IX Auto Logo

Καλώς ήρθατε στο ixauto.gr, το μοναδικό πλήρως ανεξάρτητο και απόλυτα έγκυρο μέσο ενημέρωσης για το αυτοκίνητο.


 
Νέο μικρό συμπαγές μοντέλο Ευρωπαϊκής παραγωγής της Infiniti


Η Infiniti, η premium μάρκα της Nissan, επιβεβαίωσε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 ότι, σύμφωνα με τα παγκόσμια σχέδια επέκτασής της, θα κατασκευάζει οχήματα στην Ευρώπη από την βραβευμένη παραγωγική βάση της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας. Η ανακοίνωση αποτελεί μια σημαντική επένδυση ύψους 250.000.000 λιρών (306.760.000 ευρώ) στην εγκατάσταση και αναμένεται να εξασφαλίσει επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας στο Sunderland και σε όλη τη Βρετανία. Ο κ. Colin Dodge, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επιδόσεων της Nissan, δήλωσε: «Αυτό το ορόσημο, το πρώτο premium προϊόν μας που θα κατασκευάζεται στο Sunderland, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για την Βρετανική παραγωγή μας και τη συνεχιζόμενη επιτυχία του εργοστασίου, το οποίο κινείται ανοδικά σε αξία». Ο κ. Dodge, θέλοντας να δείξει τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα του μοντέλου, είπε: «Εξίσου σημαντικό, το νέο Infiniti, που θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσεται με τη βοήθεια του κέντρου σχεδιασμού μας στο Λονδίνο και το Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο μας στο Cranfield».
 
Παρόν σε μια τελετή στο Sunderland, ο επιχειρηματικός γραμματέας κ. Vince Cable, δήλωσε: «To Sunderland θα είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που θα κάνει αυτό το νέο premium συμπαγές αυτοκίνητο. Η Nissan στη Βρετανία πηγαίνει βήμα-βήμα. Το νέο αυτοκίνητο όχι μόνο θα γίνεται εδώ και θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο, αλλά η Βρετανία έχει ήδη συμβάλει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του. Η σημερινή είδηση ​​είναι μια ισχυρή ένδειξη της ποιότητας της βιομηχανίας αυτοκινήτων της Βρετανίας, η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους μαθητευόμενους και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης οικονομίας. Ο τομέας των αυτοκινήτων μεγαλώνει μέχρι να είναι μία από τις μεγάλες επιτυχίες της βιομηχανικής στρατηγικής μας και μια μαρτυρία για την κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα που εργάζονται από κοινού σε στενή συνεργασία».

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, κ. David Cameron, πρόσθεσε: «Αυτή η επένδυση είναι εξαιρετική είδηση κι άλλη μία ψήφος εμπιστοσύνης για την βιομηχανία στη Βρετανία. Η συνεχιζόμενη επιτυχία της Nissan στη Βρετανία δείχνει τη δύναμη της αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ και τη σημασία της, καθώς θα αυξηθεί εκ νέου η εξισορρόπηση της οικονομίας. Η ανακοίνωση αυτή δείχνει πώς η βιομηχανία αυτοκινήτων σε συνεργασία με την κυβέρνηση, συνεχίζει να κερδίζει σημαντικά μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχέδια, σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό τομέα, βοηθώντας τη Βρετανία να πάει μπροστά στον παγκόσμιο αγώνα δρόμου».Το ολοκαίνουργιο μικρό συμπαγές premium μοντέλο Infiniti αναμένεται να παράγεται από το 2015 και θα επιτρέψει στην εταιρία να ανταγωνιστεί μέσα στην καρδιά της premium κατηγορίας για πρώτη φορά, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία της μάρκας να γίνει ένα σημαντικό ανταγωνιστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Το νέο αυτό μοντέλο θα απευθύνεται σε νέους αγοραστές, κυρίως στην Ευρώπη, και θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Mercedes A-Class, η BMW Σειρά 1 και το Audi A3. Όταν η παραγωγή θα ξεκινήσει, η Infiniti θα γίνει η πρώτη νέα μάρκα αυτοκινήτων που θα κατασκευάζεται στη Βρετανία σε αυτήν την κλίμακα σε 23 χρόνια.
 
Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε για πρώτη υπό το πρωτότυπο Etherea στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2011. Είναι πιθανό να κατασκευαστεί στην αρχιτεκτονική MFA της Mercedes, στην οποία βασίζεται η Α-Class και η Β-Class. Άλλωστε, η Mercedes, θυγατρική της Daimler, έχει μια συνεργασία ανταλλαγής τεχνολογίας με τη συμμαχία Renault-Nissan. Ήδη, στελέχη της Infiniti έχουν πει ότι το αυτοκίνητο θα είναι διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο διατίθενται σήμερα στην premium μικρομεσαία κατηγορία, όχι μια μικρότερη έκδοση ενός συντηρητικού πολυτελούς αυτοκινήτου. Η Βρετανική παραγωγή της Infiniti αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 280 νέων θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο Sunderland, με την ικανότητα να παράγει 60.000 μοντέλα Infiniti ανά έτος.

Η ανακοίνωση συμπίπτει με την είδηση ότι μέσα στο 2012, το εργοστάσιο στο Sunderland της Nissan θα παράγει περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα για πρώτη φορά, ο πρώτος κατασκευαστής της Βρετανίας που θα πετύχει αυτό το ορόσημο. Κατά τη διάρκεια του 2012, η απασχόληση στο χώρο του εργοστασίου θα ξεπεράσει τις 6.000 για πρώτη φορά και οι παγκόσμιες εξαγωγές από το εργοστάσιο τώρα υπερβαίνουν τα 5.000.000 μονάδες. Λόγω των περιορισμών χωρητικότητας στο Sunderland, εξασφαλίζοντας το νέο Infiniti θα σημαίνει ότι ένα hatchback του segment-C που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως για το εργοστάσιο τον περασμένο Απρίλιο (2012) θα κατασκευαστεί αλλού. Λεπτομέρειες γι’ αυτό το όχημα, θα πρέπει να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το μοντέλο αυτό πρόκειται να ξεκινήσει το 2014 και θα είναι ο διάδοχος του Almera, που η Nissan σταμάτησε να παράγει στο Sunderland το 2006.
 
(Το θέμα αυτό αναρτήθηκε την 19/12/2012, 11:25 μμ.) 
Σας Προτείνουμε
Αν ενδιαφέρεστε για Seat
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ

Συνεργείο - Φανοποιείο/Βαφείο - Ανταλλακτικά/Αξεσουάρ (Πωλήσεις Αυτοκινήτων)
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 12, 151 25 Μαρούσι
Τηλ.: +302106180529, +302106196297, Τηλ. & Fax: +302106196328
Δείτε μας στο παγκόσμιο χρυσό οδηγό AiYellow.
Ακολουθήστε μας στο Ubiz. Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή.

 

 
Χρήσιμα