμε. Κι εμείς από την πλευρά μας, δεν πρέπει να σταματήσουμε να αναζητούμε την μία και μοναδική πραγματικότητα. Τις αληθινές ρίζες των προγόνων μας που μας κληροδότησαν τον πλανήτη ως «προίκα» για τις γενιές που μοιραία θα ακολουθήσουν. Σ’ ένα από τα ιστολόγια αυτά, βρήκαμε το δημοσίευμα που ακολουθεί και το παραθέτουμε αυτούσιο. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο αυτό, πάρθηκαν από διάφορους ιστότοπους που έχουν κάνει αναφορά στο θέμα.
Έως την Κίνα οι αρχαίοι Έλληνες(;)
Ένας αμφορέας με Ελληνικές ρίζες βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903, άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας Ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν). Ένα δημοσίευμα Αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για Ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν Ελληνικές πόλεις στην Κίνα; Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.
Κι όμως υπάρχει...
...αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός στην Κίνα, καθώς βρέθηκε αρχαία Ελληνική πόλη. Αυτό της λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια Κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά. Από τη δεκαετία, της, του 1980, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον κι έτσι μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών άρχισε να ψάχνει για την χαμένη πόλη Νίγια κάπου 640 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar. Πράγματι, έπειτα από κοπιώδη έρευνα, βρήκαν κάτω από της αμμόλοφους τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Στη διαδικασία της ανασκαφής με μεγάλη έκπληξη εντόπισαν μέσα στα ερείπια έπιπλα Ελληνικού στιλ. Βρήκαν δηλαδή, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς Ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη. Η χρονολόγησή της ανάγεται στα χρόνια της αλεξανδρινής εκστρατείας. Η ανακάλυψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Κανένα ιστορικό στοιχείο δεν υπήρχε που να αναφέρει έστω αόριστα την παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αυτή επαρχία.
Στρέβλωση της ιστορίας
Στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, οι Κινέζοι ονομάζονται «Σίνες» (λεξικό Σταματάκου). Στην ορολογία της λέξης «Σίνις» η ερμηνεία είναι ο κατερημώνων, ο ληστής, ο άρπαξ. Στην ορολογία του ίδιου λεξικού, η λέξη «Σίνος» ερμηνεύεται ως πληγή, πλήγμα, βλάβη, όλεθρος. Η ορολογία «Σίνομαι» σημαίνει συλώ, λαφυραγωγώ, διαρπάζω. Ο ληστής «Σίνις Πιτυοκάμπτης» σημαίνει όλεθρος προσωποποιημένος. Η ιδιότητα των «Σινών» ή Κινέζων ως εξολοθρευτών εναντίον των Ιώνων, Ελλήνων, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ η νότια Κίνα ονομάζεται ακόμη «Γιουνάν» ήτοι «Ιωνία», εκεί δεν υπάρχει πλέον κανένας Ίωνας-Έλληνας.
Γερμανικές αποδείξεις
Γερμανοί αρχαιολόγοι απέδειξαν την ύπαρξη τουλάχιστον 12 Ελληνικών πόλεων στην Κίνα, πριν αυτές οι αρχαιολογικές αποστολές απελαθούν. Η Κινεζική κυβέρνηση διέταξε την κάλυψη των αρχαιολογικών χώρων με λόφους χώματος της οποίους φυτεύτηκαν δάση(!!!) Κανένας από τους πολιτικούς μας δεν απαίτησε την ανασκαφή των χώρων αυτών από Ελληνικές αρχαιολογικές αποστολές. Η είδηση των ευρημάτων της ανασκαφής μεταδόθηκε από το Κινεζικό πρακτορείο και δημοσιεύθηκε πρώτα στην Αυστραλία και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στον Ελληνικό Τύπο.
(Πηγή: thesecretrealtruth.blogspot.gr,Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr)
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 16/12/2012, 3:04 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Στον Νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Η. ΕΥΤΥΧΙΑΚΟΣ

Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ Παντός Τύπου (Φανοποιΐας/Αναλώσιμα) & Μάρκας
Αθηνών 105, 241 00 Καλαμάτα
Τηλ.: +302721020401, Τηλ. & Fax: +302721092221
E-mail: info@eftihiakos.gr, Website: www.eftihiakos.gr

 
Χρήσιμα